Fråga: Hur gör du designer??

Bloggdesign / Permalink / 18
Sandie: Jag har en fråga, hur får du till dina designer hur bygger du upp dem förutom ps nu alltså jag menar koder och sånt vad är de för koder du använder? har du byggt allt från början. Ser att du har .se egen domän då eller??

Jag vill verkligen kunna bygga upp min egen personliga design. Men jag vet inte hur man gör. Blir så frustrerad.

Undrar om du ville berätta hur du gör? eller hur /var du lärde dig? :)

hehe oj vart en del frågor. hoppas du fattar vad jag babblar om iaf ;)



SVAR:
Det är riktigt svårt att förklara HUR jag gör mina designer i koder och dylikt. Men jag ska försöka förklara utan att göra en hel uppsats om det haha.

Kan berätta att jag gick Teknik/IT på gymnasiet och fick då lära mig hur man använde HTML koder, dock på en basnivå men jag fick ändå ett hum om vad allting handlade om. Jag har även innan det designat egna hemsidor genom att använda programmet Frontpage. Ingen av hemsidorna finns dock kvar tyvärr, så kan inte visa er =/
Sen har jag bara testat hit och dit och de gäller ju att man inte ger upp. Bilden du ser i ditt huvud kan du oftast skapa i photoshop och koder, det gäller bara att man orkar leta och orkar försöka lära sig mer! För koderna kan verkligen vara ett hav av frågor för att man inte riktigt förstår. Om du inte förstå HTML så sök även där på google, finns superbra sidor som förklara vilken kod som gör vad.

Stilmallen jag använder som bas i min design är: Orange City
Det är den jag utgår ifrån när jag gör ändringar och lägger till koder i stilmallen.

Sen hittar jag inspiration i mitt eget huvud och ifrån andra bloggare. Om någon har gjort t ex snö i sin blogg, så letar jag på svaret själv genom att kika hos t ex Designadinblogg.se eller på google. Jag drar mig länge innan jag frågar en bloggare hur dom gjort vissa saker i sin design! Man kan alltid leta på svaret själv.
Dock stödjer inte blogg.se allt som man vill göra ibland och då får man lägga till Scriptkoder och dylikt för att det ska fungera. Det finns också förklarat om man googlar!

Att jag har .se spelar ingen roll i designen eftersom jag fortfarande bloggar på blogg.se! Jag äger bara namnet men inget eget ställe att blogga på så att säga. Har man däremot ett eget webhotell har man inte samma stilmall och kodmall som man har i blogg.se och då får man göra allting själv ifrån scratch i princip.

Mitt tips är ju att kolla hos Designadinblogg.se det är där jag hittar de flesta koder som jag använder och hittar man inte dom där så kan man alltid kika in hos Bloggdesign.nu och fråga i forumet så är det alltid någon vänlig själ som svarar.

Sen är det bara du själv som kan ordna det :) din egna kreativa sida helt enkelt. Det är bara din egen fantasin som sätter gränser.

Hoppas du/ni gillade svaret även om de kanske blev flummigt. Svårt att förklara exakt HUR man gör designer :)

Om jag inte minns fel så fick jag min allra första bloglovin prenumerant när jag hade den översta headern! Och då hette det Bloggkoll..
#1 - - emelie:

åh, vad fin din nya design är :)

#2 - - S A N N A S . R U M:

Hihi vad kul, och mycket bra svar (:



However - ja, jag tkr verkligen du ska byta till videofy.me (:

#3 - - Sandie:

Tack för att du tog dig tid att svara :)

uppskattas mkt!!



#4 - - Yazmina:

Skitfin design :D syns att det är mycket arbete bakom. kramar!

#5 - - V I L J A:

Svar: Haha, Tackar !! :) Brukar försöka att inte härma andra när det gäller bloggen, utan komma med lite eget, blir lite mer personligt så känns det som :)

#6 - - Anonym:

Hej där!



Jag har kommit på det ultimata jobbet för dig - du borde jobba med reklam. Redigera och fixa bilder för butiker ... du skulle ÄGA!



Alltid lika mysigt att läsa din blogg :)



Kärlek från Dalarna

#7 - - Elin - Design&Makeup:

Hur man gör en design är ju jättesvårt att svara på tycker jag. Man måste liksom steg för steg berätta beroende på vad man vill göra. :)



Mitt bästa tips är att googla det man inte vet :p

#8 - - Bloggen om Fröken Mandelström:

Ja, skönt med en promenad! =)



Lät mysigt med söndagsfika. Jag har varit sugen på lussebullar länge nu. =)

#9 - - Erica:

Hej Sara. Vet att du har berättat för oss tidigare vilken sida du tittar på gratis tv, serier, men hittar inte det inlägget. Skulle du vilja tala om det för oss igen?



Mycket bra blogg, den har blivit mycket bättre på senaste tiden! Tack!

#10 - - Elin - Design&Makeup:

sv: Ja, fast de flesta frågor jag får sådär "uppdelat" är frågor som redan finns svar på på bloggen. Aå tyvärr är många väldigt lata bara ;)

#11 - - Viola Stark:

Bra tips!

#12 - - Molly:

Ja, det är inte lätta frågor att svara på. Men jag skulle nog säga till dem som vill lära sig att läsa om HTML och CSS först, så de förstår vad koderna gör och varför.



Men har man bara den "konstnärliga ådran" och envishet så brukar det bli bra till slut. Det var så jag lärde mig :)



Har lärt mig precis allting genom att läsa mig till saker, googlat eller frågat mina nördkompisar :P



#13 - - :: T S U K I I ♥ :::

så bra skrivet, haha jag hade aldrig kunnat förklara så bra utan att det blir för mycket text :P Tror de flesta förstår hihi :D

#14 - - Elkah:

Asså fyyy vad jag älskar din design Candis! :D Jag bara RYSER :D <3

#15 - - Sofia:

Skulle du kunna göra en design åt mig? tycker att din e så himla fin, just nu har jag bara en frrån blogg.se men jag skulle vilja ha en egen personlig! kram

#16 - - Ellinor:

Hej! ville bara säga att du inspererar mig otoligt mycket och jag driver just nu ett projektarbete där syftet är att lära andra att teckna. Jag måste, som du har skrivit, ha en snygg och intressant design och jag vill bara tacka dig för du har hjälpt mig på traven för att få en snyggare design!



Du är jätteduktig!

#17 - - Malin:

Hej, en fråga... Vilken design avvänder du? Asså du måste ju ha börjat någonstans? Tack på förhand iallfall, skicka annars ett svar på min mail, för jag läser ju inte din blogg alls, jag hittade den bara på nätet:P men den ör verkligen fin och jag tycker du har gjirt ett super jobb! Malin <3

#18 - - Meia:

Jag undrar om du kan tipsa om någon vis sida som visar lite grunder av en design?

Svar: Den bästa sidan är designadinblogg.se :)
Sara Eriksson

Till top