Ska kamphundar förbjudas?

Candis / Permalink / 11
Vad tycker du?

Läste Expressen att den är på tavlan igen att ALLA kamphundar ska förbjudas. Då frågar jag: Vad anses vara en kamphund då? Dogo Argentino? Bullterrier? Amstaff? PB? Staffordshire? Perro de Presa Canario? Dobermann? Listan kan göras oändlig.. Varför inte förbjuda vissa människor att skaffa dom hundarna till att börja med. Kommer bli enormt mycket jobb men det är väl bättre än att förbjuda helt. För jag anser att de inte är hundens fel. En hund blir som den uppfostras om den inte har ett allvarligt fel och en stor hund har man inte heller lös om man har något innanför pannbenet.
Det finns statistik på att andra icke kampraser attackerar oftare. Det finns statistik över psyken på hundar och PB t ex har ett av dom bästa psykena.
Synd att förbjuda dessa hundar som så många människor älskar och bryr sig om. Vad händer med alla "kamphundar" som finns i sverige idag? Ska ALLA avlivas? Masslakt? =((((

Dessutom, det inte många vet är att det inte finns många renrasiga PB's i Sverige. Inte många har sett en riktig Pit Bull. Gå in på Google och sök på rasen ska ni få se. Små och kraftiga. De flesta man ser i sverige är smala och större. Blandraser har ju oftast sämre psyke också, speciellt när man blandar två kraftiga raser som t ex PB och Amstaff.. Det är iaf vad jag har hört..

Kamphundar är vapen - vapen ska förbjudas??? Usch, blir så arg.

Perro de presa Canario - Underbar hund. Våran framtida hund.


Pit Bull - Grymt fin hund


Bullterrier - Ännu en fin hund.
#1 - - Sandra:

alla hundar är ju fina.

Men allt hänger ju på ägaren. har en kompis som har både en amstaff & en renrasig pitbull och dom är jättegulliga & snälla =)

Men jag tycker att om man inte har någon kontroll över sin hund ska man hålla dom kopplade.

Har själv en leonberger och många kan ibland bli rädda för att hon är så stor. men en liten hund kan vara precis lika farlig som en stor hund.



men jag tycker egentligen det vore bra med hundkörkort på alla hundraser för en del

skulle faktiskt inte få ha en hund.



för det är ju en själv som gör hunden till den är!

#2 - - Emma:

Tycker som dig! No question about it.



Det borde vara precis som när man adopterar, att man kollar lämpligheten som förälder (ägare i detta fall) etc. Finns så många olämpliga hundägare som egentligen inte borde ha en hund.. Det hänger så mkt på hur ägaren "uppfostrar" hunden.

#3 - - Sis:

Jadu, min kompis har ju en hund som är PB/Boxer och hon vill inte gå ut om det är kallt och gömmer sig under sängen när det är dags att bada. OOOOH faaaarligt :O Man kan lika gärna döda alla djurarter på jorden, för alla djur är potentiella mördare.

#4 - - Alisa:

Det är juh itne hundarna som ska förbjudas, det finns inget som kallas "kamphund", hunden födds inte med instinkterna till kamp, det är människan som skapar det beteendet hos hunden, att slåss, vara agressiv och att de sedan används just inom "hund-kamp-sporten". Själva hundrasen ska banne mgi inte förbjudas, vilka är vi som har rätten till att förbjuda en hundras för att människan använder sig av den hunde på fel sätt.



En chihuahua skulel lika gärna kunna tränas upp till en "kamp-hund" skulle man då förbjuda alla Chihuahor? Det är helt ologiskt tycker jag. Förbjud folk att uppfostra hundar till kamphundar, förbjud dessa att änns äga en hund.



Inför en viss test eller prövotid för alla som ska inskaffa en ras som "används" som kamhund, kontrollera de i ett-två års tid för att konstatera att denna hund inte uppfostras på det sättet. Det säger jag!

#5 - - Pernilla:

Detta är en debatt som gör mig riktigt förbannad, speciellt då min lilla skrutt är en amstaff.

Men sanningen är den att det är ägaren som formar hunden. Alla hundar kan bli såkallad "kamphundar".

När Lennox och jag är ute på promenader är det ofta dom "snällaste" raserna som gör utfall. Medans Lennox inte bryr sig alls.

