Får man göra tavla av mina bilder?

Frågor & Svar / Permalink / 4
Matilda om Stones..:
Hej :)
Jag skulle jätte gärna vilja göra en tavla av nån av dina bilder. Skulle jag få det? :)


Svar: Nej helst inte faktiskt. Känns som en ganska svår fråga, men eftersom mina bilder inte får kopieras så får de heller inte användas till att göra en tavla för eget bruk. Känner mig super elak men det är så jag känner.
Så nej, helst inte! Om du inte vill betala för en bild vill säga ;)
Kan tillägga att de bilder jag tagit och lagt ut på bloggen inte blir bra OM du nu skulle göra tvärtemot och göra en tavla ändå. Eftersom det inte är originalbilden och kommer bli ful om man förstorar dom!

Puss puss// Sara
#1 - - Elin - Design&Makeup:

ta betalt ;D

#2 - - Sanna:

Hörrö ett tips, Staffan ska bli med på en hemsida där du kan ladda upp dina bilder. De du vill folk ska kunna köpa.



Där kan de köpa tavlor och ladda ner bilden som skrivbordsunderlägg.

Samtidigt som du får en peng för det..



Staffan var ju med i en annan sida förut innan de gick i konkurs. Samma sak där han tjänade 40kr per bild som såldes. Såldes de 3 på en månad så fick du en extra procent. Då känns de okej att folk kan köpa...

#3 - - Ida:

Du borde trycka upp tavlorna på canvas och sälja dem som tavlor. Det skulle du kunna tjäna en hacka på :)



Kramar Ida

#4 - - Zarah-Lou:

Jag förstår dig precis, men ska man vara petnoga så får man spara ned andras bilder för privat bruk. Men man får absolut inte sälja andras bilder eller dyl.

Och säg nu att jag tex skriver ut en av dina bilder (eller någon random bild på google) och sätter upp på väggen och sedan tar kort på väggen och lägger ut i min blogg - då är det kopiering.



För några år sedan hade IKEA råkat fått med en bild på en tavla som inte "var deras" på framsidan av katalogen, och fotografen blev nog troligtvis stenrik på det.. de hade inte fotografens tillåtelse. Men som sagt, privat bruk är ok. Även om jag som sagt förstår hur du tänker. ;)

Till top