#1 - - Dea:

Aldrig.

#2 - - Frida:

Sv: Jag får nog också lov att hålla med. Med tiden så löser sig allting :)



Apropå din fråga.. det beror helt och hållet på vad man anser som otrohet och även på situationen. Jag vill verkligen säga "aldrig!" men jag är inte så säker på att jag skulle säga det om jag väl skulle vara i den situationen själv.

#3 - - Tess:

Heej..

En väldigt bra fråga...

Men Nej jag hade aldrig kunnat förlåta....hade inte kunnat lita på honom igen. Och DET är väldigt viktigt i ett förhållande, tycker jag.



Kram kram

#4 - - Junitjej:

Nej, det skulle jag aldrig kunna. Du då?

#5 - - Evelina:

hm, vet inte hur många gånger de är hehe :) Eh... jag vet inte, shit hur gamla är våra hundar, eh... Luffsen borde fylla 3 år i juli tror jag och det var väl ett halv år sen de kastrerades tror jag :) eller nåt sånt. haha tiden går så fort jag vet inte om jag har rätt nu hehe :P

kram

#6 - - Simone:

Tack iaf så jättemkt för att du tog dig tid att svara :)

Gillar din blogg skarpt!

Du är verkligen beundransvärd vad det fäller design.

Många timmar bakom inlärningen kan jag tro? :)



Nu till frågan om otrohet:

SV: ALDRIG!

Jag anser att är man otrogen är det något man saknar i sin relation och då bör man lämna sin partner eller kämpa på för att allt ska bli bra.

Men att vara otrogen är ingenting jag skulle kunna förlåta. Då får han gå.



Kram

#7 - - Anna:

Nej, jag skulle aldrig kunna förlåta otrohet.

#8 - - Anna - Bebis i magen♥:

tyvärr så skulle jag inte kunna göra det och även om jag skulle göra det så skulle det iaf leda till ett slut..

#9 - - Anonym:

Nej

#10 - - Mikaela:

Jag vet faktiskt inte! Hade min pojkvän varit otroen mot mig nu när vi snart har varit tillsammans i 3 år, vet jag inte! Jag är ju som besatt och det går ju inte direkt över bara för att man varit med någon annan. Jag vet faktiskt inte. Jag hade haft fruktansvärt svårt att gå vidare, det vill jag lova :/

#11 - - Malin:

Been there, done that - nej. För mig är otrohet något som bara inte ska existera. Dom som är det är svaga människor, som inte respekterar sin medmänniska över huvud taget.



RESPEKT är för mig grunden till tillit så vid en otrohet spricker allt.



Jag är däremot sån som OM man väljer att förlåta (kan ju aldrig svara på hur jag skulle reagera NU - även om tanken får mig att kräkas - för det är så olika på vilket förhållande man är i) - men OM man väljer att förlåta, då har man gjort ett val.



Då förlät man - vilket innebär att man sen inte kan komma 4 år senare & säga "men dudå! som va otrogen!!"



Det är ett kliv man får ta, klarar man av att förlåta - ja, då får man stå sitt kast på den biten också själv!

#12 - - marie:

nej jagtror inte det men jag ahr aldrig varit med om det så det är svårt att säga nu men nej tycker man kan göra slut innan m an är otrogen helt enkelt!



forstätt med en bra blogg =)

#13 - - Belial:

Jag skulle förlåta otrohet. Lite beroende på från vem också. Men från en person jag verkligen älskade skulle jag kunna förlåta det mesta. Men då ska den personen också 1. förstå att den sårat mig i den grad den gjort och visa ånger och en vilja att aldrig göra om det och 2. visa hänsyn till att det kan ta tid att både börja och fortsätta läka också.

#14 - - Molly - MOLKAN.SE:

Skulle aldrig kunna förlåta något sådant. Det är brist på tillit och jävligt fegt att vara otrogen.



Om någon var otrogen mot mig skulle den människan vara som död för mig. Det är nog en av de fegaste saker man kan göra. Fy.

#15 - - Malin:

Never ever!

#16 - - ulrica:

Jag tror skulle kunna förlåta otrohet, beroende på omständigheterna!!



1. Det har skett EN gång vid ETT tillfälle under speciella omtständigheter och personen verkligen känner ånger över det! Persoen har även varit ärlig och berättat det själv.



2. Det har skett flera gånger med samma person eller olika personer.



Nr 1 skulla jag kanske kunna förlåta medan jag aldrig skulle förlåta nr 2! Nr 2 har uppenbarligen ljugit för mig och undanhållit saker- skulle aldrig lita på denna människa igen! Nr 1 har gjort ett misstag saom han/hon ångrar och varit ärlig för mig...då skulle jag ge förhållandet en andra chans!

#17 - - Lina:

Jag tycker det är jättesvårt att svara på den frågan. Och som de flesta som svarat så skulle nog mitt svar bli detsamma: Nej, jag skulle aldrig kunna förlåta en otrohet.



