Mordet på Therese

Media / Permalink / 10

Therese Johansson Rojo blev 15 år. Hennes liv slutade i en skogsdunge i Stureby, södra Stockholm, 6 juni.

I går fick gärningsmännen, en 16-årig pojke och hans jämngamla flickvän, sitt straff av Södertörns tingsrätt: 20 månaders sluten ungdomsvård.

Åklagaren yrkade på maxstraffet för ungdomar: fyra års sluten ungdomsvård. Thereses familj hoppades in i det sista att rätten skulle gå med på det.


Familjen får ett livstidsstraff i form av sorg och saknad och snorungarna får ynka 1 år och 8 månader för att de har HAFT IHJÄL en annan människa.
Min tro på det svenska systemet sprack till småbitar när jag läste det här. De gör mig så nedrans förbannad så ni anar inte.. Har man mördat någon tycker jag inte ålder spelar någon som helst roll! DOM HAR MÖRDAT EN ANNAN MÄNNISKA. Hur många ggr måste man säga det för att åklagare ska förstå? Ren jävla idioti är vad det är...
En sak som man inte tänker på dock är ju att dom här två barnen! Kommer bli kallade för mördare i princip resten av sina liv..

Källa: Aftonbladet

#1 - - fatima:

haha nej, de är från bdb och man får antingen ladda upp de på blogg eller bdb så... ;)

#2 - - ★ Blue Velvet ★:

Det som gör mig arg är att det betyder att yngre kan ta livet av fler eftersom straffet är mindre. Hoppas du förstår mig rätt nu!SV; Tack så mycket! =)

#3 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - 6:E NOVEMBER OFFICIELLA CHOKLADDAGEN!:

Ja du jag vart minst lika rasande när jag läste det! Man blir så besviken, så förbannad och så ledsen. Det är ett hån mot henne och hennes familj!

#4 - - ★ Blue Velvet ★:

SV; Eller att dom vuxna utnyttjar de minderåriga till något dom egentligen inte ska göra =(

#5 - - Emma:

Mjo, de där två har verkligen förstört sitt och andras liv.. tragiskt men sant..

#6 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - 6:E NOVEMBER OFFICIELLA CHOKLADDAGEN!:

Japp Tzatziki är loooovely!:DJa man undrar hur de kan "värna" om mördare, det är stört!

#7 - - Linn:

Såg det på efterlyst igår, helt sjukt! ;/Sv; Haha jo, om man går o äter frukt o annat så man inte känner sig hungrig ;} o mamma bli skitsur när jag gör så, haha!

#8 - - Linn:

Sv; Precis. Lagomt mätt så kommer man hem sent från jobbet så glömmer man (läs orkar inte) laga mat :D

#9 - - Malin:

Min tro är också borta för svenska rättsystemet. Den har dock fösvunnit för länge sen, för detta är inte fösta gången..

#10 - - Sanna [Om livet, träning och kärleken]:

Människor ser att de blir ingen större straff för att ta kål på någon man dödar och de är fel. Ungdommarna vet själva att d ekommer att klara sig ett år, inget större straff. De ska KÄNNAS när man har gjort något så hemskt. De ska sitta inne minst 5år enligt mig... Alla mördare, pedofiler mm ska sitta inne mer än 5år!!

Till top