Hundrasism

Pälsklingarna / Permalink / 1
Ärligt talat blir så stött av folk som säger att små hundar är råttor och inte klarar sig själva. Människor som avskyr blandras och tycker att man bara följer en trend.

När Zamme var liten så var folk ofta på en och frågade om de var en råtta eller en hund?! Blir vääldigt tröttsamt när man får höra det varje dag. Eller när de säger att "jaaa de skulle ju inte bli nånting kvar av den där lilla om man råkade trampa på honom."

"Det där är ingen hund"... Ni vet väl att det sägs att små vovvar är mer hund är en stor Grand Danois?!
Träffar själv sällan extremt stora hundar som faktiskt är kaxiga och hundiga..

När jag köpte Zamme så betalade jag 8000 kr och människor med renraser tyckte de var dyrt för en BLANDRAS.. Många sa "Jag skulle ALDRIG betala sååå mycket för en himla blandras", "blandras avel borde förbjudas och alla blandraser avlivas". Ni kan kanske tänka er vad som cirkulerade i mitt huvud.
INGEN uppfödare gillar blandraser. Men det roliga är att blandraser oftast är friskare än renraser, de har många ggr inte de genetiska sjukdomarna.
Men ÄNDÅ så är försäkringen dyrare om man har en blandras, det är ju ganska sjukt.

Det kan vi kalla rasism i hundvärlden.

Jag skulle inte byta Zamme mot alla renraser i världen...
image1181
#1 - - Alisa&Gizmo:

Håller med dig. Jag har en blandis jag med, han är chiuaua och yorki. Får höra samma idioti och man blir helt häpen över hur respektlösa, okunniga och ouppfostrade människor kan vara.
Jag betalade 7000 för min och får höra samma sak, att det var för mkt för en blandras.

Man ska bara stå på sig och skita i sådan människor!

Till top