Candis Frågar

Frågor & Svar / Permalink / 19

Jag vill tro att någon mer finns, vad är ju svårt att säga. Men alla varelser har en själ, en energi i kroppen. Energi kan inte försvinna, så vart tar det vägen? Kanske är jorden vi lever på nu, helvetet alla pratar om? Bara det att vi inte vet om det själva? Tänk på allt lidande vi har här, alla sjukdomar, krig, våld och elakheter, varför skulle detta INTE kunna vara helvetet?? Långsökt kanske, men spekulera kan man ju alltid göra! Dock tror jag inte på en Gud..

#1 - - Beyond the sun:

Oj, svår fråga.

Men jag tror (som många andra och minns inte vilken religion som har samma tro) att man föds som t ex myra.. dör, och blir någonting bättre för varje gång man dör.

#2 - - Tommy:

Jag tror det finns ett liv efter döden och då kommer jag bli en skata/kråka och skita på alla som gjort mig ont !



Nu finns det bilder på de absolut vodka sorterna vi har hemma .... take a look :)



Kram

Tommy

#3 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Man kan ju inte bara försvinna, men vad händer egentligen?

#4 - - S A N N A S . R U M:

Allting tar bara slut, hoppas jag !

#5 - - Noffi:

Jag tror absolut på ett liv efter döden... Varför skulle allt bara ta slut!?

#6 - - Anonym:

Jag vet att alla kommer hata mig för detta, men ja, det tror jag. Men man får ju inte vara religös i sverige utan att folk hoppar på än var man än går. Så jag förväntar mig att få en hel del kommentarer emot mig nu

#7 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia:

Jag vet inte om jag tror men jag hoppas att det finns någon form av efterliv eller medvetande!

#8 - - maria:

Knepig fråga det där.. :)Vill gärna tro det finns

nånting men tyvärr så tror jag inte att det att det finns liv efter döden

#9 - - Camilla:

Jag tror att det händer något mer efter att man dör.. Jag tror inte på att det bara tar slut helt plötsligt, men vet inte vad det skulle vara som sker bara att man inte försvinner bort helt..

#10 - - W e b - L i n n . n o:

Jepp liv etter døden.

#11 - - Tommy:

SV : Haha nä det är en del faktiskt ..

Men vi har åkt till tyskland, bordershop 2 gånger på 1 månad och handlat .. Kompisar som ville åka och blir billigare om man åker flera så vi passade på att dra iväg igen! Eventuellt åker vi en runda till närmare julen, kanske har vi tur om absolut kommer ut med en julversion med :)

#12 - - emelie rommedahl:

det måste finnas något mer när vi dör. vad kämpar vi för annars här i livet om allt bara tar slut sen?

#13 - - sara:

Jag tror defenitivt på liv efter döden! Jag tror även på vålnader och att vi inte är ensamma i universum.

#14 - - ElinArmour:

Oh jag vet faktiskt inte vad jag ska svara på den frågan =/

#15 - - Sanna [Om livet, träning och kärleken]:

Tänker som du där, energi kan inte försvinna och vi alla har en energi.. Vart tar den vägen?

Men samtidigt om man tänker på vetenskap hjärnan är ju våran "själ", dör den så dör vi..

Komplicerat och de finns så många funderingar.

Döden skrämmer oss alla eftersom människan är så smart så vi blir nervösa när vi inte vet vad som sker när vi dör.



MEn jag HOPPAS på att de är ett liv efter detta... Kan inte se en som död... Svart.. mörkt.. nää..

#16 - - zerendipity.se:

Det är så fruktansvärt svårt som människa att livet en dag ska ta slut. Precis lika svårt är det att tänka att det finns en RYMD som är oändlig! :)



Jag vet inte riktigt vad jag tror på. Jag blir knäpp brukar jag säga när jag tänker på det. Men jag hoppas att ens själ lever kvar på något sätt. Kanske man lever vidare som någonting annat, något simpelt i naturen? I don't know. Nu känner jag att jag börjar bli knas i huvudet ;) hahaha... bäst att sluta analysera.

