Plastikirurgi..

Candis / Permalink / 22
Det här är ett ämne jag faktiskt inte pratat om mycket här på bloggen.
Enormt många har fördomar och så fort man nämner att man kanske eventuellt skulle vilja fixa något så döms man ut direkt.
Vad skulle ni t ex tänka om jag sa att jag faktiskt gjort ett boobjob? Var ärliga nu!!
Hälften av er skulle direkt tänka vilken jäkla bimbo hon måste vara dum i huvudet, några skulle undra vem som betalt det, andra undrar kanske varför.
Men egentligen, varför angår sådant andra? Om en person väljer att operera sig så har väl ingen annan med det att göra förutom personen själv och pojkvän/flickvän.

Nej jag har inte gjort något. ÄN. Men skulle vilja göra ett tuttjobb efter jag fått barn eventuellt och då INTE med silikon och inte heller två stora bomber utan något som passar min kropp.
En annan sak jag skulle vilja fixa är lite av min näsa och även min hy i ansiktet. Det syns inte på kort men den mår inte bra och är full av små ärr och ytliga blodkärl som stör mig så fruktansvärt.
Men att jag vill göra detta angår ju inte någon annan än mig och min pojkvän och han tycker verkligen inte att jag ska skaffa större boobs t ex. Han är en av få killar som faktiskt tycker att jag är perfekt och inte behöver fixa någonting och tycker silikonbrudar är enormt fula eftersom 90 % av dom har boobs som inte passar deras kropp.
Detta är inget jag tänker på eller sparar pengar till eftersom det inte är sådär jätteviktigt för mig.
Men jag tycker att det är bra att alternativ finns om man inte är nöjd. Man blir ju inte dummare bara för att man fixar sin näsa eller tar bort en rynka. Man är ju fortfarande samma person!

Jag vet inte om detta har något att göra med lilla avundsjuka sverige. Sverige som faktiskt har bland de vackraste människorna i världen. Bodde ju som sagt i österrike i 4-5 månader och jag kan ärligt säga att under den tiden såg jag INTE EN ENDA riktigt vacker person. Varken tjej eller kille. Men går man ner på stan här möts man av vackra människor överallt.
Ojj nu gled jag ifrån ämnet haha. Men iaf det verkar vara som att plastikirurgi inte är lika accepterat här som i andra delar av världen. Har jag fel?

Vad tycker du om människor som opererar sig?? Och ni behöver ju inte dumförklara mig för att ni tycker något annat heller! Men är nyfiken på eran åsikt!

Får uppdatera allterftersom :) kanske kommer på nåt mer som behöver få komma ut!

#1 - - Elin - Design&Makeup:

sv: Haha, jag skulle skriva ditt namn i början för att man ska veta vem jag skriver till i min blogg, tänkte först skriva "Sara" så kom jag på att en annan "sara" brukar kommentera också och visste att jag var tvungen att skriva till "candis" också, det blev kortslutning i skallen och ditt nya nick blev "Sand" nu ;)Haha, jag vet inte för jag vet inte vad du menar ^^

#2 - - Josefin:

Jag tycker inte det är något fel alls på din näsa, men det är vad man själv känner som är avgörande. Det viktigaste är att man själv mår bra och att man är säker på att man inte kommer ångra sig efteråt. Som du säger, det angår inte någon annan om du vill fixa till något eller inte.

#3 - - Elin - Design&Makeup:

sv: Hehe :) Jaha nu klickade det i skallen =) Ja, om det är så som det var då jag var ner har du ingenting att vara orolig över iaf =)

#4 - - Sofia Werlin - viktminskingsbloggen:

Jag tycker att det är okej, men man behöver inte överdriva det:)Jag själv måste operera mina bröst om jag ska kunna amma i framtiden, och gäller det en sån sak är det okej att operera sig!

#5 - - Molly - MOLKAN.SE:

Det är ett känsligt ämne, visst är det det. Men min tanke är att "bara man är lycklig" så ska ingenting annat spela någon roll.Visst att du är jättefin som du är, men det är ju upp till var och en vad man vill göra. Är man inte nöjd så är det klart att man har rätt att ändra på det. Vi har ju ändå resurserna så varför inte använda dem när det finns.Visst att jag tycker att det är lite "för mycket" med meloner till bröst som står rakt ut. Men annars tror jag att jag är ganska för, jag vill själv ändra på lite saker, så varför inte?Har man fått löst skinn på magen eller hängboobs efter en graviditet är det mer än okej. Bara man är lycklig så :)

#6 - - Malin:

Jag skulle säga "do it!" om du själv ville :) Eller för det första skulle jag säga - lyssna inte på andra utan på dig själv!Jag har haft en (två?) kroppsdelar på min kropp som jag alltid varit jättenöjd med & det har jag alltid sagt - det är mina bröst.

