Linas Matkasse
Ingredienser:
Bulgur
Fetaost
Grillad paprika
Kvistar färsk rosmarin
Kycklingfilé
Rödlök
Zucchini
Balsamvinäger
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Bryn ca 600 g kycklingfilé i lite olja. Lägg över kycklingen i en smord ugnsform, krydda med salt, svartpeppar och hackade blad från ca 2 kvistar färsk rosmarin. Ringla över lite olja. Stek mitt i ugnen i ca 15-20 minuter beroende på kycklingens storlek.
3. Koka 4 portioner bulgur. Tillsätt ½ tärning grönsaksbuljong istället för salt i vattnet.
4. Dela 1 zucchini på längden och skär i halvmånar. Skala och klyfta 1 rödlök. Stek grönsakerna mjuka i lite olja på medelvärme. Lägg upp i en skål och ringla över 1 tsk med balsamvinäger och strö på lite salt.
5. Finhacka 200 g grillad paprika (halva burken) och blanda med 100 g fetaost. Mosa med gaffel till en röra eller mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Späd gärna med lite av spadet från paprikaburken.
6. Serverka kycklingen med nykokt bulgur, paprika- och fetaoströra/sås och varma grönsaker.
Såg riktigt gott ut :)