Making a change..

Vardag / Permalink / 47
 
Jag har ju helt slutat äta godis, chips mm. Äter massa olika frukt, bär & grönsaker varje dag. Inget vitt bröd, ingen pasta mm eller jag försöker undvika det om jag kan iaf. När lönen kommer ska jag även införskaffa mig ett par "löparskor". Känner mig redan mindre uppblåst och svullen vilket är sjukt skönt. För mig är inte den här förändringen tillfällig, inget beach 2013 utan jag satsar på en bättre livstil. Jag har alltid varit en person som äter skit varje varje dag. Gick och köpte latte varje dag och alltid med något sött till. Godis & chips om det fanns hemma. Var vi och handlade åkte alltid något sockrigt ner i korgen. Nu har jag, under bara 4-5 dagar ätit fruktsallad på jobbet varje dag innan jag börjar. Latten är borttagen och även "efterrätten". Inget socker på kvällarna. Skulle man skära mig itu skulle jag vara gul av fett. Jag kanske är "smal" men inuti mår kroppen inte bra alls. Jag är alltid trött, har ingen ork alls och att lägga om kosten lite är första steget :) sen blir det ju promenader med hundarna som alltid, kanske lite joggning också eventuellt. Får ta det långsamt med tanke på att mina knän inte är dom bästa men förhoppningsvis blir även dom lite starkare.
Så nu har jag fått lätta mitt hjärta lite haha.
 
Ute hänger molnen tätt och imorse blev jag och hundarna överrösta av ett spöregn blandat med hagel :P jätteroligt. Jag hade ju hoppats på "fota-väder" men men.
#1 - - Charlotte:

Samma här!
Försöker att tänka på att inte käka vitt bröd, massa pasta, godis osv.
Ibland blir det så men äter hellre frukt om vi har det hemma,
är som du, smal men tjock på insidan ;)
Vi får peppa varann helt enkelt hehe.

Svar: :)) vi insidefattos får hålla ihop haha. Nej men det är ju verkligen inte bra att äta så mycket skit som man gjort, man mår ju inte bra någonstans av det. Ja det får vi verkligen :)
Sara Eriksson

#2 - - Amanda [SPONTAN]:

Härligt att du kommit igån så bra! :) Superfin blogg förresten :)

Svar: Ja det känns så skönt :D tack så hemskt mycket :D
Sara Eriksson

#3 - - Daniela:

Jag hade samma livsstil. Idag är jag inne på min tredje vecka nu och mår supermycket bättre. Innan kunde jag vakna och magen stod ut så uppblåst jag va :( Nu är den platt och jag är sjukt pigg! Heja oss!! :)

Svar: :D WEEEEEEEEI, då vet jag att det kommer bli samma för mig :D no more sugar. Hejja hejja.
Sara Eriksson

#4 - - Malin:

Härligt! Försöker oxå tänka mej för. Känns mycket bättre. Man kan höra mycket med bara små medel faktiskt.

Svar: Ja men det gör ju det. En sån liten sak som att skippa det söta, det är ju ingen jätteförändring, men man känner redan sig bättre i magen t ex.
Sara Eriksson

#5 - - Y A S M I N E:

Hoppas du mår bättre!

Svar: Hoppas jag med :)
Sara Eriksson

#6 - - ELSA OCH NELLIE:

Åh så grymt fin bild!
Allt bra? :)

Svar: Tack så mycket :D
Sara Eriksson

#7 - - Marie Bergman:

Duktigt!! Och vilken fin bild, älskar körsbärsblommor =)

Svar: Tack så hemskt mycket :D jag med, finns inga vackrare blommor.
Sara Eriksson

#8 - - Malin Jonsson:

Jag brukar säga att jag är en tjock människa i en smal kropp, haha. Nu har jag börjat tänka mer på vad jag stoppar i mig, har börjat röra på mig mer också, känner mig mycket piggare! :)
Kämpa på! :D

Svar: Ja men det är verkligen ett bra sätt att se det på haha :D hemskt. Brukar tänka att det tar 21 dagar att bryta en vana och skaffa en ny vad jag har läst :D bara att kämpa på, bra jobbat du också :D
Sara Eriksson

#9 - - Anonym:

Tänka sig att det finns kloka "feelgoodbloggerskor"!
Jag tror ärligt talat detta fitspoande har gått lite för långt på vissa bloggar.

Svar: Kan hålla med dig lite där faktiskt :/
Sara Eriksson

#10 - - Amandah:

Mådde precis som dig innan jag slutade med allt som har mjöl i sig.
Varje dag såg jag höggravid ut och hade starka smärtor. Och läkarna hittade inge fel på mig.
Men nu mår jag mycket bättre.

Hoppas du mår super snart. :)

Svar: Vad skönt att du mår mycket bättre nu och inte har smärtor längre :D tänk vad lite mat kan göra. Kramar på dig
Sara Eriksson

#11 - - Emma - foto:

Åh jag känner så igen mej! Vill verkligen börja äta nyttigt, och skippa godiset och all annan skitmat, men det är verkligen så svårt!

