"Varför jobbar du inte inom design??"

Candis / Permalink / 7
Får den frågan ofta.
"Vill du inte jobba inom webdesign?"
"Ska du inte plugga nåt med foto?"
"Fotograf? Är de inte något du vill bli?"

Och ni anar inte hur många ggr jag tänkt själv i dom banorna. Men jag känner mig inte duktig nog. Självkritisk och sällan 100 % nöjd. Speciellt när man ser alla andra som är enormt mycket duktigare och de som har råd att köpa bättre kameror och objektiv medans jag sitter med en liten "skit" kamera och ett nytt objektiv på över ett år.
Det är nog svårt för andra att riktigt förstå hur man ser på sig själv. Alla har något de stör sig på, som de vill kunna förbättra och ändra och de är inte alltid andra kan sätta sig in i en annan människas situation och tankar!

Jag är en person som tröttnar enormt lätt på det jag gör och när saker, jag tycker är roligt, helt plötsligt blir fyllda av krav då backar jag direkt. När det blir en press på det jag gör, det jag tycker om och har som hobby med då vill jag inte mer, då är det inte roligt längre.
Skulle jag jobba inom något som bara är en hobby och ett enormt intresse idag, så skulle alla ideer jag har inom mig försvinna. DET är jag nästintill 100 % säker på. Känner det redan nu lite med designer, det blir en press och då är det inte lika skoj längre.
Men så är det också från dag till dag, vissa dagar gräver man ner sig lååångt ner i jorden bland maskar och skalbaggar och andra dagar svävar man bland rosa små fluffiga moln och glitterhjärtan.

Så jag fortsätter att inte jobba inom detta för att jag vill inte att mitt intresse ska försvinna kort och gott. Men samtidigt kan man tjäna lite extra på sina intressen naturligtvis och det kanske är något jag kommer ta upp i framtiden och hålla på med bredvid det riktiga jobbet :)

#1 - - langenfeld jean-noel:

...I have a job for you..,i search anybody for setting my videos.. :) RESPECT AT YOU. good night..

#2 - - Elin - Design&Makeup:

Jag förstår absolut vad du menar, jag går ju webmaster nu men jag är ändå inte riktigt 100% säker om detta är det jag vill. Om jag sedan ångrar mig och hellre vill jobba med smink och grejer så kan jag även göra det, tröttnar jag, ja då har jag webmaster utbildningen till hands. Det som gjorde att jag valde webmaster var för att den utbildningen är gratis och självklart att den intresserar mig. Det bästa är att jag även får lära mig foto och retuschering i utbildningen ;)



Btw, att vara en bra fotograf handlar inte om hur många objektiv och blixtrar du har utan hur du skapar fina fotografier oavsett kamera och objektiv.



Anyways, det är så jäkla svårt att välja yrke då det är så mycket man vill och tycker om . Jag blir likadan som du, får jag för stor press på mig själv blir ingenting roligt längre.

#3 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia:

Jag tycker utan tvekan att du har massa talang och fantasi gumman!:)

#4 - - Malin:

Ja de är nog oxå mina favoriter =)

Bra skrivet, det är nog lite så jag känner med.

#5 - - malin:

sv: Nej precis. Det är ju lite som en hobby. =)

#6 - - Catrin:

Men vad vill du jobba med då?

Sist jag minns jobbade du i en skoaffär hemma i sverige, har du fortfarande kvar anställning där när du kommer hem, eller var det bara tillfälligt?

#7 - - SaraLouise:

Det är nog ganska normalt att känna så, fullt förståeligt. Man vill ju inte lessna på nåt man brinner för så mkt! Men var lugn du, tids nog kommer du på vad du ska syssla med. =)

Till top