MEN, nu är det så att jag faktiskt har varit med om en otrohet.



För ca två år sedan så var min nuvarande pojkvän otrogen mot mig. Vi hade då varit tillsammans i två år och bott ihop i ca ett år. Och innan det hände sa jag att jag ALDRIG skulle kunna förlåta någon som var otrogen mot mig.



Men när jag väl hamnade i den situationen så blev det väldigt annorlunda...



Min pojkvän gjorde en dum grej på fyllan. Som han erkände för mig direkt efteråt. Han fick ta sitt pick och pack och dra på en gång. Och just då trodde jag verkligen att det var slut. För alltid. Att jag aldrig skulle kunna ta tillbaka honom.



Jag vägrade prata med honom på någon vecka, trots att han ringde och skickade en massa sms. Jag fick höra av hans mamma och vänner att han var helt förstörd. Han var sjukskriven från jobbet och steg knappt ur sängen om dagarna. Så efter någon vecka började vi prata med varandra på telefon. Han fick svara på alla frågor som jag hade och verkligen förklara och be om ursäkt.



Under den period som vi var ifrån varandra så kände jag hela tiden att jag fortfarande älskade honom. Trots det han hade gjort. Jag funderade på om det verkligen var rätt att lämna någon som jag älskade, som förutom sitt snedsteg var den bästa pojkvännen i hela världen? Jag hade aldrig varit så lycklig som när jag var med honom. Och jag har aldrig träffat en person som fått mig att känna mig så fin, älskad och bra på alla sätt och vis. Som ställer upp för mig och finns där för mig när jag behöver honom.



Så efter någon månad så gav jag honom en andra chans. Och det är jag glad för. Idag har vi varit tillsammans i fyra år, och vi har det bra! I början var det väldig jobbigt och det tog ett bra tag innan jag kunde lita på honom igen. Men jag tror det är viktigt att tänka på att vi alla bara är människor. Vi kan alla göra misstag och jag tycker nog att de flesta förtjänar en andra chans.



Och jag blir både arg och ledsen när folk säger att de som förlåter en otrohet är svag. Att den låter sig bli behandlad som skit osv. Jag är inte svag bara för att jag gav den person jag älskar en andra chans. Snarare tvärtom! Jag har fått kämpa så in i h*lvete och vet att det hade varit lättare för mig att göra slut där och då och bara gått vidare. Men jag tycker att kärleken är värd att kämpa för, även om det har varit jobbigt många gånger.



Om det skulle hända igen, ja då skulle det definitivt vara slut. Då skulle det inte finnas en chans att jag skulle ta tillbaka honom.



Det jag tror är viktigt att fråga sig själv är om en otrohet verkligen är det värsta som kan hända i ens förhållande? Jag tror personligen att det är värre när man tar varandra för givet och inte ställer upp för varandra. Och jag vet så här i efterhand att min pojkväns otrohet inte hade något med mig att göra. Han älskar mig inte mindre bara för att han var otrogen. Jag vet att han älskar mig mest av allt i hela världen. Det visar han för mig dagligen!



Förlåt för min låååånga kommentar, orden bara rann ur mig, haha!



Vill passa på att tacka för en bra blogg. Du verkar vara en härlig person! Sköt om dig.

#18 - - Petra:

Jag tror faktiskt inte att jag hade kunnat förlåta otrohet. Jag tror inte att jag hade klarat av tanken på min sambo med en annan tjej. Det hade ätit upp mig inifrån. Jag hade jämt och ständigt undrat vad han gjorde när han inte var hemma, vem han träffade, vem han pratade i telefon med och vem han fick sms ifrån o.s.v. Jag hade blivit galen, så nej... otrohet innebär slut för mig.

#19 - - Camilla - Design & Foto:

Det är lätt att säga ALDRIG.



Men när man sen väl står där då tror jag det blir helt annorlunda, det beror på situationen och allt annat runt omkring. Skulle det vara en man varit tillsammans med i bara några veckor, någon månad är det nog lätt att bara lämna allt och gå men jag&min pojkvän har varit tillsammans i 3½ år och när man kommer upp över åren, har varit med om mycket tillsammans, kämpat tillsammans, blivit testade hårt på sin relation då är det inte lika lätt att släppa taget bara så där fast det gör ont i en.

#20 - - ElinArmour:

Nej. En otrohet är alltid en otrohet.

Det är såå respektlöst!

#21 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Den där frågan är enormt svår att besvara. Om man säger så här istället, om man skulle förlåta otrohet - skulle man då kunna lita på sin pojkvän igen? Jag tror att jag skulle ha enormt svårt för att förlåta det.

#22 - - Web-Linn:

nei

#23 - - ~Sara~:

Jag tror det är näst intill omöjligt att svara på innan man upplevt det. Just nu känns det ju som det aldrig skulle funka, att man aldrig skulle kunna komma över det men man vet aldrig hur man skulle hantera det om det väl hände.

Till top