Filmjölksbröd..

Gott & Mindre Gott / Permalink / 2
För första gången någonsin har jag bakat eget bröd :D och då räknas inte scones haha. Åt det hemma hos svärmor för någon helg sedan och fastnade direkt. Bland det enklaste brödet man kan slänga ihop, dessutom utan jäsning. Så nu tänker jag dela med mig av receptet.
 
2 bröd
Bröden blir godast om de får stå sig över natten.
 
2 dl solroskärnor
2 dl 4-kornskross
5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
1 dl havrekli
1 1/2 dl linfrö, helt
2 tsk salt
1 1/2 msk bikarbonat
1 liter filmjölk
2 dl brödsirap eller mörk sirap
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 2 avlånga formar som rymmer ca 1 1/2 liter. Strö lite kross i botten. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Häll på fil och sirap och rör om till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 1 1/2 timme.
Ta ut och låt vila 5 minuter i formarna. Vänd upp brödet på ett galler och låt det svalna.
 
Ett till tips är att linda in bröden i en fuktig kökshandduk tills de svalnat något och lägg sedan ner brödet i en påse. Då blev mitt saftigare iaf :)
 
Receptet kommer ifrån en tidning, kommer dock inte ihåg vilken.
#1 - - JUNITJEJ:

Det ser gott ut!

#2 - - Evelina:

Det såg riktigt gott ut! =)

Till top