Verona - Bildbomb nr 3...

Travel - Italien 2009 / Permalink / 9
Vi tänkte gå in i en kyrka och ta kort men de kostade pengar att gå in. Jag vet inte vad ni tycker men i kyrkor ska man väl inte behöva betala för att gå in i? Nästan som en oskriven regel att de ska vara gratis. Men de var de inte tyvärr =// men många kyrkor fanns det iaf och lika många fina gränder :)
Och att de kostar pengar i kyrkorna. De behöver för att restaurera mm visst men samtidigt hur många betalar inte för att köpa ett ljus och tända t ex? Vi betalar alltid lite mer om vi vill tända ljus för man vet ju att pengarna går till något bra. Men 150 kr per person att få se en kyrka, känns lite för mycket!

Kostade 100 spänn för att ta ut pengar i Italien också :P fan rena rånet. 500 kr kostade sammanlagt i alla tullar som fanns efter vägen också hehe. Skadat! Men nu vet vi allt tills nästa gång, då tar vi ut pengar innan vi åker helt enkelt.

Nu ska vi ta och städa lite här i våningen, det behövs verkligen. Eftersom allt är stängt på söndagar så man inte kan storhandla har söndag blivit en städdag hehe. Pusss

#1 - - Kristina:

Åh vilka mysiga smågator och så, älskar att ta kort på sådant, när man hade kameror med rullar så gjorde jag av dem på sådana kort, haha, och de gick snabbt :DSv: Det tar ca 11 timmar att flyga från sthlm till phuket... nonstop.. men sedan kan man ju behöva landa för tankning etc men som tur var slapp vi det. Men flygningen gick bra, man sover bort den mesta av tiden =) Och kollar på film såklart.

#2 - - Molly:

Igen, superfina bilder :)Haha ah.. fast jag gillar det inte längre. Jag brukar vakna runt 08 även om jag är bakis eller trött och till och med gå upp då, men jag vet inte vad det var med mig idag :PKnäppt ;)

#3 - - W e b - L i n n . n o:

sv: Uff leit når være skal ødelegge. :P

P.S. :O du har 98 prenumeranter nå :D

#4 - - Frida:

Väldigt fina bilder i alla bildbomber!! :)Har en liten fråga till dig som jag hoppas du ska kunna besvara. På vissa av dina bilder har du redigerat in lite textrurer? Hjärtan och prickar typ.. jag har försökt hela eftermiddagen att klistra in en textur men lyckas inte.jag börjar med att ladda ner en textur från devinatart sen öppnar jag den i photoshop, använder trollspöt för att markera ex. ett hjärta från texturen, kopierar men sen fattar jag inte hur jag ska göra för att klistra in de i den andra bilden? Tacksam för svar :]Hoppas du förstår vad jag menar :P

#5 - - Jannike:

Jätte fina bilder, så kul att se. Har precis läst SVENSKA B kursen..skrev en del om William Shakespear och Romeo och Julia, hehe. Så var allt kul att se.

#6 - - Sofie:

det ser mysigt ut i italien :) tror jag måste fara dit snart ;)

#7 - - Malin:

Åh så fint det var! :)

#8 - - Anna:

hej. fina bilder du tar. angående kyrkorna, i många länder tar man betalt, alternativt ber om frivilliga donationer, eftersom det är de enda pengar man har till att hålla kyrkan öppen, restaurera byggnaden osv. i sverige exempelvis finansieras sådant i stor utsträckning av medlemsavgiften i svenska kyrkan eller så. det kan man ju tycka vad man vill om men man bör se "entréavgiften" som ett sätt att bidra till att bevara dessa byggnader. sen tar de ofta mer betalt på populära platser osv. men de kyrkorna har ju ofta större besökarantal och utsätts därför för större slitage så... ja, my five cents.

#9 - - Linda:

vackert :)

Till top