Läsarfråga..

Madeleine om Utdöende..:
Hej candis, super mysig blogg verkligen. Jag fotograferar väldigt mycket själv och undrar därför över din copyright text över dina bilder, du har alltid samma. Vad heter den och vad hittar jag den? Gillar det kursiva i den. Dessutom, gör du alltid samma redigering eller beror det på bilden?

Svar: Tack så jättemycket Du lämnade en mailadress men tänkte att jag gör frågan publik för alla :) fler kanske är nyfikna på samma saker som dig.
Textfonten heter PhontPhreak's Handwriting :) tror det var den du menade iaf.
Redigering beror på bild och på humör. Ibland är jag inte alls sugen på suddiga och smått romantiska bilder utan vill ha klara motiv. Så de beror helt på humör och bild :D

Kram Sara

30-dagars utmaning - Dag 22

Hur har du förändrats under de senaste 2 åren.

När jag ser tillbaka på hur jag var så kan jag för allt inte förstå hur jag kunde bete mig på vissa sätt. Känns som att jag tar vara mer på livet idag och ser mycket på ett annat sätt än vad jag gjorde för ynka 2 år sedan, har även mer skinn på näsan. Jag växer i takt med livet helt enkelt.
En annan sak jag funderar mycket på och som jag börjar känna en liten längtan efter också är barn. För två år sedan var det helt otänkbart i mina ögon men idag längtar jag efter att få gå med min och H's dotter eller son i en barnvagn och mysa :) kanske inte riiiktigt än, men nu är det iaf inte otänkbart.


30-dagars utmaning - Dag 21

Ett av dina favorit program.


Det programmet jag följer från vecka till vecka är helt klart True Blood. Har följt det sen starten och är totalt besatt av det :) nu är det ju tyvärr uppehåll, men älskar man serien så kan man hålla ut.
Annars så har jag inte så många "favoritprogram" iaf om man ser till sånt som går på tv just nu. Kollar sällan på tv faktiskt.

Kajsaji ♥

Sådant här värmer så otroooligt :D tack än en gång Kajsa.


30-dagars utmaning - Dag 20

Hur viktigt du tycker att utbildning är.

Utbildning är viktigt, men samtidigt inte. Då talar jag naturligtvis om Högskola mm. Gymnasium och grundskola behövs, inget snack om saken. Men man kan inom många yrken, jobba sig upp också. Med lite tur och hårt arbete.
Jag vill själv läsa vidare, men vet inte till vad än, då känns det bättre och vänta och jobba samtidigt och få lite erfarenhet under tiden :)

30-dagars utmaning - Dag 19

Respektlöshet mot dina föräldrar.

Klart man betett sig dumt när man kom in i puberteten men idag ångrar jag det otroligt. Men samtidigt är det en period som alla måste gå igenom och man fattar inte riktigt själv varför man är så elak och grinig. Tycker inte man medvetet ska vara respektlös mot sina föräldrar, man ska behandla andra såsom man själv vill bli behandlad och när dom har gjort så pass mycket för sina barn så är det de minsta man kan göra för dom.

Älskar mina föräldrar så otroligt mycket, önskar att vi sågs oftare bara


Bloggesse's nya app

Kör ett litet test här och ser om det funkar :)) tror det kommer bli suuuper.

 

 


30-dagars utmaning - Dag 18

Din tro.

Även denna fråga är lite lik frågan från Dag 4.
Kort och gott, ni får tro på vad ni vill, så länge ni inte prackar på mig det och så länge jag inte får ta konsekvenser av eran tro. Jag kan välja själv vad jag ska tro på :)

Film: The Lake House

Denna fick vi gratis när vi hyrde film en gång och den har legat hemma utan att någon tittat på den. Är glad att H kikade på den igår och berättade att den var riktigt bra för jag kan bara hålla med honom.

Filmbeskrivning:

Filmen är en kärlekshistoria med ett ovanligt problem. Kate Forster (Sandra Bullock) och Alex Wyler (Keanu Reeves) börjar brevväxla med varandra och inser snart att de båda lever på samma dag, men två år isär, hon under 2006 och han under 2004. Filmen har ett budskap om att man ibland får låta de ologiska tingen vara och lyssna till sitt hjärta.

Betyg:
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥/10

 

Bild Härifrån.


