Dagens/Veckans Fråga

Dagens / Permalink / 32

Kan ju berätta att jag själv redan röstat och det blev inte rött och jag har, tack vare min sambo, tittat på de flesta debatter och skapat mig en åsikt på så vis om vem som faktiskt är kapabel att styra landet och vem som har den mest realistiska synen på hur saker och ting ska och kan skötas. Och Mona är helt klart inte den personen. Inte i min värld iaf :)

#1 - - Nelia:

Det skulle jag vilja kalla för veckans fråga! :D hahah men som du redan vet röstar jag på Moderaterna. Enda partiet jag känner att jag kan lita på att hantera Sveriges ekonomi. Dom har bevisligen visat att dom kan hantera ekonomikriser och har majoriteten av befolkningen som sin prioritet. (alltså alla som jobbar)

#2 - - Ebba:

Socialdemokraterna! :)

#3 - - Cherie Mårtensson - En blogg om mitt liv:

Jag har ingen aning än.

#4 - - Angelica:

Vänstern såklart.

#5 - - d e s s l i k e s.com - high heels gives you a better view.:

Jag röstar blått :)

#6 - - Johanna [s h o n a l i]:

Får inte rösta, och tur är väl det för jag har INGEN aning verkligen! Är varken vänster- eller högermänniska tror jag.

Det enda jag vet är att Sverigedemokraterna inte, under några villkor, skulle fått min röst.

#7 - - Ina:

Jag har redan röstat (förtidsröstat) & det blev ännu en gång de blå som fick min röst. Jag kan inte säga att jag är jätteblå egentligen, men jag tycker deras politik är mer realistisk än de rödgrönas.

#8 - - Frida:

Sv: Yesbox :)Jag vet faktiskt inte vad jag ska rösta, riktigt svårt i år tycker jag :)

#9 - - nathalie:

Jag och min make vi valde att förtidsrösta, så vi har redan gjort de och vi båda röstade på socialdemokraterna =)

#10 - - TESCHO - Web design, Photography & Doggies:

Jag har inte bestämt mig till 100% ännu.

#11 - - Camilla - Design&Foto:

Som det ser ut nu blir det vänstern.. Har funderat väldigt mycket fram och tillbaks, men känner mig i alla fall inte nöjd med hur läget ser ut idag.

#12 - - Martina:

Jag röstar på Socialdemokraterna, är politiskt aktiv och kommer sitta i kommunfullmäktige efter valet och som ersättare i Landstinget.

#13 - - Jennifer:

Håller helt med dig. Dessutom tål jag inte ens att Mona öppnar munnen. Hon är så seeeeg. Plus att jag tycker att dom blåa skött ekonomin jävligt bra nu under krisen. Sen vill jag inte ha något bidrags-Sverige heller. Usch och fy.

#14 - - Mirka:

Röstar inte. Har inte rösträtt så därför blir det inget för min del.

#15 - - Mirka:

Sv: Inte svensk medborgare :)

#16 - - sanna:

jag kommer att rösta blått!Jag är trött på att halva lönen får till skatt som sedan en lat "icke vill jobba" person ska få ut ca 2tusen mindre än mej och att de som bor på landet kommer inte kunna bo kvar eftersom bensinskatten skulle höjas också...

Nä alliansen har skött dessa 4år kanon bra, lyssnade på radio och man ska tänka på hur regeringen skötte svininfluensan, de var otroligt bra. de kunde lika gärna slutat some Tsunamin katastrofen.Blått känns rättvist för oss som jobbar och rättvist för er som ej jobbar.

#17 - - Alisa:

Här blir det blått med! :)

#18 - - Molly - MOLKAN.SE:

Som du redan vet kommer jag att rösta lila (Piratpartiet) :)

#19 - - Anna:

Jag får inte rösta i riksdagsvalet då jag inte är svensk medborgare, utan bara är skriven här under studietiden, men det kanske är lika bra för jag har inte haft tid att sätta mig in i alla dessa valdebatter och sånt.

#20 - - Linn:

Kul att läsa de här kommentarerna :)Sv: Men ellerhur! Jag HATAR att man blir rasist automatiskt när man använder ordengult & blått i samma mening, typ. För så är det verkligen inte! Jag är själv inte ursvensk om man tittar bakåt i leden, o de är säkert många som inte är det.

#21 - - Tessan:

Socialdemokraterna absolut. De suger på att marknadsföra sig, men jag röstar hellre på ett parti med solidaritet som honörsord än ett som ger mig associationer till 'arbeit macht frei". Moderaterna vill efterlikna den amerikanska ekonomin och vi vet alla hur illa ställt det är där borta. Två heltidsjobb, ett extrajobb och du kan fortfarande inte klara brödfödan. Det är nämligen så Alliansens system fungerar - ökade klassklyftor ska ge fler jobb.