#17 - - Molly:

Oj, svår fråga. Men nu kommer ett långt och flummigt svar...



Hmm, skulle jag tro nånting så om jag skulle tro att man var en energi som inte kunde försvinna så tror jag det är därför vi har global uppvärmning, mer logiskt kan det ju inte bli?



Haha, nej skämt å sido.. jag vet inte vad som händer. Jag tror nog att man somnar in. (Som när man somnar fast man inte drömmer, allt är helt svart och man minns inte så mycket fören det är morgon). Bara det att man inte vaknar något mer.. usch, vilken tråkig människa jag är :P



Jag borde tro på reinkarnation som Hinduerna för att vara en mer intressant person. (Men det är ju i och för sig ett straff för att man inte uppnått själslig frälsning.) Men jag skulle nog aldrig kunna tro på himlen och helvetet.



Skulle egentligen vilja tro på att det finns en plats där man återförenas med sina nära och kära. I ljuset. Men jag kan inte.. jag är för evolutionstänkande och logisk :P Jag skulle gärna vilja tro på andar och sånt också, men jag kan inte riktigt..



Det finns för mycket som talar emot, människan försöker att komma på logiska förklaringar till allting (och kan det inte vara logiskt måste det vara övernaturligt, ja för oss kanske) och ingenting kan vara oändligt. Människan vill att det ska finnas något mer (som i de flesta religioner) för att de ska finnas någon mening med att leva. Men jag tror på big bang och att vi helt enkelt var ett misstag eller något. Jag tror inte att det finns någon Gud som har förutbestämt allas öden.



Hoppas det inte blev för långt att läsa.

Kramar

#18 - - SaraLouise:

Jag tror definitivt att det finns något större än oss. Gud, eller vad helst man vill kalla det, men det måste vara nåt annat en en smäll som gjorde allt så perfekt.



Jag vet inte om jag tror att man återföds men jag tror på nån blandning mellan Nirvana och himlen, att man får ett sorts lugn och bara är. Alternativet är att man blir en ande som inte funnit ro och därför yrar omkring och är förvirrad. Kanske kan det vara ett helvete? För det är säkert inte speciellt trevligt. =P



Ja spekulera kan man göra hur länge som helst!

#19 - - Amanda:

Sååå svår fråga. Men ändå en sak jag har i huvudet typ dag ut & dag in, det skrämmer skiten ur mig! Att inte veta! Jag vill veta, men ändå inte.. Tänker ofta på att innan jag föddes så var jag ju död? Eller? Vad var man då? Då fanns man ju inte. Såå sinnessjukt mycket saker har ju hänt innan man föddes/fanns som man missat liksom. Så egentligen, mår ju inte dåligt av att inte funnits förut, så lär ju inte göra det sen när det händer igen? Haha herregud vad jag svamlar nu.. Tycker det är så svårt att prata & skriva om, man har så sjukt mycket tankar kring det här.. Jag vill tro att man föds om på nytt, om och om igen. Men jag tror helt klart på andar också.. Men samtidigt, någongång kommer ju jorden att gå under, så är det ju bara! Och VILL man leva här när det händer? Haha, inte jag iallafall. Den där jävla 2012 filmen kommer jag inte våga se, kommer ha mardrömmar till december 2012 och sen kommer jag grina mig igenom hela månaden.. Hahah.. Ååååååh, jag hatar sånt här, blir galen på att tänka, och när man väl börjat kan man inte sluta. Tänker jag för mycket så samlar jag ihop en stor fet klump i magen som inte vill försvinna. Får svårt att andas när jag tänker på livet, döden och universum (!) Mitt liv är låååångt ifrån perfekt - om det nu finns något som är "perfekt" - men jag vill ändå inte att det ska ta slut! Blir så förbannad och ledsen av att jag VET att det verkligen kommer göra det en dag, och jag kan inte göra ett skit åt det. DET suger. Big time!



(haha, sorri för längsta, krångligaste & yraste kommentaren...) ^^.

Till top