Vovvar med kläder

Pälsklingarna / Permalink / 9
Detta är en återkommande debatt om man ska ha kläder på hunden eller inte. Och man ser griniga människor överallt, speciellt på sidan Vovve. Var medlem där förr men efter många påhopp mm så slutade jag logga in där!
Visste ni att Chihuahua och Dobermann inte tål kyligt väder t ex??? De ska helst ha ett täcke eller tröja på sig på vintrarna. Vart jag har hört det här? Kollade på Animal Planet på ett program som heter 101 Dogs, där olika raser visas.
Så att klä på vovven skadar ingenting inte på vintern iaf. Sen att folk överdriver och klär på dom mitt på sommaren, jaa vad ska man göra åt saken?! Vissa har ju inte alla getter hemma.
Men man känner alltid sin egen hund bäst och man märker ju på dom om dom fryser.

Zamme har massa tröjor hemma och han är ju om inte annat sjukt söt i dom!!

Vad tycker ni?? Är det fel att klä på en hund?!
#1 - - Sandra:

Jag tycker det är okej på vintern.

vissa raser fryser så dom skakar , känns ju elakare mot hunden om den ska vara tvungen att gå naken i minusgrader. Är ungefär som att vi skulle gå ut i T-shirt i minusgrader ;-)

Jag har ju en Leonberger , så jag har inte riktigt det problemet. Hon älskar minusgrader & vinter ;-)

Fast funderar på och skaffa en regnrock åt henne , det är regnet som är jobbigt. Hon blir helt jätteblöt och man måste typ gnugga henne torr , det är inte alls kul :-( Blir ju lätt tover annars om man inte torkar henne ordentligt.



Vad söt Zamme är på bilden :-)

#2 - - Anonym:

har kläderna ett syfte är det självklart inte fel. Mina hundar fruser på vintern, speciellt lill tjejen, hon frös redan i början på hösten. Stod och skakade. Ska jag då neka henne värme för att det inte "hundigt" att ha kläder? Skitsnack, har kläderna ett syfte ska de få hade!

#3 - - Alisa -[Amor Vincit Omnia]-:

Smart Alisa, det var jag som skrev det Anonyma kommentaren haha!

#4 - - sanna:

De är ju så att många använder sina hundar med som "dockor"... Tyvärr!



Men som du skrev vissa hundar måste ha så de inte fryser och de är ju en annan sak :)

#5 - - Gisela:

Jag tycker att det är upp till var och en vad dom vill göra men tål ine hunden kyla är det väl mer fel att inte klä den.

#6 - - Vendela:

Jag tycker att det är helt okej att klä sin hundar:D jag har aldrig tyckt att det är fel med det..

jag menar som du sa att chihuahua fryser ju väldigt lätt på vintern det är lixom ibland 4 minus på vintern hade dom tänkt att hund inte skulle frysa!:P du vet såna där naken katter dom måste ha tröjor om dom bor i kalla ställen för dom tål ju inte kyla..:D Haa det bra älskar din blogg sida

#7 - - laila:

jag tycker det ar helt ok om hunden tycker det ar ok.

jag brukade kla min aldsta hund nastan varje dag nar det bara var han och jag i massa jatte lojliga oufits. nu klar jag bara honom om det ar nat speciellt. han gillar det, men inte mina 2 andra hundarna.

#8 - - Maria:

Så länge man inte klär hunden "bara för att" eller för att det är mode att klä på hundar, så är det helt okej, tycker jag... En hund ska inte användas som ett gosedjur eller en docka som man kan klä på hur som helst...



Har kläderna ett syfte, som tex att rasen är en sån som brukar frysa, eller om den fryser i allmänhet(oberoende rasen), så är det mer fel att INTE klä på den kläder, även om jag personligen tycker att det ser löjligt ut med kläder på en hund så tycker jag det är helt okej så länge kläderna utgör ett syfte... =)

#9 - - Anonym:

min åsikt är, att det absolut inte är fel att klä på en hund kläder, iaf inte dom mindre hundarna. Dom har ju inte lika mycket päls som dom större. tycker det är så sött med hundkläder, så finns det fina kläder också!

Till top