Hund och kattägare

Candis / Permalink / 13
Denna lilla störande fråga som alltid kommer upp =))

Som hundägare så måste jag plocka upp efter min hund, han får inte vara lös etc etc. Men varför är det inte samma regler för alla djurägare, då främst mellan katt och hundägare för det är bland det vanligaste? Nej alla katter skiter inte på andras gårdar och alla hundar skiter inte stora turds utan mindre än andra katter. Men jag måste plocka upp men inte kattägarna?! Deras missar går och skiter, pissar, klöser sönder och sover på andra människors möbler?!

Varför ska det vara olika regler för olika djurägare?
Man kan inte sitta och säga att en utekatt INTE går och pissar och skiter på andras tomter för de gör dom ju någongång då och då. Precis som att man inte kan säga att ALLA hundar är farliga, eller att ALLA hundar skiter stora turds?!
Är man djurägare så har man ett ansvar, tycker jag iaf, att se till att djuret man äger inte förstör för andra människor och andra djur. Sen om vilda djur kommer och käkar blommor och annat från ens gårdar de går ju inte att göra nåt åt förutom att man sätter upp staket så dom inte kommer in.

Men oftast så är de utekattägare som blir förbannade när man tycker att de ska vara lika för alla?! Vad är det för fel med det? Vad är det för skitsak att bli förbannad över? Finns väl värre saker här i livet än att någon vill att det ska vara lika villkor för alla djurägare?

Men vi kan säga såhär =P om min lilla minstingvovve skiter mindre än en kattbajs så behöver inte jag plocka upp =D haha för han skiter så fruktansvärt lite att ibland hittar man inte på bajsarna hahhaa.. Det här är ett skämt nu =D så ni vet!! Jag plockar alltid upp efter vovven numera, sådeså!!!

Som jag sagt, vissa går det inte att föra en diskussion med.

Men vad tycker du? Ska det inte vara lika villkor för alla djurägare? =)) är väldigt nyfiken vad ni tycker..


Anledningen till att jag skrev om det här är för att jag är väldigt nyfiken på vad hund och kattägare tycker och tänker!! Gnäller?! Får jag inte ha funderingar och tankar om saker? Och nej jag menar inte att man ska springa över halva stan för att leta skit, men som sagt orkar man inte ta hand om djur så skaffar man utekatt, för då har man inget ansvar alls känns det som =P så låter det iaf.... Om du har en PMS:dag/vecka, låt den gå över innan du skriver till mig =P
#1 - - jonna:

varsegod :>

#2 - - Erika:

Kissekatterna gräver ju ner sitt bajs oftast =)

Men det är inte så kul när barn leker i sandlådor och så vips får de upp en bajskorv, usch.

Så visst tycker jag också att kattägare borde ta större ansvar över sina missar.

#3 - - Karin:

mm buhu skulle aldrig gjort det, därför det blev sådär

#4 - - Cassie.:

hihi dom är skit söta :D

#5 - - J U J U ~ Mode- & Fotobloggaren:

Fin blogg du har :)

#6 - - Emma:

Jag har både en utekatt samt en hund och jag tycker det ska vara lika, såklart! båda är husdjur och då har man ett ansvar tycker jag. det som är lite problematiskt är ju att katten springer omkring fritt ute, så det är inte det lättaste att hitta blajorna, hehe ;P men som sagt, det borde bara lika för alla!!! kramis :)

#7 - - alexandra:

Tack så mycket =)))

#8 - - vendela:

Jag har en utekatt så du menar på fullt allvar att jag ska springa runt och hålla koll på vart exakt min katt har bajsat lycka till.. att leta efter hans bajs är som att hitta en pingsboll i urniversum..

Knappast.. och om någon anklagar min katt för ha bajsat ner deras tomt kan inte dom bevisa.0m dom inte gör en Dna test förstås vilket är fullständigt larvigt..Man kan inte ha mycket till liv om man måste springa runt över halva stan för att plocka upp kattbajs. Du måste höra hur löjligt det låter.

det som är så sorglig att du jämt hänger upp dig på skit saker. Jag förstår inte hur du orkar!! Du bad om andras åsikter nu fick du min

#9 - - vendela:

Duvorna skiter ner bilar och fönster m.m eller om du hänger upp tvätt så bajsar fåglarna ner det..då kan vi lika gärna tjafsa om det.utekatter jagar bort råttor och deras bajs är nyttig för naturen det är inte hundens bajs!! och hundar bajsar ju på trottarkanter det gör inte katter..allt har med ansvar att göra och det spelar ingen roll om det är djur eller barn

#10 - - Erika:

Nej, vissa som har utekatt har nog inte så stort ansvar över katten när de släppt ut den utanför dörren.

Jag har två katter, fd innekatter som nu har blivit utekatter och flyttat ut till landet hos mina päron.

Där är det så långt till grannarna att de oftast bajsar i rabatterna. Sedan går hunden dit och käkar upp det och så är det problemmet löst, haha!Usch =p

De är kastrerade tjejer så kisset är inget problem heller för det luktar inte.

#11 - - vendela:

Du har verkligen fått allt i bakfoten jag har ansvar för min katt det vet inte du ett skit om.. det jag säger att jag kan inte ta ansvar vart min katt bajsar..!! vilket inte är såå konstigt..

och du överdiver allt hela tiden!!

#12 - - Alisa:

Jag kan inget mer än att hålla med dig. Vi har en katt som STÄNDIGT SKIITER OCH PISSAR i vår trädgård, men god forbidd om jag glömer min CHIHUAHUAS lilla bjasklutt ute då är det hus och helevet i orådet. Jag fattar inte vart skillnaden i bajs är?

#13 - - Lina:

Jag tycker att kattägare borde ha lite bättre koll på sina katter. En del bryr sig knappt om sina katter och då fattar jag inte vitsen med att skaffa husdjur...Lika för alla! Sen kanske det är svårt att ha super koll på sin katt eftersom man sällan har den i koppel men man kan göra sitt bästa...



Till top