Skulle dom "försvinna" efter graviditeten skulle jag absolut tänka mig att göra faketuttar. Men då bara för att "fylla ut" mina egna. Har ju inte små bröst nu så skulle inte vilja ha större än jag redan har (70C/D beroende på BH-märke) utan skulle isåfall bara vilja "ha tillbaka" de jag en gång haft. Alltid haft fasta bröst som sitter där de ska & JA, jag har & är nöjd med dom. inget jag sticker under stolen med så för mig är dom MIG. Dom är något jag älskar, något sexuellt. utan dom vore jag inte hel - det vore en bit av mitt självförtroende som försvann - FÖR MIG. That's it. För mig skulle det känna som att helt plötsligt få en rumpa som hängde, eller helt plötsligt tappa mina arm-muskler helt osv osv.Så - jag tycker det är helt OK så länge man gör det för sig själv & det är propertionerligt (stavas!?) - vill man göra megatuttar så fine, upp till var & en men då tycker jag inte det är snyggt :) Om man inte har en kropp som kan "hantera dom".I slutänden - alla gör som dom vill & ingen ska bli dömd för det. Sen kan jag tycka både det ena & det andra om typiska "silikonbrudar" som bara stoppar i & stoppar i. Men det är deras problem - inte mitt =) & det är mina åsikter - inte något som ska få dem att falla.

#7 - - Dessie ♥ - En blogg om mig & mitt liv:

Jag tycker definitivt det är en sak som alla har rätt att välja själva., utan att andra ska lägga sig i. Jag skulle själv vilja ändra på några saker med mig själv, men skulle nog aldrig få för mig att ex operera in silikontuttar m.m. Men finputsningar av det man redan har tycker inte jag ska spela så stor roll. Oavsett vad man väljer så är det upp till var och en och jag tycker bara det är löjligt att få en dumstämpel bara för det!

#8 - - Kristina:

Alltså, huvudsaken är väll ändå att man själv är nöjd? Att man gör det för sin egna skull och att man tänker igenom det innan. Varför man gör det, vad man vill förbättra, är det för ens egna skull eller är det för att man känner att man "ska se ut så"? Plastikkirurgi är en sak som ska göras för ens egna skull. Alla ser olika ut oavsett vad man gör, så huvudsaken är att man kan vara stolt över sig själv och trivas med den man är så tycker jag att man ska göra som man vill.Hoppas du förstår vad jag menar.. hehe.MvhKristina

#9 - - ISABELLA:

jag skulle och har alltid velat operara mitt öga, haha låter skittöntigt :p men jag ser sämre på de vänstra pga överflödigt skinn, du vet sånt ögonlockslyft skulle jag vilja göra, men har inte råd ;// och fyller ju 18 i januari nästa år, och de ändaj ag önskar mig är just en operation. Har velat de hela livet så :P men får inte för mina föräldrar än , de tycker de bara är gamla som operarar ögonlocken , haha kankse de, men skiter jag i ^^liksom, ögonen är viktigt för mig :p

#10 - - Elin - Design&Makeup:

De som opererar sig är ytliga bimbos som bara vill ha uppmärksamhet... Nej... jag skoja :DNej, folk verkar inte fatta att man kan operera sig och se naturlig ut också. Jag menar idag finns det inlägg som gör att brösten ser naturliga ut och inte runda onaturliga bollar liksom. Det finns säkert jättemånga som valt att lägga in sådana men eftesom ingen ser att det är fake så har de inga fördomar mot den personen heller. Allting behöver inte se onaturligt ut.Jag själv skulle gärna förminska mina bröst och samtidigt ge dem ett lyft och det har jag fan goda skäl till ^^. Sedan finns det ju andra saker jag inte är nöjd med men jag tycker de ändå gör mig unik så det skulle jag inte vilja fixa ändå. Eller jo ögonlocken, ta bort de hängiga fanskapen så man kan se hur jag sminkat mig och slippa svettiga ögon lika lätt och så. Väldigt jobbigt faktiskt.

#11 - - Maria:

Jag skulle nog nästan vilja det, bara för att jag inte har några. Men skulle aldrig lägga såna stora summor på plastikkirurgi.Alltså vad jag tycker om folk som gör det, beror ju på hur dom gör det och varför. Om man gör det för någon annan är det ju bara fel, och för stora/tunga ger ju ryggproblem!

#12 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Jag tycker att man får göra vad man vill med sin kropp. Det går ju faktiskt att fixa tillbaka till det som var tidigare (t ex tuttjobb så kan man ta ut inläggen) oftast. Och som du säger - det inre brukar inte förändras.Det är som när folk säger att man inte ska tatuera sig - det sitter för livet etc. Eh, det går också att få bort.Jag skulle nog aldrig vilja lägga in någonting i min kropp men jag skulle kunna ta bort (t ex om man får bamsetuttar efter barn så skulle jag kunna förminska tuttarna). Men jag känner inte att jag behöver göra någonting idag förutom typ skaffa sån där drömlik persikohy.

#13 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Just det, jag glömde en sak. Jag tror nog att många skulle operera sig om de hade mer pengar, faktiskt. Det är nog fler som skulle ta chansen om man anser att man behöver..

