Borsta tänderna på vovven.

Pälsklingarna / Permalink / 16
Pratade precis med älsk, det stillade ju verkligen inte min saknad direkt men det är tur att lille Zlammsugaren är med iaf.
Just nu ligger han bredvid mig här och tuggar febrilt på ett ben. Bra det, han behöver skava av lite skit på tänderna. Är det något med små hundar eller har de lättare för att få skitiga tänder än stora?? För både Zamme och Whisky tuggar och busar med knutar men de har ändå smutsiga tänder, riktigt tråkigt. Lär ju köpa någon hundtandkräm och tandborste till dom för vi vill ju verkligen inte att de ska få problem senare i livet sen.
De är ju inte ofta de får någon människomat heller direkt, de slutar ju med att dom inte vill äta sin egen sen :P hehe.

Har ni provat att borsta tänderna på era hundar?? Skulle vara skoj och höra. Vet att de finns sånna man sätter på fingret och de måste ju vara lättast och sedan finns de ju tandkräm med baconsmak ;)

#1 - - Natalie R:

Jo, små hundar brukar ha sämre tänder än stora. Vet inte varför däremot och min ena stora hund här hemma verkar inte ha hört talas om det för hon får också lätt tandsten/dålig andedräkt så där brukar det bli tandborstning lite då och då i alla fall. Fungerar fint eftersom hon tycker att hundtandkrämen smakar gott! ;)

#2 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Rösta på din favorit Inspirations Blogg!:

Åh men hjärtat, inget att tacka för. Jag gör så gott jag kan för att försöka få lite ljus i ditt märker just nu!:) Ibland är allt man behöver lite stöd, lite positiva ord och veta att man inte är ensam eller ensam om det man går igenom. Och det är du inte gumman.



Japp vi borstar tänderna, inte så ofta som vi borde men vi gör det. De älskar inte det men de lever med det, precis som med kloklippning och öronrensning!:)

#3 - - ElinArmour:

Jag borstar inte ränderna på Wilma :)

Men man kanske ska testa?

#4 - - Malin-mmcs:

Vet att mina kusiner borsta tänderna på deras hund...

Förresten vet du hur man lösenordsskydda viss inlägg??

#5 - - vesna.blogg.se:

så söööt!

#6 - - Malin-mmcs:

Verkar krångligt...=(' Är det det...att göra en underblogg eller vad det nu hette =)?

#7 - - ElinArmour:

Okej, måste höra med vet. först eftersom Wilma har foderallergi =/

#8 - - ElinArmour:

Nej precis.

Men ska höra med honom får se om hon får nå pepsodent-smile ;)

#9 - - Jennie [ Foto & Min Sjukdom ]:

Jag är inte vrål snygg men jag är då fan inte ful som två personer påpekat i många år för mig! Toppen har en superfin färg. Så den blir nog fin sen när man börjar bli brun. Hur har du det? Jag är lite seg på att kommentera för tillfället :( Blir bara tröttare o tröttare!

#10 - - TSUKII ♥:

aw där är busen igen :D



sv: jag har mejlat, men seriöst.. Det verkar inte som om de ens bryr sig om detta :/ men bra att du också skickade iväg ett mejl! Jag skickade med länken igår ju, men till svar fick man, var hittar man originalet och kopian?



jag har mejlat jättemånga gånger och hur svårt är det att ens kolla upp MIN blogg när jag skrev MIN, MIN.. ja du förstår. Men jajaa, vi få se vad som händer :/

#11 - - Malin-mmcs:

Tack..får ge mig på det i morgon när jag e piggare hehe

#12 - - Molly:

Haha, jag skulle vilja borsta tänderna på Frasse, men han är iofs ingen hund. Jag tror inte han skulle gilla det i varje fall :P



Svar: Filmen var riktigt cool. Inte så där överhypad som filmer brukar vara nu för tiden. Lite old school och så, jag gillade den faktiskt :)



Åh, vad söt du är, och jag skulle krama tillbaks! Ja, visst är det så.. jag kan känna lite att man kan vara lite så där blyg i början. Men det brukar släppa efter ett tag :) Ska försöka spara lite pengar att ha ifall man åker iväg. Skulle vara så mysigt!

#13 - - Jennie:

Har med tänkt prova borsta tänderna på Gismo :P

#14 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Sötnos på bilden <3



Jag borstar inte tänderna på varken Bonzo eller Uniquie. De får dentasticks eller vad de nu heter. Anledningen är för att jag anser att de inte behöver det - ännu. Tandsten och sånt (har jag för mig) brukar vara mer vanligt på mindre hundar. Jag är lite osäker men när hunden är 3 (eller var det 5 :P haha) ska man kolla upp tandsten och möjligtvis göra någonting åt det.



Sån där gummigrej som man kan sätta på fingret verkar toppen! Kanske ska införskaffa mig en sån. Vår veterinär nämnde den när Bonzo fick sin 1-års-spruta.

#15 - - Lena:

hej

Vi borstar ständigt vår hunds tänder har mycket tandsten enligt vet :-) sedan har vi inhandlat via vet ett alg extrakt som har gjort underverk mot tandstenen och dålig andedräkt...Annars använder vi aloe vera tandkrämen till vovven..mycket bra älskar det :-)

#16 - - Tess:

Hej hej

Har borstat någon gång på Alva...men hon äter dentastix från och till. Jätte bra med en liten borste till små hundar med tandkräm med lever smak eller något sådant. =) Jättebra är också att låta de gnaga på ben..

Sedan vet jag att det finns ett sorts "pulver" man häller i maten som gör att hunden får bättre andedräkt o finare tänder, heter PlaqueOff. Hittade lite info om det här..

http://www.hundliv.se/productcart/pc/viewPrd.asp?idcategory=44&idproduct=178



Lycka till med vovvarna.

KRAAM

Till top