Tuffare tag mot olaglig tobaksförsäljning

Media / Permalink / 5
Detta tycker jag är skitbra!! Regeringen vill alltså införa att de butiker som säljer tobak till minderåringar ska bli av med tillståndet. Kan inte butiken sköta kontrollen av åldersgränsen som finns så ska de inte få sälja det överhuvudtaget!! Visst är det upp till var och en om de vill dra i sig skiten och lukta äckel, men det är ju faktiskt åldersgräns på det och det följs ju knappt. Vad tycker ni??

Polis och kommuner ska kontrollera att försäljningen sköts på rätt sätt. Bryter någon handlare mot reglerna ska tillståndet att få sälja tobak dras in.

– Om man märker att här sker försäljning till minderåriga, så får man nu möjlighet att dra in försäljningen under en sexmånadersperiod. Vilket är ett ganska kraftfullt verktyg som vi nu sätter i tillsynsmyndighetens händer, säger Maria Larsson till Sveriges Radio Ekot.

Källa: Aftonbladet

#1 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh:

Håller helt med, jag minns när jag köpte ut löscigg till en kompis när jag var typ 12-14. Inte okej!

#2 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Kanon!!

#3 - - ~Sara~:

Väldigt bra idé. =) Lär kunna stoppa en hel del.

#4 - - Camilla:

Börjar med ett tack :D haha!



Ja, jag får se till att fixa ett klipp med de.. det gäller att vara snabb, för helst ska man bara sitta still och titta på honom, då fortsätter han.. rör man sig så tror han att man ska ta hans leksak så då sticker han, haha! Men ska se vad jag kan ordna ;)

#5 - - Molly:

Även att jag är rökare så är det faktiskt jättebra! Önskar att det fanns något sådant när jag var minderårig, då kanske jag aldrig hade börjat på riktigt eftersom det var så lättillgängligt.

Till top