#22 - - Tessan:

Klart det kan kännas najs med mer pengar i plånboken, men i själva verket är det inte så stor skillnad med just det. Framför allt så tycker jag att man kanske kan tänka på lite mer än vad som bara gynnar en själv just i denna stund.Här är några intressant länkar för övrigt. Fick dem av min farbror (samhällspolitisk chef på TCO) när släkten var involverad i en blodig politisk diskussion på FB:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3615&grupp=9635&artikel=3991517

http://www.dn.se/ekonomi/a-kassenivan-stoppar-jobb-1.385281

http://ilsemarie.wordpress.com/2009/10/13/okade-klyftor-inget-olycksfall-i-arbetet/

http://www.unt.se/ledare/minskade-klyftor-ger-farre-nya-jobb-1031263.aspx

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=438

#23 - - Evelina:

Jag har redan röstat och det blev Folkpartiet :)

#24 - - Carina:

Skoj att se hur människor tänker. Själv kommer att rösta rött men inte på Mona. Visserligen har nuvarande regering gett mig som arbetar mer i plånboken men jag vill också vet att jag kan klara min ekonomi även om jag blir sjuk eller arbetslös för en period.

#25 - - Amanda:

Få¨r ej rösta, men vet nt vad jag röstat. Liksom, dom som styr nu, har ju dratt in skatten väldigt mkt. o de e asbra, för liksom hur mkt "gratis" sjukvård ja än fått, som de adnra partierna tjatar om är så bra när man betalar mkt skatt, så har dom inte hjälpt. De e inte förns NU då jag får betala 500 kr själv, per träff, som det löser sig, och då behövs ju verkligen skattepengarna som vi gett sverige för att få bra sjukvård när vi inte fått det. Kanske lite luddigt XD men aja,

skulle jga få rösta, skulle jag nog rösta på moderaterna eller KD.

#26 - - Mickan:

Jag röstar blått.

#27 - - Pauline:

Jag kommer rösta rött. Eftersom jag Lider av en svår kronisk reumatisk sjukdom och den här tiden som modetatena har styrt landet har det rent ut sagt varit förjävligt. man går omkring med en snabbsänka på 230 nästan hela tiden kanske kan tugga mat och gå på toa själv en vecka av en månad utan att dö av smärta. skulle jag bli bättre av att arbeta. Knappast!!! ( det är ju fasiken inte så att man inte vill arbeta. ) skulle väl göra allt för att vara frisk och kunna försörja sig själv. vilket jag gjorde innan jag blev så sjuk att läkarna i princip Tvingade mig att sluta. Tycker att de som verkligen är sjuka lider nog med sin sjukdom. De blir inte friskare av att vara utan pengar. Även om jag skulle ha arbetat skulle jag ha röstat på socialdemokraterna. Och jag har arbetat innan jag blev sjuk. Håller med Tessan fullständigt i sina argument också.

#28 - - Zarah-Lou:

Kommer rösta röd-grönt. Utan någon som helst tvekan :)

På vilket utav dem vet jag dock inte ännu..Precis som Stellan Skarsgård säger (måste väl länka oxå, hehe: http://www.youtube.com/watch?v=YDThMGSfOq4 )”Jag är inte partipolitiskt engagerad i något parti men det här valet i år är nog det viktigaste valet jag har upplevt hittills i mitt liv. Och varför det? Jo, för att nuvarande regering håller på med en stor omställning, en omförvandling av Sverige, som vi inte kan ta tillbaka om fyra år..”Så tänker även jag. Jag tror inte på att sälja ut Sverige och privatisera allt. Jag tror inte på ett samhälle likt USA där bara de som har pengar har råd att få sitt brutna ben lagat. För det är precis åt det hållet vi är påväg med Alliansen..Jag gillar heller inte att de som köper upp våra skolor och sjukhus ska tjäna pengar och stoppa i egen ficka - jag tycker om när det är statligt ägt och pengar går runt och tillbaka "till oss" som bor i landet. Så att vi ALLA har råd med skola och sjukvård.Jag vill ha ett välfärdsland. Inte så som det sett ut de senaste 10 åren, men det blir ju inte direkt bättre av att sälja ut och slänga ut de sjuka.Sedan har inte Alliansen någon bra miljöpolitik tycker jag, och utan miljön kan vi ju ändå inte gå och rösta x)Jag tror på de röd-gröna för sveriges framtid, helt enkelt. :)

#29 - - A:

skitjobbigt, har inte vestämt mig än!!!

Antingen miljöpartiet eller Sverigedemokraterna. Miljöpartiet för dem röstar för jordbruket och det som vi engåång levde, låter bra.

Sverigedemokraterna för att röra om i grytan lite så dem andra partierna får tänka om lite eftersom dem är så involverad i sitt och inte har märkt att det har skett en förändring (min uppfattning) Hur tycker du?

#30 - - Suzy puzy:

Jag kommer att rösta på moderaterna. Och jag kan hålla med om Mona. Jag blir mörkrädd bara av tanken på att hon kanske blir våran nya statsminister...burrrr...

#31 - - Ida:

Jag ska rösta på Söndag och det blir absolut blått för min del! :)

#32 - - Marcus:

Miljöpartiet här! :D

Till top