Film: Water For Elephants

Helt underbar film och Pattinson och Witherspoon är verkligen otroligt bra i den också. Typisk tjejfilm naturligtvis full av romantik, härliga djur mm. Och elefanten Sofia är bedårande. Jag blev verkligen positivit överraskad och jag älskade filmen så mycket att jag tillochmed köpte den igår på ICA, det är inte ofta de händer haha :D

Filmbeskrivning:
En veterinärstudent överger sina studier när hans föräldrar omkommer i en bilolycka. Han bestämmer sig för att följa med en resande cirkus som deras veterinär och får uppleva en show han aldrig kunnat drömma om. Baserad på romanen "Water for Elephants" av Sara Gruen från 2006.

Betyg:
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥/10Jordgubbar & Champagne

Denna doft är heeeelt otrolig :D den luktar inte som någonting annat. Älskar den. Så nu när JFR har en kampanj där man får köpa Victoria's Secret Bodymists för 149kr/st så passade jag på att beställa hem den.
Har sedan innan Love Spell och Coconut Passion <- - - - Stora favoriter

Bilden kommer ifrån JFR

Jordgubbsmojito..

Jobbade ett litet pass idag och sedan gick jag och baby till Mañana och åt en uuunderbar middag tillsammans. Det var längesen vi gjorde något sådant nu. Drack världens godaste jordgubbsmojito. I neeeded that efter helgens jobb.

Tänker sjunka djupt ner i soffan nu och bara mysa. Imorgon är en ledig dag som gäller. Skööönt.


Mitt hår ser lite småhäftigt ut i Instagram :P en utväxt och sedan rött. Men så är inte fallet i verkligheten. De är så rött överallt som det bara kan bli.

30-dagars utmaning - Dag 17

Dina toppar och dalar under det senaste året.

Vet inte om detta är något jag jättegärna vill gå in på i bloggen. Men en av de lite större dalarna var väl när Whisky fick ögoninflammation och endel pengar försvann åt det hållet som man hellre hade velat lägga på annat. Större dalar är något jag väljer att inte skriva om här i bloggen eftersom det är alldeles för privat. Men livet har legat rätt i mitten under året med små dalar här och var. Peppar peppar får man väl säga :)

Utdöende..

När man tittar på romantiska filmer. Kärleken flödar och är nästintill omöjlig att få. Så slås man av att romantik verkligen är någonting utdöende. Eller är romantiken något som enbart finns och enbart har funnits i filmer?? Eller var det, på riktigt, mer som i filmer förr?? Var världen full av romantiker för ca 100 år sedan? Dikter? Rosor? Choklad?? Blickar fulla av åtrå? Eller är det bara något som vi själva har kommit på och skapat nu på senare tid?

Själv önskar jag att vardagen ibland var mer som i en gammal film från 30-talet. Klänningar, cocktailpartyn, omöjlig kärlek, sprakande och oändlig romantik. Önska kan man ju få göra ibland. Drömmar har ju alla människor.
Ibland känns det som att jag är född i fel tidsålder.

Älskar romantiken och kärleken i filmer där de återskapar en äldre värld. Som i Water For Elephants(Jaaa jag såg den för första gången ikväll). Den världen känns så avlägsen som det bara går. Iallafall på det sättet. Idag är den på något vis så himla kall om den, som sagt, har funnits på riktigt?

Känns som att hela texten villar iväg nu och tappar inriktning. Kort och gott, romantiken kommer inom några 100 år vara en utdöd tingest. Så känns det och världen kommer bli ännu kallare än den är nu.

Små tankar ifrån en trött Sara helt enkelt.


30-dagars utmaning - Dag 16

Din syn på populärmusik.

Jag lyssnar verkligen på all slags musik. Allt från rock till country. Jag kan gilla en låt med riktigt bra beat men låtar som fastnar hos mig och som jag kan lyssna på i flera år är de som låter grymt och även har en mening bakom. Har dock lite svårt för R&B eftersom nästintill allt låter likadant känns de som. Jag blir lätt dåsig i huvudet av sån musik. Det ska vara blandat :) då är det som allra bäst.
Vet inte om det här egentligen var svaret på frågan men men haha.

Lönehelg..

Behöver jag säga mer?? Denna helgen är den största helgen på hela året kan man väl säga. Kort och gott. Folk kommer shoppa skiiiten ur sig imorgon. Har faktiskt lyckats missa de flesta lönehelger på senaste tiden. Har på nåt konstigt vis varit ledig. Men de är klart man lyckas pricka in den största på hela året :D haha. Men de kommer nog bli skoj, bara folk är snälla så

Så nu tänker tottisen(smeknamnet på mig) ta och krypa ner i säng och mysa ner mig bredvid den älskade. Natti natti sweeties..


1 av 50 utvalda..

