Illa till mods..

Candis / Permalink / 5
Såg en video hos Dani om en litet barn på ca tre år som blir påkört och lämnat på gatan. TITTA INTE PÅ VIDEON OM DU ÄR KÄNSLIG. Den är hemsk. Otroligt hemsk..
Den bilden av flickan kommer sitta på min näthinna ett bra tag framöver. Jag blev så otroligt illa till mods och illamående och det var inte långt ifrån att frukosten kom upp igen.
Folk åker, går förbi och INGEN tar upp telefonen och ringer en ambulans. INGEN.. De stannar, tittar lite och går sedan vidare. Klockan tickar och hon ligger där på gatan och blir dessutom överkörd en gång till :'( chauffören stannar inte ens. SER DU INTE ATT DET LIGGER NÅGON PÅ GATAN?? Varför i helvete kör du över en människa???

Det skrämmer mig att dessa människor är så jävla tomma på empati och medmänsklighet. Vart fan är världen påväg? Som Dani skriver:

"Man brukar säga att det som skiljer oss från djur är förmågan att känna empati för en annan varelse."

Och att sedan sitta och läsa kommentarer som ramlar in till henne nu om att hon är rasse mm. Vad fan har det med saken att göra?? Det är inte det hon pratar om, hon pratar om bristen på medkänsla. Hon pratar om att dom inte känner någonting. Att dom bara går vidare. Att ingen reagerar. Detta sker ju även i vårat eget land många gånger men kanske inte på samma sätt. Denna flicka ligger ju länge och ingen hjälper.

 

Och man kan ju dessutom undra lite vart mamman är som låter sin treåring gå själv ute på gatan?? Man kan älta detta länge och väl.

 

Skrämmande.. Det är bara förnamnet. Denna dag blev inte riktigt sig lik längre

#1 - - Blue Velvet - Vegas mamma:

Jag tänker inte titta på den, vet redan att jag kommer må skitdåligt om jag ser. Mannen och ena stora dottern här hemma tittade på en film häromkvällen när jag satt och bloggade. Handlade om en afrikansk kvinna som vars två barn hade blivit skjutna och eftersom hon var från en annan religion så stötte de andra kvinnorna i byn bort henne så hon fick inte ens tvätta sina barn eller krama om dom när de var döda. Och mina tårar bara sprutade.

Är man känslig i vanliga fall så blir man 100 gånger värre när man själv är mamma och ser barn fara illa ut. =(

#2 - - Tommy:

Sv: Jag har med sett den videon, en kollega på jobbet visade mig.

Det är sjukt, helt sjukt att så många kan gå förbi utan att bry sig.

Och hur tänker personerna som kör på den stackars lilla tösen?

Dom borde ju ha uppmärksammat henne.

#3 - - Lina:

Ja fy fan! Såg det där klippet för ett tag sedan och blev jätte illa till mods. Att folk bara ignorerar? Man tror inte att det är sant!

#4 - - Junitjej:

Så hemskt!! Var kan man se videon?

#5 - - emelie:

Nu tycker jag också att detta är helt hemskt. MEN i Kina vågar man inte riktigt gå fram till skadade, för att många rån/bedrägerier går till på det sättet, att man låtsas ligga skadad och sedan gör en attack när man får hjälp..Men som sagt, är fortfarande helt sinnessjukt i mitt huvud att det KAN gå till så överhuvudtaget någonstans därute i världen.

Till top