Utdöende..

Candis / Permalink / 5
När man tittar på romantiska filmer. Kärleken flödar och är nästintill omöjlig att få. Så slås man av att romantik verkligen är någonting utdöende. Eller är romantiken något som enbart finns och enbart har funnits i filmer?? Eller var det, på riktigt, mer som i filmer förr?? Var världen full av romantiker för ca 100 år sedan? Dikter? Rosor? Choklad?? Blickar fulla av åtrå? Eller är det bara något som vi själva har kommit på och skapat nu på senare tid?

Själv önskar jag att vardagen ibland var mer som i en gammal film från 30-talet. Klänningar, cocktailpartyn, omöjlig kärlek, sprakande och oändlig romantik. Önska kan man ju få göra ibland. Drömmar har ju alla människor.
Ibland känns det som att jag är född i fel tidsålder.

Älskar romantiken och kärleken i filmer där de återskapar en äldre värld. Som i Water For Elephants(Jaaa jag såg den för första gången ikväll). Den världen känns så avlägsen som det bara går. Iallafall på det sättet. Idag är den på något vis så himla kall om den, som sagt, har funnits på riktigt?

Känns som att hela texten villar iväg nu och tappar inriktning. Kort och gott, romantiken kommer inom några 100 år vara en utdöd tingest. Så känns det och världen kommer bli ännu kallare än den är nu.

Små tankar ifrån en trött Sara helt enkelt.

#1 - - Malin - MOLKAN.SE:

Romantik finns, jag har hittat en som är sjukt romantisk. Det trodde jag väl aldrig :P

#2 - - Fotograf Sofia Wählby:

Hej på dig!

Jag har en fråga; Vad heter typsnittet du använder i headern. I texten "Photography - Allday life - Love". Har länge letat efter det så jag skulle vara väldigt tacksam ifall du kunde berätta det för mig :)

Kram

#3 - - Nadja:

Hm. Intressant inlägg. Detta påminner om mig och min förra svensklärares konversation för länge sen. Epoken romantiken och romantiken då och nu, det finns vissa skillnader som du säger. 30 talet är ju ett årtionde där män och kvinnor hade sina givna roller och de var ju inte minst sagt dåliga på att eftersträva dem. Jag tror att man visade sin uppskattning mer gentemot partnern då. Det ganska kalla förhållandena vi människor har idag mot varandra visade man inte på samma sätt vilket jag tror fick människorna att bespara spänningen i relationer och relationer i övrigt. Jag saknar lite den värmen från dåtiden, man uppskattade småsaker vilket idag bara är klyschat i folks ögon...re: gull-pian var en favorit hos mig, jag ville jämt se ut som flickorna från filmen. :)

"HÄR HAR NI ERT POTATISMJÖL!!".

#4 - - vicky:

superfin bild!

#5 - - Madeleine:

Hej candis, super mysig blogg verkligen. Jag fotograferar väldigt mycket själv och undrar därför över din copyright text över dina bilder, du har alltid samma. Vad heter den och vad hittar jag den? Gillar det kursiva i den. Dessutom, gör du alltid samma redigering eller beror det på bilden?

Till top