Är helt lyrisk över att jag blev utvald att bli en av 50 st andra i Yves Rocher's testpanel.
Yves Rocker har alltid legat mig varmt om hjärtat och har beställt produkter därifrån i fler år. Favoriten är ju kokosserien bland annat

Så nu vet ni det när de börjar dyka upp lite olika inlägg där jag testar deras produkter :D tror iiiinte jag kommer bli besviken på något av det.

Bild från Yves Rocher.

Parodi på Kissie

Hahahahaha "Jag heter faktiskt Alexandra, JÄVLA NOLIFER". Underbar!30-dagars utmaning - Dag 15

Dina favoritbloggar.

Några hittar ni i fliken L♥VELIES ovanför headern :) och resten kan ni kika på genom min Bloglovin. Enklast så :)
*Update*
Tydligen så visas inte alls alla som jag följer om man klickar på alla. VÄRDELÖÖÖST.


White girls at the club..

Jenna Marbles has done it again haha. Kände mig faaaaktiskt liiite träffad där. Dock tycker jag nog att de flesta tjejjer gör som hon beskriver. Inte bara white chicks :))


30-dagars utmaning - Dag 14

Ditt tidigaste minne.

Detta var när vi bodde i Ludvika. Kan nog inte varit mer än 3-4 år gammal. Jag minns att jag kommer in genom dörren. Går in i mitt sovrum och lägger mig i min säng, med kläderna på och somnar. Hahaha, det är ett av mina tidigaste minnen iaf. Vi har även på film när jag ligger i sängen och sover och blir väckt av att mamma ropar att mitt favoritprogram är på tv. Har en hel del minnen från när jag är riktigt liten, men detta är ett av dom iaf :)

Milky Way..

Med denna underbara video säger jag godnatt.


30-dagars utmaning - Dag 13

Någonstans du skulle vilja flytta eller besöka.


1 ~ 2

Jag är fortfarande sugen på att flytta utomlands igen. Drömmen att få jobba och leva i paradiset försvinner nog aldrig. Egentligen är det ingenting som håller en kvar i sverige. H och jag har pratat om det, men just nu ser det ut som att vi stannar här. Jag vill flytta till ett varmare land, stränder, palmer. Svårt det där.
Platser jag skulle vilja besöka är bland annat: Nya Zeeland, Paris, Bora Bora, Aruba, USA, Mexico mm. När ska man börja egentligen?? Ibland avundas jag dom som har obegränsat med pengar och bara kan sätta sig på ett plan och åka :)

Jag tävlar hos Jonna

Tävlar om ett valfritt filter hos Jonna ifrån tvspelsweb.

Själv så vill jag vinna ett Close-Up+10 Filter Ø55 mm till macroobjektivet :) så nu hoppas jag H hjälper mig att vinna :D

What does it feel like to fly over our planet Earth??

Fascinerande :D we are soooooo tiny.

 


- Morning glory -

Varje morgon längtar jag efter detta på bilden. Latte, med marshmallows och lite kanel ovanpå. Höstmys på högsta nivå. Ute regnar det som vanligt, men skitsamma, det verkar som att det ska bli finare väder nästa vecka :) hoppas verkligen det.

299 prenumeranter på Bloglovin :D vem blir 300???

*Update*
Nr 300 blev LOUIIISE :D:D:D wiiieee. Glad glad


30-dagars utmaning - Dag 12

Beskriv din dag i punktform.

Hahaha såhär kan en vanlig ledig dag se ut för mig. Inte mycket blir gjort när det regnar ute. Usch, känns hemskt att ha legat i soffan så pass mycket som jag har.

11.15 - Vaknade
11.30 - Gick ut med hundarna i ca 30 min
12.00 - Åt "frukost"
12.30 - Satt mig vid datorn/tvn
16.00 - Tog hundarna på en till 30 min promenad tillsammans med H
16.30 - Satte mig vid datorn igen :P
17.30 - Diskade och satte mig sen i soffan
20.00 - Kvällsfikade med H. Te och skorpor.
21.30 - Ut med vovvarna på sista promenaden för dagen. Var ute över en timme för att Whisky vägrade skita.
23.00 - Började göra mig iordning för natten och krypa till kojs
00.00 - Förhoppningsvis somnat

Gudooomliga hår :D

Dessa två tjejjer är såå otroligt vackra i den röda färgen :D I wanna know their secret hur dom håller det såååå rött och glansigt. Måste beställa klipptid igen haha.

WeIt
WeIt

Criminal..

Brukar inte gilla "nya" Britney. Men denna är bra skön att lyssna på :)


Sleeping Beauty..


