Taste of strawberries..

 
Kom hem till 2 kg jordgubbar igår :D har jag världens bästa fästman eller vad?? 
 
Inte haft en bra natt alls. Vaknade av att jag hade en riktigt konstig värk i magen, misstänker förvärk. Den var intensivare än något annat jag känt, dock gjorde det inte lika ont som när jag har mensvärk, som är rätt överjävlig kan jag meddela. Det var en annan sorts smärta. Gjorde ju ont naturligtvis. Vågade inte röra mig haha :P efter det hade jag lite mensvärk hela jäkla natten men nu känner jag ingenting förutom "punktsmärtan" bredvid naveln och foglossningen. Jätteskönt haha. Buffar annars för fullt i magen. Lugna buffar också. Inga karatesparkar utan gnessar lite hit och dit :)
 
Stänger för sista gången på jobbet idag. Känns verkligen wierd att gå hem efter att ha jobbat där i 4 år nu snart men samtidigt ska det bli så jäkla skönt. Kunna promenera någorlunda långt varje dag utan att behöva tänka på att jag ska jobba sen och kommer ha ont. Nu kan jag ha ont hemma ist :))
Hemskt spännande alltihop och ofattbart. Kan inte fatta att det ligger en liten människa i min mage. Undra hur mycket hår hen kommer ha? :D häftigt.

När kroppen säger STOPP.

 
Lyckades ta mig runt på en långpromenad även imorse. Duktigt :) 2 dagar i rad nu och fler blir det sen när jag kommer vara hemma. Sen tyckte jag att det var en bra idé att ta bussen för att handla lite frukt & köpa lite fler bodys till bebis. Inte en enda body i stl 50 el 52 på Kappahl. Frukten var allt annat än fin på ICA dessutom haha. Ett paket Kiwi, hurraaaa. Det jag åkte dit för fanns ju inte alls. Bummer. Hämtade ut månadens Glossybox & gick & köpte sushi. När jag sedan kom hem sa min kropp ifrån totalt. Ont i magen & illamående så nu har jag varit parkerad i soffan sen jag kom hem. Det som känns skönt är ju att det släpper så fort jag lugnar ner mig. Men jag var lite nervig där ett tag för ont gjorde det.
Så nu vet jag det. Ska det handlas & "springas" runt är det inte utan sällskap mer haha :P
 
Tänkte på en sak när jag satt på bussen. Hur ovilliga människor är att hjälpa andra. Satt på handikapp. Lättare att ta sig ut & man kan hålla i en stång + bättre benutrymme. Satt en kvinna framför mig. I en kurva välte min ICA-kasse & en stor vattenflaska ramlade ur. Hon såg att jag var gravid. Höggravid. Och inte ens försöker hjälpa. Den låg nämligen under hennes fötter. Det är iinte lätt att försöka böja sig ner och få upp den. Känner mig lite ledsen över att ingen bryr sig. Medmänskligheten finns ju knappt längre. Aldrig någonsin att någon flyttat på sig när man kommer gående, eller erbjudit sin plats på bussen de gånger jag fått stå :( man ska bara inte finnas till & vara till besvär känns det som. Vare sig nu innan bebis kommit eller efter. Kanske är värre med sånt här i storstäder, jag vet inte. Någon mer som känner igen sig??

V 34 ♥

Testiklarna trillar ner. Om det är en pojke håller barnets testiklar nu på att sjunka ner i pungen. Ibland händer det att en eller båda testiklarna inte hinner inta rätt läge innan födseln. I detta fall kommer barnets testiklar förmodligen att sjunka ner i pungen före ettårsdagen. Om barnets pung verkar onormalt stor direkt efter födseln är detta inget att vara orolig för. Svullnaden beror på extra vätska och kommer att försvinna efter cirka en vecka.

Ingen plats över. Barnet rör sig inte så mycket längre, främst på grund av det trånga utrymmet. Men det kanske inte känns som om det har lugnat ner sig, för nu när det är så stort (omkring 2,1 till 2,3 kg och 39 till 41 cm) kan du känna dess minsta rörelse. Eftersom barnet ligger precis vid livmoderväggen kan du nog till och med gissa vilken kroppsdel (fot? armbåge? arm?) som sticker ut.

