Nattlig, oinbjuden, gäst..

Vardag / Permalink / 4
Jag är mer än redo att flytta härifrån nu!
Vi har en port, med kodlås, på handtaget. En gammal, stor, port. Sen är det ett stort valv med två trappor. Ena trappen leder upp till oss. Andra trappen leder upp till en till lägenhet + en dörr för att komma upp till resten av huset. Sedan en port ut mot baksidan och Södra Promenaden. Häromdagen när jag var ute med Zamme på kvällen, så hör jag hur det brakar till innanför dörren, port nr 2 från promenaden, som jag precis ska öppna. Kommer in, och där står en man, inte en boende i huset, påverkad av något. Jag säger HEJ, högt och tydligt, går uppför vår trapp och in och låser dörren. Han går ut efter en stund.
Inatt kom han tillbaka. Ljudet när dörren bryts upp, hörs så tydligt pga det gamla huset. Jag slänger mig upp ur sängen, kikar ut genom titthålet och ser samme man. Han snor våra lyktor vi har utanför lägenheten + grannens. Känner på dörren upp till resten av huset. Sen går han ut..
Jag får adrenalinkick deluxe. Smyger mig ut. Hämtar in barnvagn + Minis cykel som står i valvet.. 10 min senare så kommer samme man tillbaka igen. Bryter upp dörren igen. Tittar sig runt efter mer saker att sno. Tror han märker att någon försvunnit. Går uppför vår trapp. Tar i vår dörr. Ner och uppför andra trappen och känner på de två dörrarna där igen. Sen går han ut. Samtidigt står jag med störningsjouren i telefon och de kom senare. Men då hade han redan lämnat tyvärr.
 
Vi har sedan tidigare blivit av med en cykel + paraply + att de försökt bryta upp vår dörr. Då var porten alltid öppen. Sen klagade vi och fick kodlås. Varit lugnt sen dess. Men nu är det igång igen. Tack och lov så har våra lägenhetsdörrar byts ut mot säkerhetsdörrar, efter påtryckning från oss igen!!
 
Våra grannar ska vara jävligt tacksamma att vi varit påstridiga och påvisat att det varit ett problem!
Jag vill verkligen härifrån nu! På huset har vi larm. Både larm för hela huset och skallarm som jag kan använda när Gabriel och jag är ensamma hemma. Då är inte ytan larmad, utan bara ytterhöljet. Otäckt att det ens ska behövas :((
#1 - - Anna:

Usch, vad obehagligt!

Svar: Ja det var verkligen inte roligt. Nu har det varit lugnt, så jag hoppas det fortsätter vara det i 13 dagar till :)
Sara Eriksson

#2 - - Linda:

AH men gud vad obehagligt!!! Fy fasiken alltså!!
Svar: Skönt att ni skall flytta till hus snart då!

Svar: Ja det var verkligen ingen trevlig upplevelse. Tack och lov för vår säkerhetsdörr och att jag vågade gå ut och hämta in alla saker sen.
Sara Eriksson

#3 - - Madelene Englund:

Men fy va otäckt! Förstår verkligen att ni vill bort!!

Svar: Ja det var verkligen en obehaglig upplevelse. Ska bli skönt med rejäla larm på huset sen också.
Sara Eriksson

#4 - - Mirre Sweetwords:

Trevlig midsommar till er

Svar: Tack, trevlig midsommar, till er, i efterskott :D
Sara Eriksson

Till top