Svar: Ja det är ju inte lätt och man ramlar alltid tillbaka efter några dagar, men nu har jag verkligen gett mig fan på det haha, kroppen mår ju inte bra av det alls och man ska ju ha sin kropp väldigt länge.
Sara Eriksson

#12 - - evelina:

Vilken underbart vacker bild!
Lycka till med din nyttigare livsstil också! Det är jättesvårt att vara såpass nyttig, tycker jag, men hoppas det går bra för dig!

Svar: Tack :D:DJag överdriver ju inte heller, äter ju vanligt, men skiter i det som jag vet innehåller mycket socker och kolhydrater :D det hoppas jag med haha.
Sara Eriksson

#13 - - i ♥ p h o t o - Tilda:

Så vacker bild!

Svar: Tackar så mycket :D
Sara Eriksson

#14 - - LORISSA LOVEBOMB:

Det låter ju som en jättebra investering i ditt liv om du mår bättre av det.
Kämpa på :)

Svar: Ja ens kropp ska man ju ha länge till och det är ju inte snällt att misshandla den med allt skit man stoppat i sig :(Tack :D:D
Sara Eriksson

#15 - - Lisa:

så fin bild!

Svar: Tack :D
Sara Eriksson

#16 - - Iza:

Kul att du mår bättre av det! Kanske är något jag också ska börja med. Bra inspo!!

Svar: :)) skönt för kroppen att slippa sockret, kan inte annat än vara bra :)) vad roligt att du tycker det.
Sara Eriksson

#17 - - Amanda:

Om jag var du så skulle jag göra som jag gör, ät godis/chips/glass en dag i veckan. Det är omöjligt att aldrig mer i hela sitt liv äta något onyttigt och om man inte unnar sig själv ibland så kommer man inte bara missa saker utan man riskerar också att lätt falla tillbaka till gamla ovanor. Lycka till, du har verkligen gjort rätt val för man märker skillnad på humöret och kroppen direkt :)

Svar: Har funderat på det med och någondag i veckan kommer jag nog unna mig :) men i känns som att man i början ska passa sig lite för det, jag har försökt många ggr att göra så men ramlat tillbaka såfort jag har min "dag". Hoppas den mentala styrkan är lite bättre den här gången :D
Sara Eriksson

#18 - - Anna:

Vad kul att du känner att du mår bättre. Önskar dig all lycka till med din livsstilsförändring. Kram

Svar: :D ja verkligen, känns skönt och det har bara gått några dagar än :D Tack, kramar
Sara Eriksson

#19 - - Ida Nilsson:

Det är ett bra beslut! Jag kom på samma vid årsskiftet, nu har det dock blivit lite sisådär med det inför flytt, examen och nytt jobb. Men jag jobbar på, och ska absolut ta tag i mig själv igen så fort allt kommit igång litegrann!

#20 - - Agnes- Dreaming of traveling around the world.:

Har åxå slutat käka massa onyttigt (Förutom mat, som ibland blir pasta :/ ;) ) OCH börjat springa, det är så skööönt!! :D

#21 - - Mickan:

Duktig du är! Jag kan rekommendera dig att skaffa gymkort och köra på crosstrainern (eller köpa en egen maskin), för den är så himla skonsam mot kroppen. Löpa är ju inte direkt jättesnällt mot onda knän. Jag har inte kunnat jogga först nu när jag byggt upp kroppen lite. Hett tips! :)

#22 - - När Annie fotograferar:

Lycka till! :-) Man ska lyssna på sin kropp och ta vara på den, man har ju bara en.

#23 - - Clara:

va duktig du är! man känner verkligen skillnad direkt när man börjar käka nyttigt! you go girl!!!

#24 - - Linn:

Så himla fin blogg du har! Älskar din header! Har ni fått sommarvärme än? :)

#25 - - Jessica:

Önskar att det var så lätt att sluta med sötsaker, behöver själv det nämligen är en riktig gottegris emellanåt. Lycka till

#26 - - Veronica:

Härlig förändring! Jag tror verkligen att en livsstilsförändring är ett vinnande koncept, det ger helt klart mer livskvalité :) Hoppas det går bra på din resa mot ett mer hälsosammare liv : )

#27 - - michaela ♥:

vad roligt att läsa! jag har sen några veckor tillbaks gjort samma förändring! bort med vitt socker, pasta, ris, bröd..ja du vet! på fredagkvällen får jag dock öppna en liten godispåse om andan faller på. motionen har jag också dragit igång med och jag mår så BRA! nya livsstilen är förhoppningsvis här för att stanna! :)

kram och lycka till!

#28 - - Kajsa:

Jag har också slutat. Är ju inte heller tjock men däremot jävligt sockerberoende. Sjukt sockerberoende alltså, som en drog. Farligt som fan är det! Har börjat blogga om det också, på en annan blogg. Kanske mest för min egen skull men jag måste bli av med detta.

Och som du säjer, det är ingen diet. Det är en livsstil, något som måste förändras för att kroppen ska må bättre inuti!

