Liten hund = Alltid ettrig?

Pälsklingarna / Permalink / 6
Erkänn nu att när du ser en liten hund tänker du nästan direkt. Liten och ettrig?

Träffade några ute idag med sina hundar, Zamme säger ingenting, gnällde lite i början men inget mer, han blev tyst. Hon nämner då att hon brukar höra Zamme skällandes inne i huset.. Konstigt tycker jag eftersom enda gångerna han skäller här hemma är när Zigge sätter igång, han börjar och Zamme fortsätter. Och eventuellt om han är ensam. Och då nämner hon "Jaaaa liten och ettrig". Jag blev grinig och sa till svar att "Ja men han håller ju tyst nu, finns de som bara står och skäller konstant när man träffar andra hundar".

Zamme är verkligen inte ettrig. Han är inte en liten skällig sak som skäller på allt och alla och morrar så fort man ska ta hans leksaker eller mat. Det är en ettrig hund för mig. Och det är tråkigt att när det är en liten hund så är det sött att dom låter så och beter sig som små demoner. Hund som hund borde de ju vara.
Här är några ettriga exempel:

Vaktar kyckling, som människor ska äta. Helidiotiskt om ni frågar mig.

 

 

Ännu ett exempel på en ettrig liten vavva. Fattar inte hur man kan låta det gå så långt.

#1 - - R E G H I N A:

Haha va dumt, klart att alla små hundar inte är ettriga. Din plutt verkar ju hur go som helst :}

#2 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Håller med dig till fullo. Jag förstår inte hur en ägare kan tycka att det där är "gulligt" och låta gå det så pass långt. Förstår man inte att hunden börjar ta över hemmet?



Bonzo tycker inte om när andra hundar är för på eller om de slänger med tassarna. Han tycker att de kan hälsa lugnt i alla fall. Bonzo biter ju inte utan öppnar munnen och låter när han tycker att det har gått för långt. Då kan jag även nämna att den minsta hunden (efter honom) är en cocker på ca 13 kilo (Bonzo väger strax under 2 kilo). Jag tycker bara det är bra att han säger ifrån när de slänger med tassarna. I annat fall är han väldigt tålig när det gäller större hundar. Uniquie får ju ligga och nagga honom etc.

#3 - - ElinArmour:

Usch. Folk har så mycket fördomar! :s



Jag skäms när Wilma skäller, folk bara glor & "liten & ettrig" står skrivet i pannan på dem.

Jag borde ju inte skämmas egentligen...

#4 - - W e b - L i n n . n o:

Hærre guuud de roser jo hunden for sin dårlig oppførsel :O

#5 - - Nina:

Jag har själv en "liten" jack russell och känner verkligen igen mig i det du skriver. Jag brukar få liknande kommentarer av våran granne och hon har själv en hund som skäller men det är ju inte "en liten ettrig hund". Visst min hund skäller ibland men bara då han blir rädd. Han är världens mysigaste hund som älskar människor.



Du har jättefina vovvar och en bra blogg som jag besöker regelbundet.

Ha det bra! Kram

#6 - - Zarah-Lou:

Jag är inte hundägare och har aldrig varit (men vill bli!) ;)

Men jag har en teori (ohh, nästan ett rim!)



Jag tror att många småhundsägare antar, redan från början, att små hundar "ska vara lättare". Det enda som är "lättare" med en liten hund är att man kan lyfta upp dem om det blir mycket, lättare att ta med sig osv. men inte annars. En hund är en hund - oavsett storlek.



Sedan tror jag att det finns småhundsägare som låter sina "små, pluttiga, söta små älsklingar" komma undan med mycket. För "min lilla Dolly är sååååååå sööööt" när hon skäller sådär mycket. Eller "sååååå pluttig" när hon visar tänderna och morrar sådär "otrooooooooligt gulligt" tihi (hunden får fortsätta)

Ja, med andra ord; jag tror att många småhundar "kommer undan" med mycket mer än en stor hund - därför blir de "ettriga", man kanske skulle kunna byta ut ordet "ettrig" mot "bortskämd" i många sammahang.



Säger absolut inte att det ÄR såhär, det är bara en teori jag har. :)



Vill själv ha hund "modell mindre", har bloggat om min drömras of all times (Kleinspitz) - och även fast jag inte äger en så har jag redan fått kommentarer om att "små hundar är ettriga".

Så nej, ser INTE fram emot att bli "småhundsägare" av just den anledningen - inskränkta kommentarer som kommer hagla över mig/oss i framtiden.

Till top