V 35 ♥

Graviditeten / Permalink / 3

Har du tillräckligt med järn? Det är viktigt att äta mycket järnrik kost under de sista tre månaderna. Barnet tar upp detta viktiga mineral från din kropp för att bygga upp ett järnförråd i sin egen kropp, framför allt i form av röda blodkroppar. Detta sker till största delen under den sista månaden före förlossningen.

Uppåt eller nedåt. "Ska mitt huvud peka uppåt eller nedåt?" Den idealiska positionen för barnet vid förlossningen är i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. Förlossningen går smidigt när barnets huvud, den största kroppsdelen, kommer först ut ur livmoderhalsen. Vid omkring 3 till 4 procent av alla födslar har barnet inte intagit denna position efter 35 veckor. Om något annat än huvudet kommer ut först kallas förlossningen för sätesbjudning. Trots det trånga utrymmet i din livmoder kan barnet häpnadsväckande nog fortfarande vända sig flera gånger om innan det är dags för förlossning.

Vikt och längd. Ditt barns armar och ben blir allt knubbigare allt eftersom det ökar i vikt. I slutet av den här veckan väger det omkring 2,5 kilo och är cirka 43 till 47 cm långt.

 

- - - - - ♥ - - - - -

 

Cravings: Havregrynsgröt med honung & kokos :) och såklart Kellogs Special K + alla sorters frukt & bär.

Krämpor: Foglossningen är överjävlig vissa dagar, men det hjälper att promenera och nu när jag är hemma hela tiden så går jag de längre promenaderna varje dag.

Privat info kanske, men har haft hugg/skärande downstairs några ggr haha. Läst mig till att det antagligen är bebbo som skruvar ner sig mer i bäckenet. Inte så farligt än så länge, men väldigt obehagligt och oväntat.

Punktsmärtorna är från dag till dag. Just idag känner jag ingenting :)

Övrigt: Även om bebisen inte rör sig mer än innan egentligen så känner jag väldigt väl varje dag varje liten buffning och rörelse :D det är så himla häftigt. Blir trängre och trängre för liten varje vecka nu. 

 

 Tack älskade mamma & pappa för sängmobilen. Och det är håriga kossor ;D inte får haha.
#1 - - Marie:

Så fin du är, =D, samt så fina grejer du köpt till bebisen =D

Svar: Naaaaaw tack :D
Sara Eriksson

#2 - - Kajsa:

Det där med huggen neråt hade jag också den här graviditeten, tyckte det var obehagligt särskilt eftersom jag inte hade några krämpor alls i övrigt :P

Svar: Haha det känns som om bebisen fått ut sin hand och river en med sina små naglar eller nåt :P usch usch.
Sara Eriksson

#3 - - Mamma/mormor:

Hoppas Trollungen tycker om den😍. Puss o kram. Var rädd om Er

Svar: Det tror jag helt klart :D Puss
Sara Eriksson

Till top