All grown up..

Candis / Permalink / 12
Om några månader fyller jag 25 år, dags att sluta blogga då kanske?? ;P herreguuud, JAG ÄR GAMMAAAAAAL. Eller jag känner mig verkligen inte gammal någonstans, känner mig fortfarande som typ 20. Men en ålder är verkligen känsligt, det är nästan som att det börjar räkna neråt till allt. Karriär, barn mm mm. Snart får du verkligen inte vara barnslig och flummig längre, då ska du vara vuxen? Kan någon definiera det åt mig?? Hur är man egentligen när man är vuxen?? Vem kan säga att något är si och så? Hur man ska vara?

Många har sagt till mig "När man får barn så mognar man direkt och man blir vuxnare" och dessa mödrar har varit allt annat än mogna även fast de tror att de blivit det efter barnet kom. Så bara för att man får barn så växer man upp och blir tråkig??
Du får heller inte skämta om barn och gravida om de inte är med någon som inte har eller är med barn. Sen när blev skämt allvar? Är det också en del av det vuxna livet? Då får man inte skämta för alla tar åt sig när de var menat just som ett skämt??
Förvirrande..

Vuxen är alltså på ett ungefär: Inga skämt, inget flum, barn måste man ha eller vara gravid, strikt, mammig, heltidsjobb, ingen blogg, ta bort facebook, kolla på nyheterna varje dag, sluta ta hand om sig mm mm.
Eller får man vara som man är idag även när man har nått vuxen ålder utan att folk ska kolla ner på en för de tycker man är barnslig? Jag är nog hellre barnslig än tråkig :)

Det här blev nog en hel massa flum, kom bara och tänka på det igår.
#1 - - Malin:

Att bli vuxen behöver man inte bli tråkig. Sluta blogga behöver man verkligen inte göra. Ta bort facebook..nej nej flera upp i sina 50 år har facebook.Generationsskifte som är igång. Nu kanske det blir att man bli en rolig vuxen. =) Hur e det med dig annars? Kram

#2 - - Anna:

Men jag håller med dig om att folk anser att man är barnslig bara för att man når en viss ålder, men fortfarande håller på skojar och flummar :/ Så vill inte jag vara, jag vill vara en rolig och skojig förälder och vuxen.

#3 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Nominera favorit Foto & Design blogg:

Haha i mina ögon är vuxen:

Ansvarfull, engagerad, beslutstagande, säker och framför allt stabil och säker i sig själv som person. Detta innebär att man kan ta beslutet om det är rätt tid för flum, rätt tid för barn, rätt tid för allt. Som vuxen kan man ta egna beslut, man överväger vad som betyder mest, man är säker i sina val och man kan "pendla" mellan sitt barna sinne och "vuxen livet" med räkningar, jobb osv.



Jag är vuxen, jag är inget barn då mitt liv baserar sig på mina beslut, mina steg och mitt ansvarstagande. Mina föräldrar beslutar inte över mig längre, det är inte de som riktat mig runt i livet, utan det är jag som gör det. Jag får stå för mina misstag och jag får lära mig av livet.



Det är vuxen för mig!:)

#4 - - Supermom:

Till sättet är jag precis som jag alltid har varit, har inte ändrat mig ett dugg sen i 20 årsåldern, ok man har väl "MOGNAT" på vissa sätt, men inga större förändringar.



När jag läser ditt slutkonstaterande av att vara vuxen så tänker jag på min mamma. Är detta dina egna tankar om hur det är att VARA VUXEN?



#5 - - isabella:

äsch, det där med att bli mognare, skit idet :p finns jättemånga som är över 30 som skit i att vara såkallat "vuxen" eller vad man säger :p jag fyller snart 17 år, och jag bryr mig inte särskilt mycket :p än så länge iaf :p



se bara på Katrin Zytomierska xD haha :p

#6 - - Sanna:

Jag kommer aldrig bli vuxen..