Kan inte vara särskilt normalt att ha varit ledig hela helgen, sovit ut under två dagar. Jobbat en dag och sover till klockan kvart över elva dagen efter?! Vi gick och lade oss vid elva igår kväll. Och jag veeet att jag kommer sova lika länge imorgon också. That sucks =/ vad kan det bero på egentligen?? Att jag drömmer så pass mycket som jag gör?? Vädret?? Jobbet?? Någonting fysiskt i kroppen?? Vill inte sova bort hela livet, men det känns som att det är precis vad jag gör. Kan ju inte direkt välja när kroppen väljer att slå upp the big blue heller.
Ställer jag klockan en ledig dag så stänger jag bara av den och sover vidare för att jag är så trött.

Vad gör man egentligen??

Romantiska päron

Bilderna är fotade utav mig och får INTE användas utan min tillåtelse!! Och ser ni dessa någonstans där ni vet att dom inte hör hemma så hoppas jag att ni säger till

Fotade med:
Canon Eos 7D
Canon EF 50/1,8 II


Redigerade i:
Photoshop CS2

30-dagars utmaning - Dag 11

Sätt din iPod på shuffle och skriv 10 låtar som dyker upp.


Jag använder ju iPhonen till detta :) så här kommer låtarna ifrån min Spotifylista Mixed..

1. Daniel Merriweather - Change
2. Blondie - Heart of Glass
3. John Mayer - Your Body Is A Wonderland
4. The Goo Goo Dolls - Iris
5. The Veronicas -Untouched
6. Keane Everybody's Changing
7. Marina And The Diamonds - I Am Not A Robot
8. Andreas Johnson - Solace
9. Johnossi - Dead End
10. James Morrison - Broken Strings

Finaste älsklingen

Det blev ingen bild på Whisky eftersom han VÄGRADE kolla in i kameran, hur mycket jag än lockade och pockade. Hade dock inget godis med mig, därav orsaken till hans ignorans. Det enda man såg var en vit kulle av päls, för huvudet var någon annanstans :P lilla fläskisen. Han behöver banta!
Zamme är egentligen också en riktig svåring att fånga på bild, posandes så fint som på första. Men när jag nämnde "Var är pappa??" Så fick jag minsann uppmärksamhet. Ohh yes, they looove daddy. Nästan lika mycket som jag gör :)

Den 16:e september
var det ett helt år sedan Zammis gjorde illa ryggen :'( Diskbråck. han är fortfarande inte helt hundra, men det är något jag själv märker på honom och inget som någon annan lägger märke till direkt. Vi vågar fortfarande inte kasta bollar och sånt till honom, men man kan ju busa på andra sätt också. Glad att det gick så bra som det gjorde ändå


Sweet, sweet sunday

Vad hände med söndagen??
För det första regnade den bort, som alla andra lediga dagar man haft :P för det andra så är det helgen innan löning = man kan inte åka och göra precis vad man vill utan pengar, även om de faktiskt finns endel att göra även utan, OM det inte regnar vill säga och för det tredje så var jag sååå inne i True Blood att timmarna flög förbi som i ett trollslag. Har inte många avsnitt kvar av säsong 4 nu. Bästa serien på väldigt länge. Minus över de långa uppehållen emellan säsongerna bara, man har ju ingen aning om när det sätter igång igen haha.

Det var min/våran dag och nu är det bara sänggåendet kvar då för imorrn är det upp och jobba som gäller. Halv åtta ska jag vara i stan, vilket innebär att klockan är inställd på halv sex. Nighty night ^.^


Morgonmys med latte, marshmallows och lite kanel :)

Snyggaste lacket i höst?!

Jaaa ett av dom iaf :) och det kommer ifrån CHANEL.
HÄR kan ni se hur alla tre höstnyheterna ser ut på naglarna. Sjukt snygga

Nr 531 PÉRIDOT

 

525 QUARTZ - 531 PÉRIDOT - 529 GRAPHITE

Dessa bilder fanns i en blogg, men vart hon sedan fått den ifrån vet jag tyvärr inte ://

30-dagars utmaning - Dag 10

Berätta om din första kärlek/förälskelse och första kyss.


Det fanns en kille som jag hade umgåtts ända sen jag flyttade till Borlänge vid fem års ålder, vi gick hos samma dagmamma, lekis, skola. Han bodde även nära mitt område hemma. Det var en småmysig period, vi bytte hjärthalvor med varanda (tror jag fortfarande har kvar det någonstans) och det var av honom jag även fick min första kyss :) kommer inte ihåg hur gammal jag var, känns som en evighet sen. Blött och mysigt var det naturligtvis. Klart de pirrade i magen, det var ju allra första gången. Vi har lite kontakt med varandra än idag. Han var mer min första förälskelse än min första kärlek.

