Robyn, 60, gör hattar och handväskor av katter

Candis / Permalink / 7
Men herregud. Det som gjorde mig äcklad var detta:

Där andra ser ett gulligt keldjur ser Robyn Eades en snygg mössa.
- Jag räddar dem från deras öde. Genom mina kreationer får de evigt liv, säger konstnären. Det är som att klä av en bebis, beskriver hon att flå dem på den mjuka pälsen.


Detta är några av kommentarerna som stod under artikeln:

1. Kul att nån gör något mer "nyttigt" av ala vilda katter än att bara avliva och slänga bort. Har föresten lust att skjuta grannens katt som lyckats pissa ner min barnvagn. Den borde klassas som vild katt. Springer lös i villa område och kissar ner allt den kommer åt samt repar lacken på de bilar den klättrar på.
Vilket jag kan hålla med om på vissa plan.

2. en katt utanför ägarens mark är lovligt byte

3. Jag tänker på alla katter som man träffar på ute på landet, hemlösa, när barnfamiljerna från stan har åkt tillbaka hem, efter sommaren och lämnat sommarkatten vind för våg. Prata om djurplågeri, de klarar sig oftast inte själva. Då får någon fast boende skjuta katterna, om ingen förbarmar sig över dom. Så är det i verkligheten.

Det borde inte få vara lika lätt att skaffa katt som hund! Då kanske dessa problem skulle försvinna.

4. Här i Göteborg skjuter kommunen såväl tam- som vildkatter för att hålla nere antalet utekatter. Sen huruvida de blir till kläder eller ej spelar ingen större roll..
Det lät faktiskt lite sjukt. Och man kan ju fråga sig om det verkligen stämmer.

Katt diskussioner kommer alltid finnas såklart. Jag tycker det verkligen är fel att ta något djurs päls, men ändå bättre än att bara slänga bort. Men att avla djur bara för att de ska bli pälsar är verkligen fel!! Men här i sverige är vi ju egentligen inte beroende av det, okej om vi bott i ett land där vi inte hade något annat val!! Vilken åsikt har du i denna fråga???

Källa: Expressen
#1 - - Karin:

men herre gud

#2 - - anchal:

Guuuuuuuuud vilken fin blogg du har :D speciellt headern!!

#3 - - anchal:

hihi, har du gjort den själv eller? :O:P

#4 - - anchal:

duktig du är :D

#5 - - anchal:

hihi tack :D (:



Vet du hur man tjänar pengar på bloggen? :P

#6 - - Johanna:

Jag tänker att min Hilda gumma har tur som är innekatt och bor tryggt hos oss.

#7 - - Sis:

eftersom vi inte på något sätt behöver pälsen så tycker jag att det är totalt onödigt. Spela roll om att vi "tar vara på pälsen" jag är emot allt vad päls heter >_<

Till top