Schampo & Balsamträsket..

Candis / Permalink / 16
Sjukt tröttsamt att inte hitta det "perfekta" schampot och balsamet. Det som gör underverk för håret, det som man en gång provat och aldrig vill gå tillbaka till "ICA" produkter igen.

Jag har provat:
Loreal Professional, Vitamin Color
Jag använde detta under 2-3 månader. Mitt hår blev risigt, fett och sjukligt strävt. Inget för mig alls och de var förvånande eftersom i princip alla som använt det har tyckt det varit skiiiiitbra.
Dock älskar mitt hår den svarta heat protection :)

Tigi's Bed Head, Brunette Goddess
Detta använde jag under ca 6 månader. Älskade det, doften var ju gudomlig, räckte superlänge och de var faktiskt jättebra för mitt hår, ett tag. Sen började håret än en gång bli risigt, fett fort och strävt.

Graham Webb, Vivid Color
Jag kunde inte ens reda ut håret efter att ha använt det här. 1 månad, sen hade jag fått nog. Sämsta skiten jag provat i hela mitt liv. Risigt var bara förnamnet.

Det jobbiga är ju att när man ska prova dessa dyrare produkter som kostar runt 200 kr för EN flaska så är de ju enormt störande när det inte blir bra för håret även om frissan sagt att de nog kommer passa i håret perfekt efter att man beskrivit hur håret är. 400 kr för att prova balsamet och schampoot känns som enormt mycket pengar när det sedan i princip spolas bort för att det inte blir bra.
Så jag fortsätter med mina ICA produkter ett tag till även om de "förstör" håret..

Efter att ha läst runt lite verkar det "bästa" produkterna på matvarubutiker vara Loreal och Schwartzkopf och jag bytte precis till Loreal för Nivean förstörde min hårbotten totalt, den jag visade förut.
Funderar dock på att börja med Bed Head igen men kanske köpa ett annat schampo och balsam också för att kunna ändra lite, de kanske bli bättre för håret då?? Några experter jag pratat med säger att man inte ska använda samma produkter hela tiden för håret blir typ "mätt" då. I need help haha!

Sämsta produkten för mitt hår!

#1 - - Babbi / Tema - AIK design:

Då vill jag tipsa om Loreal absolut repair. Det har gjort underverk för mitt hår. Finns flera resensioner om de på nätet! Redan första gången märkte jag skillnad, det var över ett år sedan o jag skulle inte tänka tanken att byta ut det än! Produkterna går endast att köpa hos frisör o på nätet, men det är värt pengarna. En liten flaska kostar runt 100 lappen, mellan flaskorna ( 500ml och 750ml ) kostar runt 300 kr och den största flaskan 1500ml kostar runt 400 kr.

#2 - - Anna:

Jag har 3 olika sorters schampo jag byter emellan, för jag har också hört det att man inte ska använda samma hela tiden för att det är dåligt för håret.



De jag har är någon sort av Fructis, som ska reparera håret. Sen har jag loreal expert: Absolut repair, det är jättebra att använda någon gång ibland, för det gör håret otroligt mjukt. Dock blir det fort fett om man använder det för ofta. Och sen har jag ett tredje schampo som sliter asmycket på håret, men som jag måste ha då jag lätt får utslag i hårbotten. :/



Så det är en djungel det här med schampon.

#3 - - K a j s a j i . c o m:

Jag har hört att kérastase ska vara det bästa och värt alla pengar! Har inte testat det själv men.



Jag använder Björn Axens hårinpackning ibland och den tycker jag är jättebra. Tidigare har jag använt L'oréals Absolute repair och den är också jättebra, men det är ju lite mer budget. Hade jag känt för att lägga ut lite mer pengar hade jag nog testat kérastase.

