Måla naglarna när du är gravid

Frågor & Svar / Permalink / 2
Fick en ganska intressant fråga och det kanske kan vara givande för andra att också få svar på det och kanske även starta en liten diskussion.
 
Frågan:
"När du var gravid, målade du naglarna då? Många säger att det är rena giftet och andra "bryr" sig inte."
 
Jag själv har ju aldrig hört talas om någon som fött ett skadat barn pga nagellacksanvändning. Googlade så enormt mycket om det innan jag målade naglarna + pratade med BVC och det skulle inte vara någon fara. Det är ju ändå "död vävnad" du målar på och vad vi vet, så tränger det ju inte ner i nageln och går ut i kroppen. Så jag målade naglarna och födde en frisk liten kille. Att han kom åt fel håll tror jag, med största sannolikhet, inte berodde på nagelmålandet direkt.
Men sen är det upp till var och en, alla får bestämma själva. Jag kan bara prata för mig själv och jag kände mig lugn i målandet.
Jag skulle dock se upp med att andas in för mycket borttagning kanske. Själv så tog jag alltid bort lacket i ett stort utrymme för att inte bli så instängd + öppnade fönster. Gjorde även samma sak vid själva målandet för tyckte inte doften var så tilltalande.
 
Skulle jag göra det igen?? Ja, utan tvekan.
 
#1 - - Wilma Ahlborg:

Din blogg är så fin! Kramis :)

Svar: Åhhh tack ska du ha :) värmer i hjärteroten <3
Sara Eriksson

#2 - - Anna - Sara Anna Marie:

Nä, inte tänker jag heller speciellt mycket på et där med nagellack nu när jag är gravid :) Målar nog på som vanligt utan att tänka så mycket på saken :)

Svar: :) man ska göra det som känns bra helt enkelt :)
Sara Eriksson

Till top