Zamme..

Pälsklingarna / Permalink / 29
Med antiskällhalsbandet på sig :) and yes I know haha lägger stavas INTE med tre g:n!!
Han var iaf helt tyst efter det där, väldigt effektivt var det iaf och nu ser ni också hur stor dosan är på honom också. Jag ska filma honom när han är utan halsbandet också och se om det är någon skillnad och de tror jag att det är, jag tror han kommer att gå bärsärk då och ensam måste han vara när jag går ut ensam med Whisky eftersom han inte kan följa med pga diskbråck.

Han får ingen stöt, det är en vätska som sprayas ut precis som om man skulle ta fram blomsprutan och spraya när han skäller.
Det skulle inte säljas i djuraffärer om det var farligt eller skadade hunden.
En hund som skäller konstant när man inte är hemma innebär att man tillslut blir vräkt ifrån lägenheten pga att grannarna störs. Så frågan är vad man ska göra?? Någon som har ett bra svar??? För hur ska man kunna tillrättavisa ett beteende som inte utförs när man är hemma utan endast när man är borta??

Filmat med Canon Eos 7D och redigerad i Vegas Movie Studio HD Platinum - Testversion ;D

#1 - - en arg person:

det är för fan djurplågeri! tänk om du ick en stöt varje gång du sa något!!!



skääääääääääms! det är förfan grymt!

#2 - - Mimi:

Heeej!



Kan du inte filma när han inte har antiskällhalsbandet på? Vill gärna se hur effektivt det är :)

¨

Kram!

#3 - - Emilie:

Det är rätt uppenbart att det är en vattenstråle som skjuts upp och att det inte är någon stöt. Skäms på människor som är uppenbart totalt megablinda.

#4 - - Emilie:

Sv; Ja men alltså seriöst. Varje människa med någon form av syn SER ju för tusan att det kommer upp en stor stråle med vatten. Sen när sköt stötar ifrån sig kaskader av synliga stötar? Jag trodde att det fanns ett universitet i örebro jag :P

#5 - - Carina:

Hade en fd kollega som använde det på sin hund. Var verkligen effektivt. Ganska snart räckte det med bara halsbandet och tom dosa för att han inte skulle skälla.

Vad skulle det vara djurplågeri för?

#6 - - Emilie:



Ja det är klart att det är djurplågeri om det är stötar, det förstår ju vilken jäkla kompatibel människa som helst, men att säga att det där är stötar är ju bara för att trolla runt - antagligen har personen ingen erfarenhet över huvud taget av att ha hund. Kanske hamster, men de skäller inte speciellt mycket. Förmodligen har du väl specialbeställt ett ultramegadjurplågerihalsband från USA eller något för där säljs det väl, men jag tror inte att det är den direkta sanningen :P



Klart att det inte är kul att sätta på honom halsbandet. Men det måste ju uppenbarligen göras, eller hur? Det är ju samma sak som att behöva sätta munkorg på en hund eller sätta en krubbitarrem på en häst. Man vill inte göra det men man gör det för sitt och djurets bästa.



troll alltså... man ska ju inte bry sig om dem men man tar ju åt sig så fruktansvärt ändå. Man vet väl hur man ska ta hand om sina egna djur för tusan.

#7 - - W e b - L i n n . n o:

Oi den var effektiv. lurt litt på om jeg skal kjøpe en sånn en. Vi har en som gir støt, men den gir 3 advarsels pipp føre han får støt. Han har jo lært å utnytte de pipene da. :P

Men virket ikke dum den du bruker der. Hvor kjøpte du den og pris?

#8 - - K a j s a j i:

Men det där är ju en jättebra grej om det funkar. Det är ju inte skadligt alls :) Sen är det ju bara tills han slutar skälla också, sen kan ni ju såklart ta av det :)

#9 - - Molly - MOLKAN.SE:

Haha, shit så snopen han blir när det kommer en stråle :P Hoppas att det blir lite bättre nu då :)

#10 - - Tommy:

Wow, effektivt!

Jag måste nog ta och införskaffa mig 2 sånna!

Både Gucci och Chanel har en tendens att skälla lite när vi inte är hemma! Plus att Chanel skäller så fort hon ser en annan hund tack vare att 2 av våra grannars hundar har hoppat från deras bilar och på chanel så hon har blivit skrämd av större hundar! Första gången var när chanel var valp!

#11 - - Linda - ndaiL:

Haha, asså..varför tror folk att det är stötar? (läser kommentarerna)



Va bra att det fungerar! man måste ju ta till de åtgärder som behövs, oich jag hade inte tvekat en sekund att köpa det till Gizmo om det vore så att han skällde :)

#12 - - J e n [fotografi] - Fotograf i Västervik:

Jag var nog lite otydlig i min kommentar.. den var mer riktad till de andra som kommenterat än dig :) Alltså "men det här var ju faktiskt en valp..." :) Du hade ju redan skrivit det jag menade :) Självklart ska man alltid ha koll på sin hund, skulle aldrig kunna ha min lös bland folk om jag hade en! Aldrig!

#13 - - Sara:

Roligt att det funkade :) Har bara hört positiva saker om halsbanden!

#14 - - Camilla F - Design&Foto:

Ser ju verkligen ut att funka, o lillplutten man tycker liiiiite synd om dom så här när man ser men dom måste ju lära sig också..