#14 - - K a j s a j i . c o m:

Ja, jag har ju också tagit upp det! Jag tycker det är helt okej så länge man gör det med måtta :)Fast ska jag vara riktigt ärlig så förstår jag inte varför just DU skulle vilja göra det. Jag tycker dina boobisar ser ut att vara helt perfekta, är dom inte det? Och näsan? Why? Nu frågar jag nog bara dej det här för att du har typ den storlek som jag skulle kunna tänka mej att ha, i alla fall som det ser ut :)Hyn vet jag ju däremot inget om, som du säjer, det syns inte så bra på foton. Jag har inte heller så bra hy men det syns ju inte alls på foton.

#15 - - R E G H I N A:

Jag håller med dig! Man är ju trotts allt samma person som innan, oavsett vad man väljer att fixa på sin kropp. I många fall så kanske man till och med ser sig själv som vackrare, och blir då mer nöjd och tillfreds med sig själv. Jag gillar dock inte när det går till överdrift. Läppar och bröst som ser allt annat än naturligt ut är inte vackert (i mina ögon) eller snyggt.Tror att fler skulle operera sig om dom hade pengarna. Själv är jag så otroligt rädd för blod och allt vad sjukhus heter så har svårt att föreställa mig liggandes på operationsbordet helt frivilligt.

#16 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh:

Jag tycker att plastikoperation är ett privat val som man bör göra för sin egen skull och ingen annans. Tyvärr finns det de som tar det i överdrift eller har en skev självbild och tror att ju större ju vackrare. Jag är inte emot plastikoperationer och jag vet att jag kommer att genomgå en bröstoperation efter att jag fått barn. Då jag är ganska storbystad nu, så kommer det att bli värre efter att jag ammat. Så att förminska de och forma tillbaka de till sin anturliga storlek och form är något jag utan tvekan kommer att göra!

#17 - - San:

Jag håller med dig! De som känner för att operera sig och ändra på sin kropp får mer än gärna göra det för mig. MEN, det känns lite som att var och varenda person gör det nu för tiden, och överdriver sina bröstförstoringar så det ser groteskt ut, men tycker de att det är snyggt och bekvämt så är det väl upp till dem..

Så tror jag det finns en risk för att man inte kan sluta ändra på sin kropp när man väl börjat, hittar små fel här och där. Typ som tatueringar, har man gjort en så blir det garanterat fler.. :)..

Och hur var det innan plastkirurigin fanns? jo då hade man inget val, men hur många gick runt och kanske mådde dåligt över sina skavanker?... det vet man inte. Jag tänker som du också.. Efter jag fått barn så får man se hur kroppen ser ut, haha. Tror inte jag skulle stå ut med massa överflödigt skinn på magen eller små platta "hängpåsar" till tuttar. ;) Men det vet man aldrig, jag kanske har ändrar uppfattning då.

#18 - - ~Sara~:

Egentligen tycker jag att det faktiskt berör andra med. Alla som väljer att förändra sin kropp stärker den idiotiska idén om att vi inte duger som vi är. Och sen klagar alla på att det är så!? Usch, det gör mig så upprörd.Sen är det väl en helt annan sak om den kropp man en gång hade har mist sin glans... eller om man har acneärr eller vad det kan vara. Så länge man inte gör sig till någon annan och så länge man inte gör ett ingrepp för att man tror att man måste för att hålla måttet.

Jag förstår att det finns folk som mår jättedåligt över deras utseende men det ska inte behöva vara så!

#19 - - ninemile:

Kolla gärna min blogg...hahahahahaha neeeej gumman skojar bara;)Ville bara säga att JAG personligen inte har nåt alls emot ingrepp...tvärtom så kommer jag att göra det...det vet jag ju. Antagligen både nose, boobs och botox om några år.massa kramar:)

#20 - - Alexa:

Huvudsaken är ju att man är nöjd med sig själv, och inte gör det för att "lösa alla problem", bara man gör det för sin egen skull så :)

Sen är det ju självklart inte snyggt om det syns direkt att man gjort ett ingrepp utan då tycker jag man ska försöka behålla det naturliga. Men jag håller med dig om att det inte verkar vara så accepterat i Sverige än, men det kanske kommer med tiden! Har själv opererat mig och det ångrar jag inte en sekund :)

#21 - - Sanna:

Jag dömmer ingen, men att börja FÖR tidigt är lite väl.. Nu syftar ju på någon speciell och du vet nog vem..Men jag förstår de som gör det efter man har fått barn.. Det kommer jag själv göra om jag inte trivs i den nya kroppen vill säga..

Det är svårt men samtidigt alla får väl göra som man vill.. Vill man se ut som en uppblåst bimbo så varsegod annars lagomt är ju bäst och FINAST =)

#22 - - Linn:

Finns det någon kille öht som gillar silikontuttar? Allvarligt alltså. Alla mina killvänner tycker det är antingen skitfult eller bara snuskigt att ta på. Haha. Det är ju 90tal att ha silikon tycker jag, men det är klart att man sk agöra det som behövs för att vara nöjd med sigsjälv. Vet ett par ställen själv jag skulle kunna skära runt lite på, haha ;D

Till top