Jaha, då var det tisdag..

Vardag / Permalink / 5
Mumsade i mig en macka och jordgubbar imorse och vandrade sedan ner på Allum en sväng med älsk. Köpte en Refining Toner från MUS, har ju världens problem med småplitor i fejset som kom efter att jag slutade med p-piller, riktigt störande. Så jag hoppas att denna ska kunna göra underverk. Köpte även nya tandborstar till min rosa eltandborste :) kommer inte åt bakom tänderna, så jag hoppas denna ska kunna göra underverk. De är ju skonsammare mot tandköttet än vanliga tandborstar också och man kommer åt så himla mycket bättre :)

Får se om vi kanske inte kommer bo kvar i Gbg. Allt är väldigt oklart just nu, men men. Förändring är alltid kul :)

Undra om jag skulle ta och gå ut och fota lite, fråga om älsk vill följa. Skönt väder ute också, vi behöver komma ut lite hehe.
#1 - - Emma:

hihi taack. De är köpt på ikea :) kikar du under "inredning" i kategorin så kommer det upp lite bilder på hela lägenheten. kramis

#2 - - Miss Borderline:

Hej igen!



Ja och som hanhundsägare är det ju extra svårt då ju faktiskt dom flesta hanhundar är hanhundsilskna, vilket är helt naturligt.



Jag som haft en ilsken tik kan dock säga att det kan vara minst lika svårt då tex hanhundsägare inte förstår att en tik som är ilsk gillar vare sig andra tikar ELLER hanar!



Alltså munkorg sänder ju oftast ut negativa signaler, så har man en snäll hund så tycker ju jag att det är galet att ha munkorg på oavsett ras! Men har man en hund som är ilsken och som är av den storlek att man som ägare inte känner att man till 100% kan hantera den i ett "skarpt läge" och att den lätt skulle kunna skada en annan hund allvarligt så borde man naturligtvis ha munkorg på, vilket man då och då ser men väldigt sällan. Man kan ju faktiskt oxå bli tilldömd att ha munkorg på hunden om den tex attackerat andra hundar.



Ja småhundsägare som låter sina hundar springa vind för våg är ett stort problem. Ett annat problem som jag tycker finns när det gäller kamphundsägare (vilket är dom raser jag själv älskar) är att många inte förstår VAD dom har i kopplet, plus att dom är oerfarna förstagångsägare.



Vad jag menar är att OAVSETT hur snäll ens egna kamphund är så SKALL man inte förneka och blunda för vad dom en gång var avlade för och vilken styrka dessa hundar besitter. Tyvärr är många kamphundsägare ignoranta och vill inte veta av rasernas historia, men att blunda för det är att göra alla en björntjänst, för OM olyckan är framme så står dessa ägare där som fån och kan inte hantera sin hund!

Dessa ägare förstår inte heller sin hunds signaler, två eller fler kamphundar som leker kan tex från en sekund till en annan gå från lek till slagsmål, för dessa hundar HAR kvar delar av det dom en gång var avlade för (precis som ALLA hundar, schäfrar har vall i sig tex och spår av det sitter fortfarande kvar i dagens schäfrar) nämligen att tycka det är KUL att slåss. En kamphund kan alltså börja slåss utan att vara arg, vilket många inte förstår. Men vet man vad man har i kopplet och kan läsa sin hunds signaler så behöver aldrig några slagsmål uppstå.



Så tyvärr; dom två "hundmotpoler" som idag är på modet är småhundar på ena sidan och kamphundar på den andra, och ofta har båda dessa hundgrupper okunniga ägare som inte förstår vad det innebär att ha hund och förstår deras behov och natur.



Visst är det konstigt att som hundägare så finns det ju inga andra man kan bli så galet arg på som ANDRA hundägare, och så borde det ju inte vara!

MEN jag som själv bara har haft/haft hand om stora och skarpa raser anser att hur det än är och oavsett situation så är det ALLTID mitt ansvar att se till att MIN hund inte skadar en liten hund eller valp OAVSETT situation, så även om det är en mindre hund som springer fram till min, och även om den hunden skulle vara aggressiv så hanterar jag min hund så att den INTE kan komma åt den andra hunden till dess att den andra hundens ägare kommit fram!! Så enkelt ÄR det bara! Aldrig i livet att jag skulle vilja ha på mitt samvete att en annan hund blir allvarligt skadad eller i värsta fall dör för att inte JAG hanterat min hund som jag ska!



Men visst är Cesar underbar!! Jösses va mkt jag lärt mig av honom, och då har jag ändå levt med hundar i hela mitt liv och har en mamma som är hundinstruktör! Cesar är min stora hjälte, för inte bara lär han oss att bli bättre hundägare, han lär oss att bli bättre och mer harmoniska människor, han är min absoluta husgud!!



Lång kommentar från mig som vanligt, och du behöver inte publicera den i din blogg om du inte vill hihi (jag är kvinnan som är känd för att inte kunna fatta mig kort).



Ha en underbar sommar med familj och vovvar!!



P.S. Du har en jättefin blogg så jag kommer alldeles säkert kika in då och då.......jag har oxå en rosa eltandborste :) D.S



MVH

/ Miss B

#3 - - Ida:

Gud så gott med jordgubbar :D

#4 - - Julianna:

Vad gott med jordgubbar till frukost, annat än min snabba yogurtskål.

#5 - - Emma:

Jaaa, ut och fota så kaanske vi får se lite fina bilder sen?? ;)

Till top