Blåögd bebis. "Gissa vilken ögonfärg jag har nu?" Oavsett vilken ögonfärg ditt barn kommer att få är ögonen just nu blå. Pigmenteringsprocessen i barnets regnbågshinna avslutas inte förrän ögonen har exponerats för ljuset flera veckor efter födseln. Den slutgiltiga ögonfärgen kanske inte visar sig förrän om flera år.

 

 

När är det dags? Med bara några veckor kvar är det bra att känna till hur värkarna yttrar sig. Förlossningsvärkarna är olika från kvinna till kvinna. De vanligaste symtomen är dock regelbundna sammandragningar som kommer med allt kortare intervaller, värk i nedre delen av ryggen, magkramper som påminner om mensvärk samt att vattnet går (fostersäcken spricker) eller att det kommer ett blodfärgat slem från slidan, vilket betyder att livmoderhalsen har börjat utvidgas. Tänk på att dessa symtom inte nödvändigtvis behöver betyda att du har förlossningsvärkar. Man kan få dessa symtom flera dagar, eller till och med veckor, innan man verkligen ska föda. Låt barnmorskan avgöra. Om du har några av dessa symtom ska du ringa till förlossningsavdelningen för att få råd.

- - - - - ♥ - - - - -

 

Cravings: Inget speciellt just nu faktiskt :) Juice kanske?!

Krämpor: Fått lite "punktsmärtort" som det så fint kallas. Kan ha ont på vissa ställen på magen, mest bredvid naveln och det var tydligen vanligt haha. Allt är vanligt känns det som :P annars så är foglossningen överjävlig men försöker röra på mig ändå, det får göra ont helt enkelt. Så länge jag kan röra på mig är jag nöjd.


Har våren kommit??

 
Var otrooooligt skönt ute igår och det verkar som att det blir en repris av vädret idag. Sol & mellan 5-10 grader. Ska verkligen ta mig en rejäl promenad idag. Får ligga och ha ont sen men det är det fasiken värt :) tur att jag är ledig idag & imorgon så jag kan krämpa mig bäst jag vill haha.
På tal om jobbet. Nu är det bara 4 jobbpass kvar sen går jag hem. Känns så konstigt & samtidigt otroligt skönt på samma gång. Skönt att kunna skrota hemma, göra iordning för lilla ankomsten. 
 
Åkte upp till Borlänge i helgen & firade pappa som fyllde år igår. Men den restiden på 5,5 H enkel väg var ju iiiiingen lek. Hade bra ont igår efter jobbet sen usch usch. Var så skönt att få komma hem & träffa mamma & pappa. Visa magen & bara ha det bra. Köpte med mig ett gäng Cherrycoke också ;D hahhaa. Det får man.
 
Idag var vi hos BVC & allt som jättebra ut som alltid. 2 cm mer på magen, trollis ligger fortfarande med huvudet neråt & hjärtslagen lät jättefina. Herregud vad fort det går. Det är redan v 34 & 6 veckor kvar till beräknad ♥
 
Hoppas ni får en otroligt härlig dag nu :)

Krämpor hit & krämpor dit..

 
En riktig krämpstuga här hemma just nu haha. Sambon opererade sitt knä igår nämligen och haltar runt här hemma med ett rätt svullet knä. Vilket betyder att jag tar Zamme varje promenad nu, tillsammans med mina krämpor haha. Hade inte ont igår, men idag känns det i både bäcken & mage. Hoppas bara det inte blir värre.
Ska iväg och jobba sen också så försöker ta det så lugnt jag kan här hemma medans jag tar hand om den andra krämpan här hemma haha :D
 
Hoppas ni får en fin onsdag ♥

V 33 ♥

Skarpa sinnen. "Alla mina sinnen fungerar nu!" Ditt barns hjärna utvecklas fortfarande snabbt, och alla fem sinnena börjar nu bli redo för livet utanför livmodern. Vid det här laget kan bebisen se den vätskefyllda världen runt omkring sig. Den kan också känna när den tar tag i sin tå eller suger på ett finger, känna smaken av fostervattnet den sväljer och höra dina hjärtslag, din röst och de kurrande ljuden från din mage. Det finns visserligen ingen luft i fostersäcken som kan sprida dofter, men om det gjorde det skulle bebisen också kunna känna dofterna i sin omgivning.