Första stora kärleken kom i gymnasiet. Han svepte bort mina fötter ifrån jorden och de var första gången jag verkligen kunde säga, på riktigt, att jag älskade någon av mina pojkvänner. 1½ år höll vi ihop och han var även den som krossade mitt hjärta för första och enda gången i mitt liv. Men några månader senare träffade jag mitt liv och även jag överlevde ett krossat hjärta :)

Dagen försvann fortare än blixten..

För de första låg vi och snarkade till elva, halv tolv. Utmattade båda två. Sen tog vi en lååång morgonpromenad med älsklingarna och njöt av att det inte regnade. Åkte och handlade lite till middagen. Kom hem och verkligen storstädade hela lägenheten, dammade, gjorde rent hela badrummet noooooga, dammsög, våttorkade mm. Känns rätt så himla gött att vara färdiga och har en extra fräsch lägenhet.

Ljusen är tända överallt i lägenheten. På bordet står det massa snaaask och i min hand, paus nu dock, har jag en cherrycoke :) så nu tänker jag krypa upp hos min älskade och spana på Snuten i Hollywood 3

Skulle ni läsare vara intresserade av att tävla om färgade linser btw????


30-dagars utmaning - Dag 9

Hur du hoppas att din framtid kommer att se ut.

Tycker den var väldigt lik den andra frågan i utmaningen. Men men :) jag önskar mest av allt att vi mår bra. Det är något som skrämmer mig med just framtiden, man vet inte vad som kommer hända, om vi har hälsan t ex. Tänker inte så mycket på det, men när frågan dyker upp så blir jag lite smårädd om jag ska vara ärlig.
Men livet är en oändlig chans och jag hoppas framtiden ser väldigt ljus ut

30-dagars utmaning - Dag 8

Ett ögonblick då du kände dig mest nöjd med ditt liv.

Ojoj de får bli två utmaningar idag eftersom jag inte hann fixa ett av dom igår :P


Det måste nog ha varit när jag, efter 6 månader, blev fast anställd på jobbet. Kändes otroligt, otroligt bra att äntligen få vara på ett och samma ställe utan att oroa sig för hur många timmar man skulle få ihop varje vecka. Lön varje månad är något jag inte varit van vid innan. Det kan man väl säga var en tid i mitt liv då jag var som mest nöjd :)

Breaking Dawn Trailer NY

HERREGUUUUUUUUUD. Det enda negativa är att dom avslöjar väldigt väldigt mycket i den här nya trailern. MEN JAG LÄNGTAAAR!!!


Schweppes..

Nya favoritdrickan :D hjääälp vad god den var. Ja, jag vet att jag är konstig haha. Men jag gillar verkligen konstiga smaker, speciellt när dom innehåller kokos.


30-dagars utmaning - Dag 7

Ditt stjärntecken och om du tycker att det passar din personlighet.


Väduren.
Den som är född i Vädurens tecken är ivrig och energisk. Väduren styrs av planeten Mars, vilket brukar resultera i handlingskraft och tävlingsinstinkt. Väduren vill gärna vara först, utmana, besegra och starta nya projekt. Äventyr och djärva utmaningar lockar. Tecknet förknippas med viljestyrka och kämpaglöd. Planeten Mars inflytande över Väduren kan yttra sig i form av hett temperament och kort stubin. Tålamodet är kanske inte det allra bästa. Väduren är ivrig och spontan, rak och snabb.

I relationer och samarbete kan den utåtriktade och frimodiga Väduren ibland upplevas som styrande. Många som är präglade av detta eldtecken är ledarnaturer. En vital och tydlig personlighet som passar bra i självständiga eller ledande roller. Som vän är Väduren ärlig, uppriktig och lojal. En pålitlig person som menar vad hon säger! En frisk fläkt i vardagen.

Impulsivitet och rastlöshet hör tecknet till. Väduren behöver omväxling och stimulans för att inte bli uttråkad. Ett energiknippe som med sin entusiasm och kreativitet är duktig på att inspirera andra. En modig handlingsmänniska, fylld med energi och nya planer för framtiden.

Den som är präglad av Vädurens tecken brukar få ett omväxlande och spännande liv. En intensiv vardag fylld med djärva projekt och utmaningar. Att vänta, är inte Vädurens melodi. Tävlingsinstinkten ger sig tillkänna på många områden. Upprepningar, är något som kan göra Väduren uttråkad. Däremot lockar spänning, högt tempo och nya utmaningar!

