F O T O..

Vardag / Permalink / 14
Blev ju inte alls en härligt solig dag här i Gbg idag. Regnet öööööser ner och känner mig inte speciellt sugen på att ta hundarna på en promenad, som snart måste göras ändå. 3 gånger om dagen MINST, får de ut på promenad. De är små men ibland känns de som att de nästan behöver mer motion än en stor haha. Men just nu ligger de och myser i sina sängar och verkar inte vara på humör för att gå ut ändå 

Blir nog en sväng med diskborsten över disken *urk* längtar verkligen tills den nya kranen kommer så vi kan hämta våran diskmaskin som just nu står kvar i den gamla lägenheten :P

Måste verkligen förtydliga att man är INTE FOTOGRAF bara för att man tar lite bilder och köper en systemkamera!!
Säger som Malin sa, det är faktiskt lite respektlöst mot de som kanskeutbildat sig, betalt dyra pengar för att bli fotograf och eller som jobbar med det och på sätt "förtjänat" sin titel.
Vill även förtydliga att jag själv anser att man är fotograf(yrkesfotograf) när man har det som jobb och kort och gott lever på det.
Jag är ju inte frisör för att jag köper hårfärg, en sax och en plattång t ex :P

#1 - - Anonym:

jävla subba

#2 - - Tove •gravid v14•:

Fotograf är man väl så fort man tar ett foto, yrkesfotograf däremot är man ju inte, heller inte utbildad fotograf. Såklart, det säger ju sig självt.

#3 - - tove [tuvi.se] Gravid v.14:

självklart skulle jag inte svara att jag var fotograf om nån frågade mig det, eller jo jag kanske skulle svara att jag är fotograf till mina egna bilder, man är ju ändå fotografen til alla bilder man tar, oavsett kvalitén på bilderna!



somsagt det är skillnad på fotograf och YRKESFOTOGRAF.

#4 - - tove [tuvi.se] Gravid v.14:

"blixman" har jag inte en aning om vem det är :P

#5 - - Marie:

Näeee det är så sant, man är inte fotograf eller proffsfotograf utan man är amatör, men många tror också att man blir superbra bara för att man skafar systemkamera också att det sker underverk för det, så är det ju heller inte



jajjamän ut ska de, ska ut med Bellis snart trots huvudvärk =D

#6 - - tove [tuvi.se] Gravid v.14:

det gör vi verkligen, lets agree to disagree (;

#7 - - Johanna - foto & musik:

Fotograf är man vare sig man fotar med en mobilkamera eller en mellanformatskamera. Det är ingen skyddad titel.



Förstår dock hur du menar, det finns fotografer och det finns folk som tar foton.

#8 - - Kia | Hundliv & Bloggdesign:

Jag tycker man kan kalla sig fotograf först när man kan försörja sig som det.

#9 - - Malin:

Håller med. Däremot kan man vara hobbyfotograf - och det är de många som kallar sig som i mina ögon är fotografer.

Jag tycker absolut inte att man är fotograf bara för att man gått en utbildning & betalt dyra pengar för det - faktiskt. Jo, man kanske "är" det då, på papper. Men det finns precis lika många fotografer, riktigt duktiga sådana, som aldrig gått en utbildning eller betalat en krona för att lära sig - utan är självlärda - men stora fotografer. Som ovan, det är ingen "titel" på det sättet egentligen :)

Men jag förstår vad du menar :)



För mig är en fotograf någon som fotar uppdrag, jobb liksom. Fast det behöver inte betyda att den personen betalat dyra pengar för en utbildning. Utan för mig är en fotograf någon som KAN & som är duktig på det han eller hon gör.

Min biologiska pappa är fotograf, hobby-fotograf. Han jobbar inte som det, han har aldrig betalt för utbildningar etc. Men han är sjukt duktig & fotar på sin fritid som hobby.



#10 - - Molly - MOLKAN.SE:

Jag har sagt det förr och jag håller verkligen med dig. Jag som SKA utbilda mig till fotograf och vill jobba med det tar ärligt illa upp när nån jävla random kallar sig för fotograf. Man får gärna kalla sig hobbyfotograf eller amatörfotograf istället.



ALLA KAN INTE BLI FOTOGRAFER, så är det faktiskt. Lika lite som alla kan bli atomfysiker eller läkare. Eller just det, jag byggde ett pepparkakshus en gång. Då måste ju jag vara en arkitekt? :P Höhö!



Bara för att du fotar en blomma med macro gör det dig inte till fotograf, det kränker yrket. Folk som inte fattar alltså!

#11 - - Emelie:

Jag som går i skolan och har jobbat lite för tidningar och fotograferat åt familjer vid sidan av är ingen fotograf då?

#12 - - Babbi - Bloggdesign & Foto:

" Måste verkligen förtydliga att man är INTE FOTOGRAF bara för att man tar lite bilder och köper en systemkamera!! " det håller jag verkligen med om, sedan kan jag väl ändå tycka man får kalla sig fotograf om man inte försörjer sig på det, men har skillsen ;)

#13 - - MALINSÖRMLIND.se:

Sen kan jag också känna lite att man är inte en BRA fotograf per automatik BARA för att man har gått en utbildning. Det är någonting som man måste öva upp och ha det rätta ögat för.



Jag vet personligen en del fotografer som inte har gått en fin skola, som tex Emelie Ohlsson som tar helt klockrena bilder och numera kan kalla sig för fotograf då hon har det som jobb. Alltså, en utbildning ger dig en titel, men du måste vara mer än bara en titel.

#14 - - Erica Pettersson | HOBBYFOTOGRAF:

Jag håller helt med dig! I "min bok" är man Fotograf om man arbetar som det och kan försörja sig på yrket (helt eller delvis); men man blir det INTE automatiskt bara för att man köper en systemkamera. I de fallen tycker jag Hobbyfotograf/amatörfotograf är betydligt mer passande beskrivningar. (Jag själv kallar mig för Hobbyfotograf.)

Idag känns det som att man ser så många barn och yngre tonåringar som får en systemkamera i present (eller sparar ihop till en) och vips, så är de tydligen Fotografer! Jag menar inte att man är bättre på att fota bara för att man är äldre, eftersom det finns barn/tonåringar som är häpnandsväckande bra på att fotografera; men i mina ögon är de trots allt HOBBYFOTOGRAFER eftersom de inte försörjer sig på det...!



Ursäkta för en lång kommentar ;-P Sammanfattningsvis håller jag med dig!

Hoppas att du får en bra fortsatt dag!

Till top