Är med i GP idag

Media / Permalink / 9
Om sponsrade inlägg i bloggen :)
HÄR kan ni läsa det.

Och sen vill jag fråga er läsare vad ni själva tycker om just sponsrade inlägg. Är det något ni störs av eller struntar ni i det?? Kan ni se skillnad på vad som är ett sponsrat inlägg och vad som i själva verket är något nytt som bloggaren själv har hittat och vill blogga om????
I min blogg kan ni ju ofta se att jag skriver om t ex en ny läppglans, matprodukter mm mm men som jag köpt själv och vill visa upp eftersom jag älskar nya smaker och dylikt.
Och jag kan ärligt säga att om jag kommer in på en blogg som är full av reklam så stängs den ner direkt :) men ett inlägg här och där gör ju ingenting, inte för mig iaf det är ju bara att scrolla förbi det om man störs. Men vissa vet inte skillnaden på lagom och alldeles för mycket.
#1 - - K a j s a j i:

Jag tycker absolut inte att det gör något, fast det beror ju på hur man gör det. Till exempel din blogg, du gör ju allting snyggt och trovärt och det märks knappt som att det är sponsrat och det är ju så det ska vara. Jag tycker mer det är kul att läsa om nya sidor och produkter.

Däremot i vissa bloggar är de ju så jäkla uppenbart så man bara klickar ut direkt!

#2 - - D A H L È N:

hur har det gått med teet? :) nu är de slut :/

#3 - - Tescho { webbdesigner & fotograf }:

Vad skoj! :)



Jag tycker att man ska vara ärlig om man skriver sponsrade inlägg, t ex skriva det i kursiv text längst ner. Litet eller stort, spelar ingen roll. Men det är väl inte alla som vill vara så pass ärliga.

#4 - - Keily:

Jag är ju ny läsare, men har kollat igenom bloggen lite här. Och de finns inget som stör mig faktiskt. De låter inte sådär plastic om du förstår mig? Du skriver om de precis som när de skriver ett vanligt inlägg eller hur man nu ska säga det. Inget överdrivet, utan de känns som en del av din blogg och inte ens egentligen så tänkt så mycket på att du skrivit ett sponsrat inlägg.



Kollar man in på andras bloggar, vissa av dom ser man hur tydligt som helst vad som är sponsrat och inte. Men, du gör de på ett smidigt sätt! :D Haha.



Kram

#5 - - Cherie Mårtensson - En blogg om mitt liv:

Jag tycker inte det är fel att skriva om produkter osv, men som du säger är det bara sådant över allt så är det en annan sak.

#6 - - Katinka:

Hejsan Candis, hittade dig via artikeln i GP. En journalist som var hemma för att skriva en artikel om min blogg tipsade om artikeln. :-) Jag störs inte av reklam om det är tydligt att det är just reklam. Men jag tycker det är viktigt att få veta om bloggaren får betalt för att skriva om en produkt eller tala väl om en butik. Jag skulle själv inte skriva "Nu skall jag tipsa om en fiffig liten sida.." om jag hade fått betalt för att skriva om den fiffiga sidan. Även om man är noga med vilka erbjudanden man tackar ja till, så finns risken att läsaren börjar tvivla på ens trovärdighet. "Skriver hon det här för att hon har fått betalt, eller hade hon skrivit så i alla fall?" Jag håller med dig om att bloggar nedlusade med reklam är oerhört trista och tråkiga, men annonser ser i alla fall ut som annonser, man kan strunta i dem.

Lycka till med din blogg, hoppas du hittar en bra balans!

Kram Katinka

#7 - - Molly - MOLKAN.SE:

Kul gumman :)



Jag vet inte vad jag tycker om sponsrade inlägg. För mig strider det mot min moral. Men jag vet inte, så farligt är det väl inte med ett inlägg då och då, bara det inte blir för mycket :)

#8 - - ulrica:

Det är inget jag märkt eller stört mig på i din blogg....jag tillhör nog dom som inte märker skillnaden på sponsrade inlägg eller egenvalda, inte ens funnits i mina tankar att inläggen skulle vara sponsrade. Men däremot har jag, precis som du skrev, stängt ner bloggar som bara skriver om massa produkter hela tiden, tråkigt....

#9 - - Caroline Envall:

För det första: Hjärtgardiner har jag också upphängd i mitt gästrum. Och för det andra. Är det en andra gardin som skymtar? En rosa-aktig som är köpt på indiska? Isåfall har jag den oxå upphängd :) Mycket snygga gardiner ;D Var bara det jag tänkte säga :)



//

Borlänge

Till top