Som du skriver när man får barn blir man vuxen..

Vet nte det, när man ser andra mödrar i min ålder de är då inte vuxna.. De får väl ett ansvar och kanske tar ansvaret och verkar vuxen...



JAg själv kan misstänka jag blir med omogen när jag får barn för då kan man själv va barnslig igen ;)

#7 - - Jannike:

Jag är mamma och jag är som jag är. Har fortfarande blogg,facebook och allt det där hehe. Jag tycker inte ens personlighet ändras bara för att man blir mamma men man börjar tänka annorlunda, iaf jag. Men jag tänker aldrig att sluta vara den jag är bara för att jag blev mamma när jag var 21 år. Man får inte förlora sig själv för det. Tråkigt isf.Jag kommer nog aldrig bli den perfekta bullmamman men man är en bra mamma för det hehe.

#8 - - Johanna:

Såg nu att den ena länken där de står direkt ur livet den funkar inte att klicka på.

#9 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Sluta nu! :P



Tänk inte på åldern sådär, hehe. Jag har vänner som är 30-40 och de är inte tråkiga heller.. Man får vara barnslig hela livet ut. Jag ska inte bli sådär :)

#10 - - Molly:

Min mamma är cool fast hon är vuxen :) Hon har facebook och MSN, hon har snygga kläder som jag kan få låna om jag vill. Hon jobbar visserligen, men bara halvtid nu sedan hon fick diskbråck. Och hon är långt ifrån tråkig.. hon är en av mina bästa vänner och känns mycket yngre än vad hon är.



Så det där med ålder och sånt tycker jag man ska skita i och göra det man vill. Jag kommer t ex. att plugga i ca. 5 eller 6 år till. Då har jag bara några år kvar till 30. Sen ska jag se hela världen (var det tänkt) och jobba som fotograf. Sen kanske man skaffar barn om det känns rätt.. men det blir nog inte fören 35-ish åldern.



Jag tycker man ska göra saker i sin egen takt och inte stressa på för att de flesta blir mammor vid 18-20-års åldern. Jag tycker det är för tidigt. Och man får vara hur flummig som man vill och tydligen får man också blogga när/var/hur man vill ;)



Så det där att man "måste ha gjort" saker innan man uppnår en viss ålder eller att man inte får göra vissa saker när man är vuxen tycker jag är bullshit :P Man måste ingenting egentligen.. man gör det man tycker om att göra.



Och jag tycker definitivt inte att du ska sluta blogga ;) Vems inlägg (förutom Alisas) ska jag längta till då efter en jobbig dag? :)

#11 - - Lillevi:

Min killes (man iofs numera eftersom han lyckades lura mig ner för altargången för en månad sen) familj är "all about the children"... Jag som bara är 24 och gravid är den Äldsta i hans släkt från barn, hur wierd är inte det?!! Och att skämta om att barn går ALDRIG hem hos dem, dom bara kollar konstigt på mig... och jag får alltid veta hur KONSTIGT det är att jag inte har velat ha barn tidigare, vilket gör att jag hamnar på ett väldigt konstigt ställe när jag säger att "hade jag haft ett val så hade jagvelat vänta nått år till innnan"... Men livet blir ju sällan som man har tänkt sig, och man får anpassa sig efter situationerna som man utsätts för... och Nej, alla mognar inte bara för att dom får barn... Vet massor med mammor som borde ha väntat med sitt barnafödade tills de "lekt av sig".



Att vara/bli vuxen är att ta ansvar för sitt eget liv och stå för sina beslut... å lära sig att skita fullställndigt i alla MÅSTEN som omvärlden tycker att man borde göra!!



Jag anser att alla borde beaka sin barnsliga sida, vara sig själva och göra det bästa av vad livet har att erbjuda just dig =)



#12 - - Elin - Design&Makeup:

haha, jag kommer alltid vara 20 :)

Till top