Jag är stolt över min hund, jag är stolt över mig själv som uppfostrat denna underbara hund.

Får ständigt komplimanger för hur snäll och trevlig han är. Han är ett riktigt charmtroll och får alla på sin sida.

Det finns många bra "kamphunds" ägare i Sverige som kämpar för att andra ska se hur underbara hundar vi har.

Det är allt patrask som gör att våra hundar får dåligt rykte.

#6 - - Alisa:

Sv: Håller med dig, det verkar som om 18 års gränsen inte gäller om man är "känd" och har "pengar"!;S

#7 - - Maria:

Emma, håller med dig!!! Varför kan inte uppfödaren få göra på exakt samma sätt som myndigheterna gör när ett par vill adoptera??? Kolla lämpligheten på den potentielle ägaren osv...



Eller införa nån form av "hundkörkort" för just "sin" ras... Alltså, typ att man ska kunna mycket om rasen som man vill skaffa osv... Hoppas ni förstår vad jag menar... Istället för att förbjuda dessa raser!!! Då kommer polisen osv få ännu mer att göra pga att folk skaffar dessa raser och avlar dem i smyg istället... Är det bättre???



Jag själv skulle gärna kunna tänka mig en Amstaff... En kompis till mig var fodervärd åt en Amstaffhane och han var det lugnaste och snällaste man nån gång kunnat tänka sig... Nu har hon skaffat sig en egen Amstaffhona och även hon är underbart snäll(lugn är hon inte då hon är knappa året gammal, så det är förståeligt)...



Alisa: Åldersgränsen gäller inte nånstans tror jag... Vare sig man är känd eller inte, eller har pengar eller är fattig...

#8 - - Anonym:

"kamphundar" är en dumt ord för vissa raser som kräver mer än andra, borde inte förbjudas. Dom raser är lika mycket värda och jag fattar inte hur man kan döma hunden, det är 110% ägarens fel om en så kallade kamphunds ras hund attakerar någon anna hund eller människa. Det borde bli hårdare regler inom de raser som man klassar som farliga kamphundar och ha koll på att det är rätt ägare som får hunden. Det är aldrig hundes fel och att människan inte kan förstå det är så sorgligt. Bullterriern är min favorit!

#9 - - jennifer:

en så kallad kamphund är en hund som tränats för att slåss med andra hundar och ska visa ett agresift betende.

kamphund är inte en ras på en hund så man kan inte förbjuda den!

det blir en kamp hund om tränaren tränar den så.

men bullterrier amstrar osv har dock lite det där i blodet eftersom dom avlats så men man ska veta vad man ger sej in på när man skaffar hund de är ju inte precis en första hund.

så de ligger fortfarande i ägarens ansvar hur en hund blir inte hunden och hur den är avlad.



så tycker jag de ligger till^^

kram:)

#10 - - Johan:

Den första renrasiga pitbullen som kom till sverige var en polishund och den var högre och smalare än det som kallas pitbull idag! En pitbull skulle vara snabb och smidig för att kunna fightas bra i en "pit"! Jag har själv en renrasig pitbull med underbart psyke! Men han är lite högre med lite mer slankare muskler dock är han unghund och kommer lägga på sig mer när han blir äldre! Men måste säga att de flesta små pitbullar i sverige är inte renrasiga! Förr ville man inte ha små hundar som inte var smidig med tanke på muskelbyggnaden på en liten pitbull förhindrar rörelser! Dock så börja några som inte ville ha med pitbullfights att göra, avla sina egna hundar och då föredrog de lite lugnare hundar som var lite mindre! härifrån härstammar Amstaffen! Samma ras olika avelssyn! En pitbull idag kan vara högre eller kortare finns ingen riktig regel på det där! tack för mig!

#11 - - Michaela:

Jag håller med er!

När folk går och möter mig med sina hundar och fråga vad är det för hunds ras i min hund.

Folket är jätte trevliga och tycker min hund är så snäll och väl uppfostra.

Men när man säger att det är en ren rasig Pitbull så backa dom sig och gå där ifrån eller så säger dom men herre gud och du har barn också. Du måste tänka på barnens bästa för den hunden är" kamphund."

Men herre j*vla det rå på hur människa uppfostra sin hund och det kan lika vara så att en lite tax bli kamphund.

Det tycker visa människor att det är fel att tänka så.

Så tänker jag!



Till top