V 32 ♥

Vardag / Permalink / 2

Barnets rutiner. Vid det här laget känner du säkert igen ditt barns vanor och rutiner. Du vet när det brukar vara aktivt, när det rör sig som mest och du känner igen rörelsemönstret. Du vet förmodligen också när det har sina sömnperioder. Mot slutet av graviditeten är det viktigt att notera förändringar i dessa rutiner och om du märker att barnets vanor ändras påtagligt kan det vara klokt att ringa din barnmorska och diskutera med henne. Upp och ner. Din lilla akrobat kanske står på huvudet just nu. De flesta bebisar lägger sig i denna vecka i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. I bästa fall stannar de kvar i detta läge ända fram till förlossningen. Men det kan hända att det ändrar läge flera gånger innan det föds. Du kan känna hur barnet tränger sig fram när det vänder sig, särskilt i slutet av graviditeten.

Större och större. Mängden fostervatten i din livmoder – ungefär en liter – gör att det är ganska lätt för ditt barn att vända sig upp och ner. Under de närmaste åtta veckorna kommer vätskan att minska allt eftersom barnet växer.

Vikt och längd. Ditt barn väger nu mellan 1,5 och 1,8 kg och är ungefär 43 till 46 cm lång i utsträckt tillstånd.

 

 

En armbåge i sidan. Aj! Nu när det blir allt mindre plats i din mage kan du känna hur din bebis häl eller armbåge stöter till dig i revbenen. Ibland kan du känna vilken kroppsdel det är som. Prova att ligga på sidan eller byta ställning för att förmå bebisen att flytta sig.

 

Tätare kontroller. När du kommit in i 32:a veckan vill de flesta mödravårdscentraler att du kommer på kontroll varannan vecka. Din barnmorska håller utkik efter tecken på infektioner, för tidiga värkar eller preeklampsi (havandeskapsförgiftning), en sjukdom man kan drabbas av i samband med graviditet.

 

- - - - - ♥ - - - - -

 

Cravings: Ananas & Kellogs Special K

Krämpor: Samma gamla vanliga haha :D hemskt att jag börjar vänja mig vid att ha ont.

Övrigt: Var på BVC idag och mätte och kände och lyssnade. 30 cm mätte magen och bebisen har redan lagt sig med huvudet neråt, ruckbart fortfarande iaf :) hjärtljuden lät jättefint.

Annars så busar det runt mycket i magen och ibland är det faktiskt lite otäcka rörelser. Svepningarna tycker jag är obehagligast :) och ibland kan jag känna någonting som kommer åt mina revben. En hel del hicka är det också. Gillar Special K kanske ;D

#1 - - Charlotte:

Nu är det inte så långt kvar! :) Så kul att läsa om hur ni har det. Längtar så tills vi också är där. Kram

Svar: Nej det är ju inte det :D går otroooligt fort.
Sara Eriksson

#2 - - Isabella Berger - Fotografi:

Kändes det inte väldigt läskigt dem första gångerna du kände bebisen sparka/röra på sig? Har tänkt på lite, jag hade nog blivit livrädd haha.. Fast jag är å andra sidan väldigt lättskrämd :p

Svar: Haha joooo det gjorde det :D och det känns fortfarande läskigt ibland. Det är en sån speciell känsla att ha någon i magen haha :D
Sara Eriksson

Till top