En huvudfråga. På grund av att hjärnan växer så mycket har omkretsen på barnets huvud ökat med över en centimeter bara den här veckan.

ät ordentligt. Nu är det extra viktigt att man tänker på vad man äter. Barnets protein- och fettbehov är som störst under de kommande veckorna, så se till att du fortsätter äta en balanserad kost. Barnet är nu 42 cm långt och väger mer än 1,8 kg, och vikten kommer att fördubblas under de närmaste sju veckorna. Läs äta för två för information om vilken sorts mat som ger dig och ditt barn bästa möjliga näringstillförsel.

 

 

Viktökning. även du ökar förmodligen i vikt – ungefär ett halvt kilo i veckan. Du kommer att fortsätta gå upp i vikt ända fram till förlossningen. Försök inte att stoppa viktökningen även om du väger mer än du hade hoppats på. Barnet behöver de extra kilona nu. Du har gott om tid på dig att gå ner i vikt efter förlossningen.

 

Problem med handlederna. Om dina handleder och fingrar värker eller känns stela och avdomnade är detta inget onormalt. Många gravida kvinnor utvecklar karpaltunnelsyndrom, som kännetecknas av en svullnad runt nerverna i handlederna. I vanliga fall orsakas karpaltunnelsyndrom av monotona rörelser, som t.ex. arbete vid dator, men i ditt fall beror det på vätskeansamling i kroppen. Karpaltunneln, röret som leder nerverna från handleden till fingrarna, fylls med vätska, precis som fötterna och fotlederna. Smärtan och svullnaden försvinner med all säkerhet efter förlossningen. Under tiden finns det några saker du kan göra för att lindra symtomen. Om besvären kommer på natten, vilket är vanligt, kan du ändra sovställning så att du inte belastar händerna eller handlederna. Försök om möjligt att undvika monotona rörelser, som exempelvis datorarbete och pianospelningVar noga med att berätta för din barnmorska om all sorts smärta du upplever under graviditeten.

 

- - - - - ♥ - - - - -

 

Cravings: Alla sorters melon :)

Krämpor: Fortsätter med allt som vanligt haha.

Övrigt: Hur mycket kan en bebis hicka egentligen? :) har nu mindre än 2 veckor kvar på jobbet också. Ska bli skönt att få gå hemma & förbereda både mig själv och hemmet mer. Samtidigt kommer jag sakna det såklart.

Bebisen knölar och rör sig som bara den och det är så roligt för H känner massor :))


Önskar: Belgiskt Våffeljärn

Finns ju en hel dröööös med bilder på mumsiga belgiska våfflor med alla möjlig toppings :D så nu till min födelsedag önskar jag mig ett belgiskt våffeljärn. Har hört & läst att Nova Retro Våffeljärn är det bästa på marknaden än så länge, så ja tack :))
Kostar ca 895 kr.
 
Bild på våffeljärnet kommer ifrån Kitchen Store
 
 
 
♥ 1 ~ 2 ~ 3 ~ 4 ♥

Lite känslig..

Fick hem sambon idag. Den lättnaden jag känner haha. Jag tycker det ofta är rätt skönt att få vara lite ensam och så, men iiiiinte nu. Aldrig känt mig så sårbar och har drömt att förlossningen startat och han inte varit i närheten. Hellooo hormones :)
Men nu ikväll kom han äntligen hem igen ♥ en kväll i soffan väntar. Har haft riktigt ont både i magen & hela bäckenet idag och magen(tarmarna) låter som en skördetröska och bubblar som bara den. Hemskt vad mycket krämpor jag har, undra hur jag kommer se tillbaka på graviditeten sen??
 
Hoppas ni får en mysig kväll allihopa.

The little one inside..


Valentines day..