Testa gärna filma någon gång nu snart när han inte har det på sig så man får se hur han är i 'vanliga' fall :)



Men ska nog faktiskt börja överväga detta till våran då han är rent utsagt hopplös utomhus :S

#15 - - Tescho - web design, photography & doggies:

Jättebra att det fungerar :)

#16 - - 月姫 Tsukii ♥:

åh gud, den funkar ju! jättefin video. Vill också kunna filma Sam med en systemis, blä. hehe. Hur mycket betalade ni för det halsbandet? och kan man använda det av annat syfte med? Eller ska det helst undvikas? För jag tänkte på buss t.ex. Sam är ju en liten valp och han är sååå energisk och VÄGRAR att sitta still. Så fort han inte får röra sig fritt i bussen så skäller han jättemycket och folk suckar och busschaufförerna slänger nästan ut oss :p Brukar ju hjälpa med att ge honom ett ben men ibland tröttnar han på benet och börjar skälla :/



ps. nu funkar min nya blogg så du kan kommentera nu! =) - samma adress som innan!

#17 - - ebba delin:

SV: Så som du har dina hjärtan vid kommentarerna :)

Om du vet någon bra sida man kan ladda ner eller hur man gör egna. Jag har kunnat det förut men tappat kunskaperna. Vore jätte kul om du kunde hjälpa mig :)

#18 - - Jessica:

Första kommentaren - alltså hahahaha, vad pinsamt! Det är väl ganska jävla tydligt att det är en dusch med vatten han får upp framför nosen och inte nån stöt!! Snacka om blåst! :P



Tycker det ser ut att funka bra, och där ju inte på nåt sätt skadligt för honom. :) Men som någon skrev tidigare så vore det kul att se honom utan halsbandet nu också! :) Klagar sen grannarna så kan man ju be dom ha liite överseende i alla fall medans ni vänjer honom vid att inte skälla, skälla = konstiga duschar mitt i fejjan. ;) Det tycker i alla fall JAG att de kan ha, ni försöker ju fixa problemet.

#19 - - NININIE:

Nämen det här var en trevlig blogg!! här ska jag titta in fler gånger :)

Är Canon Eos 7d en bra kamera? Ska nämligen sälja min och uppgradera mig. Har en Sony Alpha nu. Kram

#20 - - Saija:

Vi säljer såna halsband på jobbet (Djurmagazinet) och för det mesta funkar det jättebra! Vi hyr även ut halsband veckovis, just för att kunderna ska kunna testa innan de köper ett, för de är ju rätt dyra.



Vi har många kunder som utan halsbandet hade fått göra sig av med sin älskade hund.



Det är inte ett dugg skadligt för hunden!

#21 - - Blue Velvet:

Sv; Tack, bustiern är från H&M =)

Våra vänner hade också ett sånt halsband på deras hund, och har för mig att det doftade lite citron när den "sprutade". Och dom tyckte att den fungerade bra. Tycker det är en väldigt fiffig grej!

#22 - - Babbi - Bloggdesigner:

Det där är juh en jättebra grej! Och vad jag har läst/sett så är det INTE djurplågeri eller att djuret tar skada. Det har bla använts i 'grannfejden' har jag sett och visat sig vara effektivt.

Hundar som skäller, vart det än är, ÄR väldigt irriterande.. speciellt för sådana som mig som inte är djurälskare xD. Och det kan inte vara så roligt för hundägare heller? Halsbandet verkar fungera att dömma av ditt filmklipp så då är det juh en win-win situation för alla :)

#23 - - Linda:

haha gu' va sööööt!

Tycker hundar/katter är så söta när de blir helt paffa.

#24 - - Sofie:

Gud va han e söt! min lille Cleo tyckte det lät riktigt intressant när han gnällde :) Perfekt att det hjälper!Vi hade ju lite problem med Cleo då han skällde när han skulle vara själv i sommras.( Han går ju vanligt vis på dagis med de var sommarstängt då) Jag hade tänkt att prova ett antiskäll halsband, men trodde att dom skulle få stötar, så gjorde aldrig det, utan provade DAP isället. Men hade jag vetat att de var så lugnt att ha antiskäll så hade jag lätt använt de istället!!Han är för söt din lilla kille! :)Kramar Sofie

#25 - - Anonym:

Naaw så söt han är. Han blev nog rätt förvånad såg det ut som när det sprutade vatten så. Hoppas att det fungerar nu, det verkar iaf så på denna videon :-) Prova filma han utan halsbandet med :-)

#26 - - Mickan:

Så söt. :) Kul att det verkade fungera... Har det skällts nåt mer efteråt?

#27 - - Malin:

tycker det där är en kanonsak till hundar som skäller. För det första är det superviktigt att tillrättavisa dom i samma sekund som dom gör felet, och det gör halsbandet - ska man tillrättavisa honom själv så hinner man omöjligt göra det i precis samma sekund - om du inte står brevid honom dygnet runt & det gör man ju inte om man inte är hemma - och de är ju då problemet är =)



smidigt, helt klart!

#28 - - Stina:

Antiskallhalsband är en ful genväg som inte ger ett hållbart resultat i längden. Man jobbar med att orsaka obehag för hunden vilket är väldigt dumt och onödigt. Finns även en citronspray till dessa halsband som många använder, den är att betrakta som direkt djurplågeri pga hundens starka luktsinne. Den har även visat sig ge allergiska reaktioner och klåda hos många hundar.



På en chihuahua är som sagt halsbandet och dosan så himla stort och tungt i förhållande till hunden att det inte är helt omöjligt att det kan ge problem med nacken i längden...



Träna långsiktigt genom att berömma frånvaro av skall istället! Visa hunden hur du vill att den SKA göra, och att det lönar sig, istället för att orsaka obehag när den gör nåt oönskat...



Mvh Stina

#29 - - Angelica:

Haha. Stina.. Vilken kommentar! Nån som missat att det är när han är själv som det skälls?



Frånsett halsbandet så är lösningarna väldigt "enkla":

- Byt grannar

- Flytta utom hörhåll från folk

LÖST! ;)

Till top