Filmjölksbröd..

För första gången någonsin har jag bakat eget bröd :D och då räknas inte scones haha. Åt det hemma hos svärmor för någon helg sedan och fastnade direkt. Bland det enklaste brödet man kan slänga ihop, dessutom utan jäsning. Så nu tänker jag dela med mig av receptet.
 
2 bröd
Bröden blir godast om de får stå sig över natten.
 
2 dl solroskärnor
2 dl 4-kornskross
5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
1 dl havrekli
1 1/2 dl linfrö, helt
2 tsk salt
1 1/2 msk bikarbonat
1 liter filmjölk
2 dl brödsirap eller mörk sirap
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 2 avlånga formar som rymmer ca 1 1/2 liter. Strö lite kross i botten. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
Häll på fil och sirap och rör om till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 1 1/2 timme.
Ta ut och låt vila 5 minuter i formarna. Vänd upp brödet på ett galler och låt det svalna.
 
Ett till tips är att linda in bröden i en fuktig kökshandduk tills de svalnat något och lägg sedan ner brödet i en påse. Då blev mitt saftigare iaf :)
 
Receptet kommer ifrån en tidning, kommer dock inte ihåg vilken.

Kommentarer
JUNITJEJ

Det ser gott ut!


2012-09-28 - 21:14:13 Website: http://junitjejen.se
Evelina

Det såg riktigt gott ut! =)


2012-09-29 - 18:32:21 Website: http://silverninas.se
     Kommentera jättegärna hos mig, tänk dock på:
          - Kopiering & användning av mina foton utan tillstånd är förbjudet.
     - Alla kommentarer granskas innan publicering, kom ihåg att IP-numret visas.
     - Mail:
kontakta.candis@hotmail.com

Namn:

Mail:

Website:

Kommentar:


Follow


V Ä L K O M M E N
En föredetta dalkulla som tagit sig till Östergötland tillsammans med man, barn & hund. Bloggar om det som jag finner intressant men kärleken är lite extra stor för foto & nagellack. Jobbar som vikarierande butikschef på Rituals Cosmetics och trivs som fisken i vattnet :D



Follow