#29 - - Mikaela :

Jag har också lagt av helt med socker, godis och chips. Jag unnar mig väldigt sällan en burk coca cola. Dricker inte heller kaffe så det är bara i nödfall jag dricker det :) Men oj va mycket bättre man mår! Att inte ha det där ständiga suget på sötsaker eller att man går och tänker på det så himla mkt! Och sparar pengar! Hoppas du lyckas hålla det så länge du vill :) jag har varit sockerfri i en månad nu och jag vill inte gå tillbaka hur jag åt innan någonsin! :) Sååå fin blogg :)

#30 - - LINA:

Bra jobbat. Jag försöker också undvika det farliga sockret, och istället ge min kropp nyttigare alternativ. Men för mig är kvällarna helt omöjliga. Blir så sjukt sötsugen att jag inte kan hålla mig från att äta något sött.. Och äter jag en frukt eller nötter så blir suget bara ännu starkare, tyvärr. Aja, man får kämpa på :)

#31 - - ann-sofie:

så vacker bild, älskar verkligen körsbärsblommor! :)

#32 - - jennie:

Det är härligt att se att det inte bara e vi som e tjocka på utsidan
som behver tänka på vad vi äter för att må bra. Är själv i startgropparna med en viktnedgång & minst 30kg som ska bort. Så lycka till med att bli lika fin på insidan som du är på utsidan.

#33 - - Sofia:

Så duktig du är! Jag har länge funderat på att göra samma. Tycker själv att jag äter ganska mycket onyttigt, även om jag inte är så tjock, som du säger så är det ju inte speciellt bra för kroppen :-/

#34 - - Deliciousgreens:

Starkt gjort, kämpa på! Man mår så mycket bättre :-) kolla gärna in min blogg för tips på sockerfria, glutenfria och mjölkfria recept!

#35 - - Linda:

Duktig du är. Försöker också komma igång igen efter två barn. Denna vecka har jag också startat mitt "nya" liv :)

#36 - - Sabine-Välbefinnaren:

Det är skönt när man inser att man faktiskt kan ta sig ur ohälsosamhet och att det ibland bara behövs små medel. Annars tror jag att många blir vana vid sina problem och därför inte gör något åt dom. Lycka till och hoppas på mer förbättring allt efter som. =) Ha det gott.

#37 - - KMstyle:

vilken vacker bild! :) och till din förändring så tror jag att du kommer märka stor skillnad på kort tid, lycka till hoppas du uppnår dina mål! :)

#38 - - Mathilda - PHOTOGRAPHS:

Vilken fin bild! :)

#39 - - Eleanor:

Hej hej, jag har försökt göra lite samma sak som dig... känner att jag behövde ta hand om mig själv mer, det är så lätt att att fika och sånt lite för ofta men jag blir inspirerad av att du också satsar och att det inte måste vara för beach 13 utan för något viktigare :) kram

#40 - - hannaly // en salig blandning av inredning, recept och vardagliga ting:

Superhärlig bild!

#41 - - Linnéa:

Heja dig! Hoppas det går bra och att du blir piggare och att knäna håller :) kram

#42 - - Sophie:

Vad roligt att du tar hand om din hälsa på ett sätt som du mår bra av! Själv inspireras jag av Sanna Edhins böcker, hur bra som helst när det gäller att ta hand om kroppen.

#43 - - Karro - i huvudet på en läkarstudent:

Det låter som en väldigt bra och starkt beslut! Jag har själv testat att skippa godis och allt onyttigt och om man mår bra med livet och bara bestämmer sig så är det faktiskt inte så himla svårt att låta bli! Hade uppehåll i 2 år sen återgick jag medvetet till att äta vissa saker, t.ex. choklad, och med tiden blev det ju bara mer onyttigt igen. Så mkt hänger ju egentligen på inställningen man har! Jag försöker äta nyttigt nu också men i och med mina otroligt stressande och krävande studier finns det ibland inget annat än choklad som kan förmå mig att plugga en timme till eller känna lite belöningskänslor i allt det jobbiga. Men jag önskar dig all lycka till med din livsstilsförändring! :)

#44 - - Jenny:

Härligt har precis själv börjat springa och även tänka mer på vad jag stoppar i mig. Kan tipsa om Martina Haags bok " Heja heja" man hinner bara börja läsa boken så känner man att man måste ut och springa.

#45 - - Anna:

Åh, jag skulle också behöva göra en sån förändring!! Är svårt att låta bli gottesaker när jag är hemma på mammaledighet. SKA hitta motivationen!

#46 - - Maja❤:

Vad duktig du är! Hoppas verkligen att du klara det och att du kommer må bättre :) när du kommit en bit kan du ju börja med att en dag i veckan, typ lördagar, får du äta bullar/godis osv. Jag hejar på dig! ❤

#47 - - Alma:

Åh, va härligt att du har bestämt dig! Jag själv slutade att äta godis, chips och dricka läsk för ungefär ett år sedan och jag kunde inte varit nöjdare! Min tandhygien har förbättrats, jag är piggare, har bättre hy och känner mig aldrig sådär uppblåst och svullen :) så lycka verkligen till!

Till top