-----  -----

Jag tycker att enormt mycket stämmer in. Speciellt med temperamentet, kreativitet, att jag behöver omväxling och stimulans för att inte bli uttråkad och att jag HATAR att vänta haha :D
Så jaaa, det mesta tycker jag stämmer in på mig faktiskt.

30-dagars utmaning - Dag 6

Skriv 30 intressanta fakta om dig!


Om det är intressant eller inte är ju upp till var och en att avgöra :) men fakta om mig är det iaf.

1. Jag är otroligt intresserad av historia och är fascinerad av bland annat ringmuren i Visby. Föreställer mig alltid hur de var förr, vem som lade den allra första stenen, hur dom såg ut, hur gamla dom var mm.
2. Opererade min njure när jag var bebis och har ett stort ärr på sidan av magen efter det.
3. Har bott i Österrike.
4. Kommer ifrån Dalarna från början.
5. Har över 100 läppglans/läppstift. Samlare haha.
6. Har aldrig brutit något i kroppen.
7. Har ett ärr ovanför ena ögonbrynet efter att ha fått en tom gevärspatron kastad där. Längre ner och mitt öga hade inte mått bra.
8. Var inte särskilt populär i högstadiet.
9. Romantik i actionfilmer får mig att vilja stänga av. Action för sig och romantik för sig tack.
10. ÄLSKAR violgodisar. Ni vet de i små tablettaskar.
11. Är svag för enhörningar.
12. Har jobbat på Wasabröd i Filipstad.
13. Älskar att smörja in fötterna innan jag går och lägger mig och sova med strumpor på under natten. Dom blir så himla mjuka då.
14. Drömmer så gott som varje natt.
15. Kan inte somna om H håller om mig. Vill helst ligga själv.
16. Dricker ingen annan cola än cherrycoke längre :) iaf om den finns tillgänglig.
17. Skulle vilja ha en fransk bulldog.
18. Min absoluta favoritfilm är The Legend med Tom Cruise.
19. Första tatueringen gjorde jag några dagar efter min 18 årsdag.
20. Spelade piano förr i säkert 3-4 år, men en vikarie krossade mitt intresse totalt.
21. Har haft körkort i ca 7 år.
22. Är nästintill alltid kall om händerna under vintern. Dålig blodcirkulation heter det kanske.
23. Har en benflisa i mitt ena knä efter att jag blev sparkad på det.
24. Min favoritförfattare är Terry Goodkind.
25. Favoritdrinken är Strawberry Daquiri.

Uggloor..

Såg dom hos Elin och föll direkt. Är ingen uggleälskare men dessa var ju så hemskt hemskt söta och som hon själv skrev så kommer hösten bli väldigt mycket mysigare nu när dessa lyser.


30-dagars utmaning - Dag 5

Har du någon gång funderat på att ta ditt liv?

Nej.
Jag har mått fruktansvärt dåligt i mitt liv många gånger, men aldrig så dåligt att jag velat lämna allt och alla. Visst har jag, som nog många har, funderat på vilka som skulle sakna mig om jag försvann och hur allting skulle sett ut utan mig. Men nej, det är ingenting som jag allvarligt har funderat på.

Stürm..Stormen är verkligen över oss, det regnar åt alla möjliga håll och kanter och blåser så förbannat. Ska strax åka till jobbet igen och jag hoppas väl att paraplyet pallar med det här, tror inte det dock :S

Förbannade skitväder ^.^

30-dagars utmaning - Dag 4

Din syn på religion.


Det skapar problem och det är väl olika människor syn på religion som startar de flesta krig?! Jag själv tror inte på något, jag tror på mig själv och att mina val skapar min väg in i framtiden som jag ska vandra på. Jag tror inte det finns någon högre makt. Jag respekterar dock att andra har en tro, så länge dom inte försöker tvinga på sin tro på mig. Alla har vi ett val, vi vet att religionerna finns där ute och kan faktiskt välja själva utan att någon kommer och knackar dörr och tränger sig på.
Men kort och gott, religion skapar problem och man kan ju fundera på hur jorden hade sett ut utan det och om det hade varit bättre eller sämre!

M å n d a g..

Snart dags att än en gång åka med bussen in till stan och jobba.
Men först ska jag besöka Lagerhaus och köpa med mig lite ugglor :) om dom finns kvar så får ni se ikväll vad jag menar


30-dagars utmaning - Dag 3

Din syn på alkohol och droger.

