Hissar & Dissar

/ Permalink / 1
♥ Norrköpings väder. Jag lär ju hissa det, efter 6 år med Göteborgs "underbara" väder haha :) visst regnar det, men INTE som det gör på andra sidan. Blåser knappt här. Riktigt riktigt skönt.
♥ Dumle Pepparkaka. Äntligen är den tillbaka :D tillsammans med juleskum. Stooor hiss.
♥ Hösten. Varma, mysiga, stickade plagg. Te i mängder. Tända ljus. Första frosten. Härlig färg på löven. Den här årstiden är verkligen otroligt mysig.
Vår son. Det finns ingen snällare & goare. Aldrig tjurig och grinig förutom när han är otroligt trött eller superhungrig och då hjälper det att bara ta upp honom så lugnar han sig. Aldrig varit vaken hela nätterna, lite orolig är/har han varit men aldrig nåt mer. Aldrig krånglat vid matning. Peppar peppar, får jag säga, för det kan ändras väldigt fort :) vi är hemskt bortskämda.
 
- Människors gnäll över obetydliga saker. VEM bryr sig om de ska ta bort n*gerkung i Pippi Långstrump?? Vet ni vad en sån person sysslade med??? Jag ser en vit man med kedjade människor framför sig, med piskan i högsta hugg. Och vilka gnäller?? Vuxna människor. Tror ni barnen bryr sig, ärligt talat?? Finns viktigare saker att faktiskt vara rädd för. Ebola & IS är några exempel! Vi i Sverige är så otroligt bortskämda så det är skrämmande.
- Rökare på lekplatser. Vad gör ni där?? Ni röker på min son. Ni röker på andras barn. Hoppas verkligen det kommer ett förbud snart för det behövs när folk inte har eget vett. Detta gäller även på andra platser. Speciellt där barn vistas.
- Lathet. En spark i arslet är vad jag behöver. Latmasken vinner varje dag känns det som. Kommer ju få en chock sen när jag börjar jobba igen haha.
#1 - - Surferboy:

Att människor gnäller över att de tar bort ordet "negerkonung" från Pippi Långstrump är en del i det större hela, där det svenska samhället håller på att anpassa sig efter importerade normer så att säga...

Svar: Finns väl isånnafall viktigare "traditioner" som vi borde värna om! T ex varför de vill ta bort pepparkaksgubbar i luciatåget som inte har något med rasism att göra överhuvudtaget. Men du hälsar ju inte på en mörkhyad genom att ropa "Tjena neger"!! Skillnad på vad som är okej och inte.
Sara Eriksson

Till top