Saaaaturday..

Vardag / Permalink / 11
Godmorgon sötischar :) varit vaken sen halv sju. Menspain som gör att jag i princip vill hämta en kökskniv och skära bort skiten. Fick lov att gå upp och proppa i mig smärtstillande och samtidigt tog jag vovvarna på en prommis. Sen kom älsk hem vid halv nio med min latte som jag brukar dricka, godingen min. Han gjorde min morgon, dels för att han kom hem och dels för latten hehe.
Nu börjar det spricka upp bland molnen här i Partille, hääärligt. Hoppas det blir en fin och en varm dag.
Idag blir det bio, Clash of the titans 3D och sedan äta lite mat på Jensens Bøfhouse :)
Systemisen får följa med också så det blir lite foton på de otroooooligt rosa japanska körsbärsträden. Får bli ett CANDIS över hela bilderna hädanefter. Tråkigt men tyvärr sant. Och de som ligger ute på bloggen kommer också få ett Candis över sig efter jag sett vad blogg.se säger. Kan ju tyvärr inte börja redigera i dom förrän de kollar att de är mina bilder, annars kommer de bara säga "ja men din har ju det på sig." Är inte ett fan av dom just nu.. Eget webhotell, jatack...

När jag precis började med design och att fota på allvar, så tänkte jag faktiskt "gud vad häftigt om man skulle märka att någon tog någon bild eller sånt, för då vet man att folk gillar dom". Men nu tänker jag helt annorlunda. Visst är det en sorts komplimang, men inte när man inte ens får någon cred för det. Speciellt när jag och H har lagt ut faktiskt tusentals kronor på en bra kamera och objektiv och så tar någon en bild som man faktiskt själv kämpat för att kunna ta. Man lär sig inte inställningar och dylikt på en gång direkt. Den bilden är värd otroligt mycket för mig eftersom vi lagt ut dessa pengar på att kunna ta sånna bilder och för jag vet hur mycket jag krånglat med alla jävla inställningar för att ta en sådan bild. Fan skaffa dig en egen systemkamera med ett bra objektiv, du är ju ändå 30 bast och har jobb och karl. Börja gärna använda det du föddes med också..... Hjärnan!!

Malin önskade ett videoinlägg på hur man gjorde sminkningen jag hade igår
:) ska försöööka göra en nu på morgonen innan älsk vaknar hehe. Lovar att försöka iaf. Men de kan bli sjukt kasst eftersom solen strålar rakt in här och camen inte är den bästa :) men de ordnar sig nog.

Min face primer ifrån e.l.f börjar ta slut. WTF. Jag fick den ju nyss :(( inge bra, inge bra.
Ohh lång inlägg. Bra läsning på morgonen hihihih.

Haha lillen tog plats i leksakskorgen igår med flodhästen som mysbuddy :)



Det ser ut som att det snöar :) men det är tropiskt regn, eller vad man kan kalla det. De ööööööste ner för någon dag sedan. Tyckte bilden blev häftig.
#1 - - Camilla - Webdesign & Foto:

sv; Förstår det.

Alltså när jag läser, hm.. Först och främst när jag läste om det i skolan så ska det vara så att ett verk som är gjort av dig skyddas av copyrightlagen 70 år efter din död. Man ska heller inte behöva sätta copyright stämpel på bilderna, utan mer som "vägledning" om du hittar en bild så kan man se vem som har tagit den och ta kontakt med denna i fråga.



Sen om verkshöjd, så står det: för att det ska skyddas måste det "höjt sig till en viss grad av självständighet och originalitet". Då det ska handla om att verket är unikt, speglar originalitet och visar på uttryck för skaparens individualitet.

Men detta typ av krav är inte stort i Sverige, och vad jag förstår så börjar man kolla på sådant när saker hamnar i domstol.



Alltså, lite otydlig lag i vissa saker kan jag tycka. Men det ska gälla copyrightskydd på dina bilder, dina verk. Sen borde det bara vara vanlig vett hos människor att man förstår att man inte tar andras bilder utan att be om lov/skriva att man tagit bilden från denne.



Jag tror då inte att du behöver släppa detta helt heller, det är verkligen något som skulle behöva granskas mer och förklaras mer invecklat för alla i internetvärlden framförallt.



För du ska inte heller få ta en bild från Google och lägga upp på din blogg utan att skriva vart du har tagit bilden ifrån.

Jag slåss med dig i detta!

#2 - - Evelina:

Hade pain förra helgen. Verkligen toppen över i:et liksom. Usch! Hoppas det känns bättre snart :)



Såg clash of the titans 3D för två helger sen tror jag. Sjukt bra film måste jag säga! :D



kramar

#3 - - angie:

Meeeeeeeeen gud vad söt han är när han ligger där i sin korg med sitt gosedjur :D

Ha en fin lördag!!

Kram kram

#4 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh:

Hehe vi hade oxå tropisk regn igår!:) coolt!:) Clas of the titans var bra tyckt jag. MEN fokusera er på filmen och dess handlig inte 3D effekterna för de är inge bra då filmen spelades in med 2D kameror och gjordes om till 3 D vilket inte är samma sak.

#5 - - Elin - Design&Makeup:

sv: Alltså, om du skulle fota något som är exakt likadant i detalj kan ju vara svårt att bevisa att du inte tagit den, rawfiler kan man väl lyckas stjäla också antar jag ^^ Men det är iaf som så att om du trycker på slutaren så bestämmer du över hur bilden får användas helt enkelt =)



Ja så långt har jag inte tänkt ännu, det ska iaf inte vara en nybörjar kamera utan får väl ta en på amatör nivå, om det finns? Vet inte heller om jag ska välja Nikon eller Canon, hehe jag får se vad som passar in mina kriterier bäst helt enkelt.

#6 - - R E G H I N A:

Naaw va söt! :) hehe

#7 - - sandra:

åh vad söt hund du har :D

#8 - - Ida:

Hejsan, hoppas att du mår mycket bättre nu inte alls skoj med mensvärk. Måste bara säga att du blir duktigare och duktigare med att ta kort, hur mysiga kort som helst. kram

#9 - - Jennie [ Foto & Min Sjukdom ]:

Sååå söt i korgen! Jag tog ltie kort på min Jack Russel hund idag. Han låg och åt ben haha! Det är lite trist att man ska behöva skriva sitt namn över bilderna, jag har med haft det problemet innan. Folk tog mina bilder på mig tex och utgav sig för att vara mig på diverse sidor och då slutade jag lägga upp bilder på mig själv. Men sen tänkte jag: "Nej dom ska inte få förstöra för mig." Nu tar jag det lite som en komplimang om någon tar ens bilder men klart man blir förbannad och ber dom ta bort bilderna. Men när det inte hjälper så kanske man ska skriva sitt namn på bilderna. Tråkigt bara att det ska behöva gå så långt! :/ För det är ju inte lika kul med ett par bilder där det står ens namn rakt över bilden.

#10 - - Sandra:

Jag har alltid tänkt som du - att jag inte bryr mig om att göra något "skydd" på mina foton. Jag har lixom alltid tänkt att alla kan ju ta såna´ bilder.....

Men efter det du nämner om att man faktiskt har lagt ner tid/pengar/energi så känns det kanske lite surt om nån´ annan skulle "sno" en bra bild, och säga att h*n har tagit den. -Tack för tankeställaren! ;0)

#11 - - Elin - Design&Makeup:

Jensens bøfhouse Muuums =)

Till top