Det är upp till var och en vad man vill göra med sina liv och sin kropp, men jag tycker inte det ska inkräkta eller påverka andra människors liv på så sätt att andra tar skada. Då har det gått för långt.
Alkohol är ju något jag naturligtvis själv sysslar med. Inte alls lika ofta som när jag var yngre men klart man tar några glas med vännerna under tjejjkvällen, eller någon drink när man äntligen har helg. Men nuförtiden innebär det sällan de fyllor som man hade när man var yngre med minnesluckor mm, för klart man har haft det. Jag har växt med den uppgiften och ansvaret helt enkelt. Det är inte något jag måste göra, inget beroende av något slag och det känns väldigt skönt.
Droger har jag ingenting för alls. Möjligtvis om det används för att lindra vid sjukdom och skrivs ut under kontrollerade former. Det är en känslig fråga helt enkelt. Jag har aldrig provat och kommer aldrig göra medvetet iaf.

Shabby shabby

Kunde inte hålla fingrarna borta :)) myspys till hemmet. Mycket jag vill köpa, sätta upp och fixa i lägenheten. Man får ta det lite då och då, lite varje månad, tillslut så har man ett otroligt mysigt hem


Black Tower

Inte många vita viner som slår Black Tower :) älskar den söta smaken av det och att det är så lättdrucket. Är inte mycket för sura viner alls, uäääck. Är därför ingen rödvinsdrickare heller och nu när man kommit upp i min goa ålder, tillåt mig småle haha, så dricker man inte för att bli packad längre. Nu är det den goa smaken som gäller :)

Ni som har åldern inne, har ni något favoritvin, om vi nu ska prata viner??

Center - Kokos

H är bra go :) all kokos han hittar, köper han med sig hem. Denna var väääldigt god, nya favvon. Han hittade den här bredvid i den närbutiken. Har inte sett den någon annanstans än men den finns nog överallt :)

Ikväll ska jag iväg och umgås med underbara vänner och dricka viiin, äta kex, ost och druuvor och bara snacka en massa skit. Riktig girlnight, sånt behöver man och nu var det väldigt längesen


30-dagars utmaning - Dag 2

Vart du ser dig själv om 10 år.


Då är jag hela 36 år, skrämmande, men iaf. Har ett härligt jobb som jag trivs med till 100 %. Gift och har barn med min älskade H och har bott i våran drömvilla sedan många år tillbaka. Kanske bor vi i sverige, kanske bor vi utomlands, vem vet. Bara att vänta och se helt enkelt.

Not leaving your side..

Idag har Zamme haft en riktig älska-mamma-morgon :) han har knallat efter mig överallt, suttit vid mina fötter när jag ätit frukost, sminkat mig mm mm. Älskade underbara lilla pälskling. Sånt kan få vilket hjärta som helst att smälta. Så under morgonen har det varit en hel del bus, långpromenad och kärlek här hemma. Älskar dessa två mysisar med hela mitt hjärta

Peek-a-boooo


30-dagars utmaning - Dag 1

Din nuvarande relation, om du är singel diskutera hur singellivet är.


Lever tillsammans med min underbara fästman H sedan över 7 år tillbaka. Lyckligt lottad är bara förnamnet. Många år, många mot och medgångar som har gjort oss otroligt starka. Vi har helt enkelt växt ihop. Det finns ingen som honom många frågar varför vi inte gift oss än eftersom vi varit förlovade sedan 2007, men varför stressa när man vet att vi kommer vara tillsammans hela livet?? Jag älskar honom, han älskar mig, det är allt som räknas.

30-dagars utmaning.

Sett den hos både Malin, Alisa och Camilla :) kanske var ett sign. Så imorgon sätter jag igång med den.


Vem bryr sig om vad andra tjänar??

Kommer aldrig fatta skitbladets artiklar om vilka som tjänar mest där man bor.. Vem bryr sig??? De har väl antagligen jobbat hårt för dom pengarna?! Gör dom dessa artiklar för att skapa avundsjuka och diskussioner och skitsnack hos grannarna?? Kommer aldrig förstå mig på dom alls.
Är det inte väldigt "farligt" om man ser till dom som har mycket pengar?? Genom skitbladets artiklar får ALLA reda på vart de som tjänar mest bor. Jag skulle bli sjukt arg och rädd om mitt namn stod med där utan att jag godkänt någonting. Jag skulle själv inte vilja att alla vet vad jag får in på kontot varje månad.

Jobbat för fulla muggar idag. Njutit av 5 min sol också. Kan ni tänka er?? Men sen kom regnet igen :P bara att försöka vänja sig. Får nästan göra som en läsare sa, gå i ljusterapi haha. De hade varit väääldigt mysigt om inte annat, tål att tänkas på iaf. Har iaf ett solkort som ska börja användas. Det är så otroligt mysigt och avslappnande, somnar alltid och blir alltid skiträdd när lamporna släcks. Men nu var det år sen jag solade sist faktiskt.

