Bokrecension: 50 Shades of Grey 1-2-3

Utmaningar & Listor / Permalink / 4
Mina tankar kring böckerna: Läste dessa för ett bra tag sen nu. Heeeeemskt tråkiga böcker alla tre. Den första var okej, men när de andra böckerna i stort sett var likadana så tappade jag intresset totalt. Enkelt skrivna & nej, sexet är inte speciellt spännande heller. Lägg tiden på något viktigare enligt mig. 
De är dessutom inspirerade av Twilightböckerna och postades från början på olika fanfiction webbplatser och när man läser 50 Shades så märker man snabbt likheterna mellan karaktärerna. 
 
Författare: E L James
 
Bokbeskrivning: Anastasia "Ana" Steele är en 21-årig collegestudent vid Washington State University i Vancouver, Washington. Hon bor tillsammans med sin bästa vän Katherine "Kate" Kavanagh, som skriver för universitetets studenttidning. På grund av sjukdom övertalar Kate Ana att ta hennes plats och intervjua den 27-årige Christian Grey, en framgångsrik och förmögen ung entreprenör. Ana dras omedelbart till Christian men finner honom också skrämmande. Hon blir nervös och upplever att hon snubblar genom intervjun. Ana försöker trösta sig med tanken om att de två förmodligen inte kommer att träffa varandra igen. Christian söker dock upp Ana och deras relation inleds.
 
Betyg: 
/ 5
 
#1 - - Mamma Mindy:

De böckerna är så bra...Dok hade jag mina på svenska :)

Svar: Tyckte dom var alldeles för enkelt skrivna & samma saker hände hela tiden. Tog typ ett år för mig att läsa sista boken för jag var så uttråkad haha 😜 brukar läsa ut böcker på några dagar annars.
Sara Eriksson

#2 - - Kajsa:

Alltså jag håller med! Dom är ju inte precis några litterära under precis :P Tror anledningen att dom blivit så populära är:

1. För att dom är så pass enkelt skrivna
2. För att dom handlar om något så "förbjudet" att skriva om

Men jag tycker att Christian kunde ha varit en bad boy rakt igenom så hade det blivit roligare ;) Man köper ju inte riktigt historien och den blir lite töntig.

Svar: Precis min tanke också!! Och BDS my ass :P snälla nån. Hade jag skrivit boken hade jag för det första tagit kontakt med någon som verkligen sysslar med det för att det ska bli så rätt som möjligt.
Jaaa en riktig bad boy ;D haha. Nej usch, tråkig bok.
Sara Eriksson

#3 - - Johanna:

Jag hatar att läsa i vanliga fall, får oftast läsa om varje sida flera gånger för att hänga med i handlingen då jag lätt blir rastlös eftersom jag vet att jag har så mycket annat som jag egentligen måste få gjort och då blir det svårt att koncentrera sig på att sitta och slappna av och bara läsa liksom. Så det tar så lång tid att läsa ut en bok och då blir jag ännu mera uttråkad och gör hellre något annat.. Dessa var ju däremot lättlästa så dem läste jag ut på ett killevipp. Bra böcker för en rastlös själ som mig med andra ord^^

Svar: :) du är spänd på filmen då med andra ord kanske??? :DÖnskar jag hade gillat dom, men nej :(( tyckte det hände för lite och för mycket samma samma hela tiden. Men men :))
Sara Eriksson

#4 - - Johanna:

Nej filmerna är jag faktiskt väldigt skeptisk till. Jag har sett trailern och karaktärerna är inte alls så som jag föreställt dem så jag vet faktiskt inte om jag ska se dem.

Svar: Samma här. Man har ju en viss bild av hur de ser ut och är. Men filmerna uppfyller inget av det, verkar det som iaf.
Sara Eriksson

Till top