#4 - - Transan/Jonas:

/Svar/ haha ja eller hur! :P

Du har fin design ^^

#5 - - Catrin:

Kerastasé och Sayoss är ju nya salongsshampoon som kommit till "vanliga" butiker nu till ett vettigt pris. Har själv inte testatdem än, men så fort mitt billiga ica-scahmpoo är slut ska jag ge mig på atttesta dem =)

#6 - - my:

jag använder Aussie miracle moist shampoo och balsam de är jätte bra tycker jag. Finns för olika hårtyper och den som jag har för slitet hår funkar och luktar juvligt!! Håret blir mjukt å fint. rekomenderas starkt. Finns på åhlens och kicks här i sverige.

#7 - - Sanna:

Hatar de där.. Leta och leta.. de ena är sämre än den andra. Men nu har jag fastnat för head and shoulder.. Gubben använder de jämt så provade jag när mitt var slut och mitt hår blir helt underbart..

Lyster, mjukt och vackert..



Så de rekomenderar jag ..

Inte bara mjällmänniskor som använder det =)

#8 - - Sis:

Man har slutat med Herbal essences i heeela Borlänge nu :((( självklart bara för att det var mitt favoritschampoo. Så nu är jag också fast i "träsket" så att säga. Ska testa det nya shampoot GLOW, så får vi se hur det blir :/

#9 - - Veronica:

Jag är ju lite halvknäpp, hihi, jag gillar att testa runt bland alla hårprodukter som finns. Det är väl bland annat därför jag har min skönhetsblogg. Men hursomhelst - jag känner igen det där med att ett schampo som funkar super för någon inte passat mig. Några som jag tycker är kanon är Redkens All Soft-serie eller Matrix Biolage. Testa att beställa från lookfantastic.com, där kan du hitta set med schampo, balsam & inpackning för drygt 500 kr. :)

#10 - - Elin - Design&Makeup:

Jag använder Syoss just nu, och det funkar jättebra

=)

#11 - - Catrin svarar:

Kerastasée och Sayoss säljs numera på ICA, HM, City Gross och liknande i stora förpackningar 1l eller nåt, vet ej säkert. Såg i alla fall att Sayoss (tror att det stavas så) kostade 49:- för den stora flaskan schampoo, conditioner eller inpackning (något mindre förpackning). Och båda märkena är ju "salongs-schampoon" och ska tydligen vara riktigt vettiga. Men jag har som sagt inte testat dem än..

#12 - - SaraLouise:

Bland alla "Ica-produkter" tycker jag faktiskt att Head and Shoulders (säger fortfarande clearasil ibland som det hette förr, hehe) är bäst. Mest för den underbara doften, men håret känns härligt också. =P

Sen finns det ett fructis som jag tycker om men som jag nästan aldrig hittar. Minns inte ens vad det heter.



Uscha, tycker aldrig jag har råd att unna mig dyrare schampoon. =/

Funderar dock på att testa det där Tressemé eller vad det heter, det ska ju vara både billigt och bra.

#13 - - Catarina:

Jag använder ofta Gliss Total Repair från Schwarzkopf och tycker att det bättre än många salongsshampon. Håret blir blankt utan att tyngas ner vilket passar mig som inte har så tjockt hår. Det är vårdande men ändå inte fett. Provade också nya Syoss (den rosa shine serien) i helgen och tyckte att det var suveränt!

#14 - - tina:

Niveas hårschampo o spray är dödande för håret, mina hårstrån blevkluvna o sprött och håret kändes torrt fast jag använde balsam i samma serie. Jag börja med ett annat schampo som gav så mycket fukt att balsam inte behövdes o håret känns mycket bättre nu. En del schampon är förödande för håret så bäst se upp!

#15 - - Carina:

Har samma problem att hitta ett bra schampo, balsam och inpackning :(



Nästa schampo som jag tänker testa är Kérastase - Bain Oléo Relax. Håller tummarna för att det schampot ska väcka lite liv i mitt extremt torra hår.

#16 - - Mats:

Aa håller med, den är inte bra !

Till top