Hösten är verkligen här nu, känns mysigt, men samtidigt inte. Älskar sommaren, men hösten kan vara fantastiskt vacker och dofta otroligt gott också. Det känns varmt och hemkärt att tända ljus och mysa i soffan med älsklingen och vovvarna. Bara att försöka tänka positivt haha.


6 dagar sol

Det är inte så himla konstigt att man är så trött och grinig som man är egentligen. Enligt metereologer så var det ca 147 soltimmar i Gbg under Augusti månad. Brukar ligga på ca 220 timmar. Det är alltså = 6 dagar. 6 ynka dagar har vi fått se solen stråla ungefär. Jag är så trött på moln och regn, jag kräks på vädret rent ut sagt. Är tyvärr en sån person som påverkas av det och blir otroligt trött, sur och irriterad på allt och alla.
Tappat sugen helt. Vill bara gå och lägga mig och sova..

Därför är det lite smådött i bloggen, jag orkar helt enkelt inte. Även fast jag vill skriva


Gottegrisen..

Såg dessa på Kahls och fick bara lov att köpa. Helt okej. Tyckte inte dom smakade så mycket kaffe eller kokos, men goda var dom :) lite vardagslyx.


Minnena kvar..

Bilden påminner mig om några härliga veckor på Gotland denna sommar, tillsammans med underbara vänner
Nu när det regnar hela tiden och hösten är på ingång fortare än någonsin, så är minnen det enda man har när kylan tränger sig på.

The Rings..

Har blivit lite YSL skadad på senaste tiden känner jag haha. Dessa ringar är lika förtrollande som läppstiftshylsorna.
Den är stå konstigt vacker, nästan ful ibland. Magisk. Här i sverige måste man skriva upp sig på en lista för att kunna få köpa en, iaf här på NK i Gbg. De är helt slut. Men ärligt så har jag aldrig sett någon med en sådan ring här i Sverige. De kostar ju endel, de är nog den stora anledningen. Ca 1300 kr, om inte mer. Men drömma kan man alltid.

I'm a material girl haha.

1 ~ 2 ~ 3

YSL ♥

Blivit helt förtrollad av dessa ursnygga läppstift :D förpackningen är ju hur snygg som helst. Vill ha ett av varje färg, helst. Men 295 kr är en saftig summa, får helt enkelt ta det lite pö om pö haha

Bild härifrån.

Ensam kväll

Jobbats för fullt idag. Trött och lite sliten just nu. Har en ensam kväll tillsammans med SATC, choklad och chips. Rätt mysigt och krypa ner i soffan och bara mysa med mig själv

Hoppas ni får en underbar kväll. Ledsen för kass uppdatering, men de blir så när man jobbar och samtidigt vilja träffa sin älskade och samtidigt vill man hålla bloggen uppdaterad.

Dagens Tv-reklam

Otroligt mysig reklam :D och en mysig låt. I fell in love direktI'm on fire..

Underbar låt. Men texten??? Den kan diskuteras :P lite smått opassande och snuskig om ni frågar mig!


Two years ago..

För exakt två år sedan, idag, så åkte vi ner till Österrike. Vid den här tiden satt vi på en gräsmatta i Grinzens/Innsbruck och spanade ut över bergen och såg solen gå ner bakom dom. Jag kan få ett sting i hjärtat av längtan när jag tänker tillbaka på den tiden. Endel kanske inte funkade som vi ville, men vi mådde ändå så otroligt bra och vi klarade oss utan problem. Jag är så glad och tacksam över att jag fick uppleva något sånt tillsammans med H och är stolt över att jag vågade. Extra härligt blev det när även Zamme fick följa med ner och bo med oss. Promenaderna i bergen, soluppgångarna. Någongång ska vi åka tillbaka, inte för att bo men för att semestra :)))

För att tala om annat. Fick med mig väääääärldens godaste cheesecake ifrån Espresso House idag :D kräääääämig chokladmousse med hallon och chokladbitar. Var längesen jag åt något så gott och krämigt. Can't get enough och så lite chailatte på det.
V Ä L K O M M E N
En föredetta dalkulla som tagit sig till Östergötland tillsammans med man, barn & hund. Bloggar om det som jag finner intressant men kärleken är lite extra stor för foto & nagellack. Jobbar som vikarierande butikschef på Rituals Cosmetics och trivs som fisken i vattnet :DFollow