Candis Dissar - Flexikoppel & Bajs

/ Permalink / 21
Har funderat på det här ett bra tag och nu är de verkligen DISS som gäller för min del när de kommer till flexikoppel.

- Man måste håva in hunden som en fisk när de kommer bilar och dylikt för annars är de lätt hänt att de trippar rakt ut i vägen om någonting luktar extra gott.
- När man möter andra med flexikoppel nog fasiken ska koppelh*vetet snurra in sig runt det man själv har för det är ju så tunt och för att deras ägare inte orkar fiska in dom.
- Glider ur händerna, ramlar i marken med en jäkla smäll och skrämmer livet ur hunden.
Har hört skräckhistorier om hundar som blivit skrämda av att matte tappat kopplet och flytt hals över huvud ut på vägar och blivit påkörda :(

Nej hos mig är de vanligt hederligt koppel som gäller. Dock tycker jag det är dåligt att dom inte är lite längre. De tjockare är längre, men inte de tunnare. Vill ha ett som är liiite längre än bara 160 cm och som inte är 5 cm brett :P

Och hur irriterande är de inte när man är duktig och plockar upp efter hunden och sen kan man inte kasta det någonstans för de finns inga papperskorgar?! Det är ju därför man skiter i att plocka upp efter sig, för man vet att man kommer få lov att gå med den jäkla bajsfyllda påsen hela promenaden runt tills man kommer till den enda papperskorgen som finns på hela sträckan!!! Extra sur blir man när vovven poopar 2 ggr :P

#1 - - Sanna:

Sv; haha, ja men självklart är det så. Varför ska något vara lätt för? ;P

Kika här då så hittar du dem säkert!

#2 - - Anonym:

Håller med :)

#3 - - Sanna:

Sv; Oh, nice. Vart bär det av då?

#4 - - Steph:

Så OTROLIGT irriterande när det inte finns några papperskorgar, exakt så är det här med, finns EN ENDA!

#5 - - Cia:

Går ju lätt att få ett långt men tunnt koppel gjort. Läderverkstan på söder i Stockholm fixar det lätt. http://www.laderverkstan.se/salj.html

#6 - - Anonym:

de där med att plocka upp efter hunden... jag känner igen de som bara den! att de inte finns någon papperskorg ;S

#7 - - ElinArmour:

Haha!

Jag plockar inte upp när vi är hos killen, då måste man gå skitlångt till soprummet, och det är kod där för att komma in, & jag är så nojjig att det inte ska gå att komma ut eller att någon står utanför & håller igen dörren så man inte kommer ut.

#8 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh:

Håller med om att flexi kan vara jobbigt ibland. Men som du säger man önskar att vanliga koppel kunde vara lite längre då har jag inte haft problem. Men flexi fungerar inte för alla hundar!:) Vi har tur att det fungerar bra med våra men vet många andra som bytt till vanligt! Jag lär göra det n'är man oxå har en barnvagn att ha koll på hehe

#9 - - V I L J A:

Håller med dig. Använde ett sånt koppel till hunden förut, men det var bara massa problem då man mötte andra hundar. Trassel och åter trassel innan man hann reda ut vems smala snöre som tillhörde vem.

Kör nu med ett gammalt hederligt koppel. Men önskar också att de kunde vara lite längre, bekvämare då hunden ska ner och undersöka något dike eller så ;)



#10 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Självklart får man härmas :)



Flexikoppel är inte alltid kul. Speciellt inte med hundägare som låter ens hund trassla in sig med kopplet. Jag hatar även de som bara har vanligt snöre (som på bilden ovan). Jag har ett med bredare band som jag gillar..

#11 - - Anonym:

sv; usch ja... jobbigt läge vi befinner oss i, haha :)

#12 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Svar: Jo, verkligen! Finns både ett och annat numera :)

#13 - - Cia:

Beställ kopplet ner till Österrike. Jag vet att posten funkar där med. Eller kanske hitta en lädershop i Österrike.



Jag beställer ju från hela jorden när jag inte hittar det i Sverige så det går nog strålande.

#14 - - Frida:

Jajustja! Det kan det ju också föreställa ;D



Kram

#15 - - Molly:

Ja, men det är tur att man har hittat en del människor som man vet bryr sig i alla fall :) Hade jag inte Kalle och er (underbara bloggtjejer) att prata med så hade jag nog varit i någon slags kronisk depression.



Jo, förstår det. Men det blir nog bra till slut ska du se :) Jag tror inte att ni kommer ångra att ni bott utomlands senare i livet :) Jag trodde jag skulle ångra att jag åkte till Kina och jobbade, men man blir jäkligt stolt över sig själv sen att man faktiskt klarat av det.. för det är inte alla som gör. Det kommer nog gå bra, jag håller tummarna :)

#16 - - Evelina:

jag har ett flexikoppel som är 5 m långt och tunnt. Finns både på mataffären och djuraffären :) Hoppas du hittar.

Själv använder jag både flexi och vanligt. Jag tycker man får bättre "kontakt" med hunden med ett vanligt, för då går hunden bredvid dig istället för 5 meter framför.

..och jag håller med om det med papperskorgar, ibland kan de va länge mellan dom.

#17 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh:

Neh men då förstår jag att flexi inte är det ultimata, vi har inga bilvägar på våra promenadsvägar och knappt cyklar!:)

#18 - - Olivia:

Ja flexikoppel kan vara farligt, min hund blev attackerad av en schäfer just för att ägaren inte hann håva in hunden.

#19 - - therese:

Ja jag vill ha samma design fast med ett annat kort som jag kan mejla dig senare idag :) förlåt för att de e så sent svarat men har verkligen inte haft tid o sitta vid datorn under storhelgerna. men ska mejla ett kort sen o designen ska vara liksom, vanlig. du får fria händer :)

#20 - - Moa !:

Helt med dejj!!



Mina kompisars hund smet med sitt flexikoppel och satt fast i skogen i 4 timmar utan att de hittade den !, vanligt går mkt bättre, aldrig att min hund få ett sånt annat ! Man får inget grepp när man har vantar !

#21 - - LYDIA:

Haha, vilka lustiga reflektioner! Förutom att hundar blir rädda när man tappar kopplet och springet i förtvivlan ut på vägen :(

Till top