- L Ö R D A G -

Vardag / Permalink / 11
Kollar på ett sjukhusprogram och ett par blev påkörda och båda är jehovas vittnen och tar ej emot blod. De vägrar ta emot och mannen dog. Jag kommer aldrig förstå det, inte ett dugg. Jag kan inte förstå hur man kan neka sina barn och sin familj att få leva om blodtransfusion är det enda sättet? I princip tar man ju livet av dom =// man är medverkande i deras död.
Nej jag kommer aldrig förstå det. Stackars läkare och kirurger som lever för att hjälpa människor och så får de inte rädda människor.
Damen ville dessutom INTE låta läkarna ge tillbaka hennes blod under operationen och hon ville inte ha något i sig alls överhuvudtaget, hur ska man tro att man kommer överleva då?? Och hon gjorde inte det heller, hon avled 2 veckor senare!

Imorgon är sista dagen tillsammans med älsk, sen är det en vecka eller mer isär =/ tycker synd om honom som måste åka hem och tillbaka hela tiden som en jojjo. Kommer sakna honom enormt, de gör jag alltid även om vi alltid är tillsammans så är jag inte hel utan honom. Men kärleken övervinner allt, det har vi fått bevisat många gånger nu.

Gissa om vi är sugna på att köpa en Rav4 :) hihi. Men nej, vi måste vänta!
Nu ska jag krypa upp hos min älskade så jag hoppas ni får en underbar kväll. Pusss

#1 - - Tommy:

Sv: Verkligen!Jag har jobbat konstant från kl 7-22 i dag, undantag en runda då jag hade rast och då jag körde hem och hämtade hundarna vid 15 tiden! Har jobbat övertid till kl 22 i dag .. Hur har din dag varit?

#2 - - JENNY VENNBERG:

aww söt den översta bilden är ! :)

#3 - - JEAN-NOËL LANGENFELD:

..for me the jehovah is a crazy religion .

#4 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Fy fan vad korkat. Jag läste precis lite om det där med blod och jehovas: "Att motta en blodtransfusion, och därmed förlänga sitt liv, anses vara oheligt enligt Gud." Herregud. Läs detta: http://www.utb.falun.se/hbo/projekt/religion/religionht98/JV/blod.htmDet är hemskt hur mycket en religion kan hjärntvätta en människa. Varför inte bara tro på sig själv? Måste man vara i grupp och tro på någonting tillsammans (bara för att känna gemenskap)?Ta vara på tiden med din käraste nu :)

#5 - - K a j s a j i . c o m:

Ja, det är helt sjukt att t ex inte låta ens barn få blod när det behöver det så det sedan dör. Jag kommer heller aldrig att förstå det. Jag skulle göra ALLT för min familj, även göra något som är emot mina principer.

#6 - - Sofie:

konstigt det där med blodet..man dör hellre än att ta emot blod...

#7 - - [M I R R E]:

kanonbra svar om allergin, det är faktiskt som du säger att vem är inte allergisk idag, det är de flesta mot ngt, och det är väl inte hela världen liksom.Håller även med dig om detta med då man är från varandra, det är jättejobbigt. Det är alltid jobbigt hur länge det än är. Eller ja några timmar går väl haha. Men nu menade jag flera dagar.Min sambo är borta i dag hela dagen, sedan åker han bort till veckan. Jag vill inte vara ensam hela tiden så jag åker till en kompis på torsdag och ligger över där ett par dagar =DMaila mig gärna kan du få inlogguppg till min blogg

kram#8 - - isabell:

härliga bilder :)

#9 - - Alexandra, KAKHUSET ♥:

åhh så vackert! :D ♥

#10 - - ~Sara~:

Vi hade en liknande uppgift när jag gick en etikkurs när man skulle klura på om man skulle acc den omedvetnes vilja eller bara skita i det och rädda hans liv. =P Hans fru var dessutom emot allt det. Kanska svårt!Dom tycker ju att det är fult på nåt sätt att ha en annans blod i sig, då dör dom hellre.

Dom har många knäppa idéer dom där!#11 - - Tehå:

Kan inte låta bli att kommentera ditt inlägg om Jehovas vittnen och blodtransfusion.

Att vittnena låter sina familjemedlemmar dö är en stor missuppfattning. De vill ge sina barn och anhöriga den bästa tänkbara behandlingen utan att ge dem givarblod. Det kan vara bra att känna till att varje vittne eller förälder själv bestämmer om de ska ta emot blodfraktioner (albumin, hemoglobin, gammaglobuliner m.m.).

Fler och fler sjukhus bildar blodfria team eftersom 80 % av alla kirurgpatienter inte vill ha blod. Det finns en rad olika tekniker för att undvika blodtransfusioner, t.ex. hemodilution och cellserver. Att ge erytropoietin i stora doser sätter ofta upp den egna blodproduktionen på en högre nivå. Man kan därför utföra mycket blodiga operationer i lever och hjärta utan att ge givarblod.

Det är inte bara vittnena som föredrar blodfria alternativ. Se t.ex. denna webbplats:

http://www.noblood.org/

Professor Neil Blumberg, som är chef för avdelningen för transfusionsmedicin och blodbanken vid University of Rochester i New York, framhåller att ”uppskattningsvis 10 000-50 000 patienter om året, enbart i USA, dör p.g.a. störningar i immunsystemet som kan relateras till blodtransfusion”.

Blodtransfusion har dessutom visat sig vara en mycket farlig behandling enligt en ny rapport från forskargrupper vid Duke University Medical Center.

I denna omfattande studie har det kommit fram att patienter som genomgått en blodtransfusion löper större risk att drabbas av hjärtattack, hjärtsvikt, stroke och dödsfall. Orsaken är de röda blodkropparnas kväveoxidhalt. I takt med att halten minskar tappar det lagrade blodet sin förmåga att leverera syre till kroppen, vilket kan få förödande konsekvenser. Att därför ge en människa stora kvantiteter blod kan leda till att vissa viktiga kroppsorgan kollapsar.

http://hd.se/halsa/2007/10/15/blodtransfusioner-oekar-risk-foer/

Att tusentals människor dör eller får hepatit av blodtransfusion uppmärksammas förvånansvärt lite i medierna.Till top