 
7 år har vi varit förlovade idag och tänk att vi nu väntar en ny liten familjemedlem :) helt otroligt. Giftermål kommer när det kommer, vi har inte bråttom. Båda vill hellre spara pengarna till ett hus och vi trivs som det är :) älskar man varandra spelar inte några år till någon roll. 
Så idag händer det inte så mycket för H är inte hemma och i eftermiddag ska jag in och jobba en sväng. En vanlig lugn dag med andra ord. Jag och lilla Zamme får mysa ihop istället :))
 
Vad gör ni på denna kärlekens dag?? ♥

OPI - Toucan do it if you try..

 
Bara ett par brunbrända händer som saknas :D läcker färg ifrån deras vårkollektion Brazil. Finns i butik nu ♥

Perfect pregodress..

 
Har hittat den perfeeeeekta gå-hemma-i-och-vara-gravid-klänningen haha :D från Zara. Lång och grå. Är ju så himla varm hela tiden och sen gillar jag inte byxor som sitter åt när jag bara är hemma för då får jag bara ondare i magen och det spänner. Önskar såå att den fanns i fler färger, men grå är den enda färgen. Vad ska jag använda när den ska tvättas?? :P
Hade en underbar kväll igår. Otroligt god mat och Robocop var helt okej faktiskt :) sällskapet var ju bäst såklart. Är lyckligt lottad ♥
 
Ben & Jerrys har ju kommit ut med tre nya glassar också. Greek Style :) än så länge finns de bara på 7 Eleven om jag fattade dom rätt. Helt okej och lite roligare än alla choklad/vanilj smaker :)
 
Köpt lite nytt till trollungen också. Kappahls Newbie har ju så otroligt söta kläder. Fick bli en stickad body, små vantar utan tummar & två pyjamaser. Skönt att vi är påväg mot varmare tider och inte kommer behöva så mycket varmare kläder på en gång :) men man vet ju aldrig. När jag föddes, i slutet av Mars, så låg det en meter snö utanför fönstret. Iofs var det ju i Dalarna, men man vet ju aldrig.
 
Börjar inte förrän kvart i fem idag :) skönt och mysa runt hemma hela dagen + sovmorgon eftersom nätterna är lite hipp som happ :)

Enjoy the little things..

Efter BVC så slocknade jag som en gris i soffan. Vaknade nämligen vid 05.00 imorse och kunde iiiinte somna om, fick ingen ro alls. Vaknade och mumsade i mig en semla som H hade med sig imorse :) inte helt fel start efter en liten tupplur. Kom en trevlig överraskning i brevlådan i form av två nya nagellack och två nya muggar också.
Lacken kommer ifrån OPI's nya Brazil Collection. Den orangea är i färgen Toucan do it if you try & den andra är Live.Love.Carnaval. Små saker gör en glad. Muggarna är förresten ifrån H&M!
 
Ikväll är det dinner and a movietime med älsklingen. "Fira" lite Alla hjärtans dag eftersom han inte är hemma på fredag :) gäller ju att passa på nu innan bebbo kommer ♥ vi ska se Robocop, spännande. Undra hur bra det kommer gå med foglossningen och sitta ner nu. Funkade på Bilbo, men det var ju ett tag sen :P kommer nog vara endel pain när jag väl ska ta mig upp. Haha usch, längtar tills kroppen blir sig lite mer lik sitt gamla jag sen.
 

V 32 ♥

Barnets rutiner. Vid det här laget känner du säkert igen ditt barns vanor och rutiner. Du vet när det brukar vara aktivt, när det rör sig som mest och du känner igen rörelsemönstret. Du vet förmodligen också när det har sina sömnperioder. Mot slutet av graviditeten är det viktigt att notera förändringar i dessa rutiner och om du märker att barnets vanor ändras påtagligt kan det vara klokt att ringa din barnmorska och diskutera med henne. Upp och ner. Din lilla akrobat kanske står på huvudet just nu. De flesta bebisar lägger sig i denna vecka i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. I bästa fall stannar de kvar i detta läge ända fram till förlossningen. Men det kan hända att det ändrar läge flera gånger innan det föds. Du kan känna hur barnet tränger sig fram när det vänder sig, särskilt i slutet av graviditeten.

