Snälla försök förstå..

Candis / Permalink / 12
Det är inte HUNDRASEN det är fel på när tragiska olyckor händer. Det är ägarens fel. När ska Aftonbladet fatta det?? Den frågan borde omformuleras: Bör vissa hundägare förbjudas?? Arselbladet borde tidningen heta. De har bara skrivit den frågan för att det ska bli en reaktion och skriverier. Ingenting annat. Hädanefter bojkottar jag skitbladet och läser Expressen istället!!!!
Och stoooooor rubrik: Rottweiler bet ihjäl chihuahua. Men det var ju en boxer med också?!

Jag tycker synd om lille Frankies :(( men jag kan inte låta bli att undra om Frankie var lös, okej på deras gård, men han kanske fortfarande var lös och hade lätt kunnat springa ut där han inte skulle vara och då small det. Det står även att han är nyfiken på andra hundar =// varför har man då honom lös? Speciellt när han är så himla liten, han har ju inte en suck.
Dessutom stod hon, mamman som hade hand om hunden, och dammsög bilen, utan någon uppsikt alls på honom!

Sarah tycker att man borde införa krav på munkorg på vissa hundraser.

– Deras instinkt är att vara aggressiva. Hur lydiga de än är så kan inte människan prägla bort det. Kan hålla med om munkorgen till viss del men inte den andra kommentaren. Du formar hunden, inte tvärtom, men när man inte uppfostrar en hund på rätt sätt så är det sånt här som händer. Vissa hundar kräver mer jobb och tålamod men allt går att träna bort. Bara man har tid, intresse och tålamod. Hur lyckas annars Ceasar Millan?!

Jag själv släpper inte mina hundar om jag inte vet till 100 % att inga andra människor eller hundar är i närheten. Släpper aldrig Whisky t ex, för han sticker, det har vi lärt oss och då gör man aldrig om det misstaget. Zamme är för feg för att springa längre bort från oss än 5 m. Släpper aldrig Zamme när jag är ensam heller utan bara om jag och älsk är ute tillsammans.

Ceasar Millans "farliga" Pit Bull Daddy..
#1 - - Alisa -[Amor Vincit Omnia]-:

Ja men hur kan hon uttrycka sig på det viset, INGA hundar är agressiva av natur. Det finns inge AGRESSIVA hundraser. Då är man riiiiktigt okunnig om man uttalar sig på det viset.



Jag tyckte INTE synd om Sara utan oM Frankie, han fick sota för människornas brist på ansvar!

#2 - - Alisa -[Amor Vincit Omnia]-:

Ja men precis, man måste ha koll på hunden.



Samma hände Leeloos mamma. Hennes matte var ute och rastade henne och en Jack Russel var ute på en gård utan staket medans hussen stod och diskade i köket. WHAAAT!



Så vart Leeloos mamma biten i rumpan och en tand gjorde hål i vulvan.



man blri så förbannad!

#3 - - Jennie:

Bra skrivet håller med dig! Fint du gjort om här med :)

#4 - - Petra:

håller med! Det är inte hunden det är fel på utan ägaren!

#5 - - Jennie:

Håller med dig om att det absolut inte är hundens fel. Det jag dock inte förstår är munkorgen. Jag har en pitbull som är snällast i världen. Visst han skulle säkert kunna få hjärnsläpp men det skulle din lilla hund likväl kunna få. Varför ska då min hund tvingas att ha munkorg på sig konstant? Bara för att han är av en viss ras. Och vilka raser ska i så fall vara tvingade?

#6 - - Miss Borderline:

Håller med du!



Och jag blir HIMLA irriterad på att Frankies matte säger att "man måste hålla koll på sina hundar"....OK, och det gäller inte småhundsägare då eller :O

För HENNES hund hade ju mamman uppenbarligen inte koll på, GAAAAAAHHHH alltså hjärnan brinner på mig när jag hör sånt :((

Jag tycker det är JÄTTETRAGISKT varje gång en hund blir ihjälbiten MEN småhundsägare måste fan nån gång fatta att DOM OXÅ har ett ansvar för SINA hundar!



MVH

/ Miss B

#7 - - Miss Borderline:

Hej igen!



Får nog förtydliga mig ang småhundsägare då jag ser att du är en av dom; att det gäller VISSA småhundsägare som inte tar sitt hundägaransvar och givetvis inte alla!



Likaså (appråpå Jennies kommentar) så ser jag ingen anledning till varför man ska behöva ha munkorg på sin hund om den aldrig gjort nåt bara för att det är en stor ras eller av en viss ras.



MVH

/ Miss B

#8 - - Dog News:

Jag håller med till viss del men man borde göra något och inte bara skriva förbjud vissa hundägare. För handen på hjärtat där ute, ingen av er vill tro att just eran hund skulle kunna bita ihjäl en annan hund, eller har jag fel? Jag hör jämt och ständigt kommentarer från hundägare, min hund gör inget! En hund är ett djur och ingen kan komma och säga att man har TOTAL kontroll över ett djur?! Total kontroll kan man bara ha över sig själva

#9 - - karate slugger:

Aftonbladet är alltid likadana, man skapar rubriker för att sälja lösnummer, likadant hela tiden toppolitiker/Nöjesprofiler och idrottstjärnor är andra exempel på feta rubriker, oftast har man inte en aning vilka dessa super kändisar är när väl namnen kommer fram.



Munkorg ska man använda om man vet att hunden kan "säga ifrån" lite lättare än andra, dock skulle folk bli livrädda för hunden om man går me munkorg.

#10 - - Veronica:

Jag håller helt med dig Sara! Vovvar mår ju inte heller bra av att deras matte/husse inte ger klara regler till dem. =)

#11 - - Elin Jernberg:

Jag har en Am.staff-korsning som Jag jobbar jättemycket med. Jag håller med om att det inte finns några "aggressiva raser". Däremot så vet jag att min hund, på grund av sin ras, har ett språk och ett utseensde som sänder ut vissa signaler till andra hundar (och människor). Han är väldigt bred framtill och har en djup bröstkorg, vilket gör att han utstrålar självsäkerhet och kan uppfattas som utmanande av andra hundar. Han har också den lilla egenheten att han ALLTID reser ragg och ställer svansen i vädret när han träffar nya hundar. Detta resulterar i att andra hundar och människor uppfattar honom som aggressiv. Dessutom låter han som ett monster när han skäller, vilket skrämmer livet ur folk. Men när han väl möter en annan hund, när de får hälsa, så visar han undergivenhet på en gång och han backar på en gång om den andra hunden säger ifrån. Det här vet jag kan vara typiskt för den rasen, alltså förstår jag varför vissa tror att dessa hundar aggressiva. Tänke er själva om ni skulle möta mig, när jag står med en skällande dregglande hund som låter som att den vill äta upp både Dig och Din hund!... Skillnaden är att hade min hund varit en chihuahua så hade många bara skrattat och gått vidare... Att man låller sin hund kopplad eller åtminstone har superkoll på den tycker jag är en självklarhet. Jag litar till 100% prockent på min hund, men det gör inte alla andra, och det måste jag acceptera.



Bra inlägg Sara

#12 - - karate slugger:

sv. du har helt rätt i det du svarade mig, folk har fan inget förstånd, eller hundvett.

Som jägare kan jag faktist säga att det knappast alldrig är några problem med jakthundar, varken mellan hundarna eller husse/matte, det är alltid värre med svensson hundar.

Till top