Större och större. Mängden fostervatten i din livmoder – ungefär en liter – gör att det är ganska lätt för ditt barn att vända sig upp och ner. Under de närmaste åtta veckorna kommer vätskan att minska allt eftersom barnet växer.

Vikt och längd. Ditt barn väger nu mellan 1,5 och 1,8 kg och är ungefär 43 till 46 cm lång i utsträckt tillstånd.

 

 

En armbåge i sidan. Aj! Nu när det blir allt mindre plats i din mage kan du känna hur din bebis häl eller armbåge stöter till dig i revbenen. Ibland kan du känna vilken kroppsdel det är som. Prova att ligga på sidan eller byta ställning för att förmå bebisen att flytta sig.

 

Tätare kontroller. När du kommit in i 32:a veckan vill de flesta mödravårdscentraler att du kommer på kontroll varannan vecka. Din barnmorska håller utkik efter tecken på infektioner, för tidiga värkar eller preeklampsi (havandeskapsförgiftning), en sjukdom man kan drabbas av i samband med graviditet.

 

- - - - - ♥ - - - - -

 

Cravings: Ananas & Kellogs Special K

Krämpor: Samma gamla vanliga haha :D hemskt att jag börjar vänja mig vid att ha ont.

Övrigt: Var på BVC idag och mätte och kände och lyssnade. 30 cm mätte magen och bebisen har redan lagt sig med huvudet neråt, ruckbart fortfarande iaf :) hjärtljuden lät jättefint.

Annars så busar det runt mycket i magen och ibland är det faktiskt lite otäcka rörelser. Svepningarna tycker jag är obehagligast :) och ibland kan jag känna någonting som kommer åt mina revben. En hel del hicka är det också. Gillar Special K kanske ;D


Wednesday..

 
Tog mig ut på en längre promenad imorse. Var så skönt ute och solen var framme. Kändes nästan som om våren kommit hit och det står väl inte på förrän den verkligen gör det. Kom hem och gjorde mig en härlig smoothie och tvättade lite mer kläder till bebisen.
Imorgon är det dags för föräldragruppen igen. Väldigt intressant faktiskt och på lördag är det dags för profylax för sista gången :) går väldigt fort allting.
Suttit och planerat lite för när jag ska gå hem också och hur många dagar jag ska ta ut. Känns så mysko att planera för att vara hemma och inte jobba, men samtidigt känns det så mysigt att få vara hemma när allting börjar slå ut och det blir varmare ute :) kommer bli så mysigt.
 
Ska man ta och göra sig lite mat kanske???

10 % hos PUPSTORE.

Fick ett mail imorse om 10 % rabatt hos PUPSTORE, det är inte massor men ändå nåt och jag kände att det var dags för Zamme att få en ny sele. Det fick bli en lila ifrån Puppia. Han har redan en gul som börjar bli lite småsnuskig efter alla promenader i snö, slask & regn :)
 
Ange rabattkoden GALEN vid utcheckningen om ni är sugna på att handla ♥
Bilder från Pupstore

V 31 ♥

Ont om plats. "Det är ganska trångt här inne." Ditt barn kommer att verka vara mindre aktivt allt eftersom veckorna går. Färre rörelser betyder att det går åt rätt håll. Bebisens rörelser blir helt enkelt mer regelbundna, och dessutom finns det inte längre så mycket utrymme i livmodern som det fanns för några veckor sedan.

Vikt och längd. Din bebis är ungefär 28 cm från hjässan till rumpan (43 cm i utsträckt tillstånd) och väger cirka 1,5 kg. Den har legat i fosterställning, med benen uppdragna, i några veckor vid det här laget. Bebisen har fortfarande en bra bit kvar att växa – den kommer att öka ungefär ett kilo till i vikt den här månaden. Och om nio veckor är den redo att träffa dig för första gången!

 

 

Andfåddhet. För några månader sedan kanske du började känna dig andfådd, och nu har du förmodligen ännu svårare att få tillräckligt med luft. Det beror på att din växande livmoder trycker upp mellangärdet mot lungorna. Om barnet ligger lågt kan du känna dig lyckligt lottad – om barnet ligger högt är det ännu svårare att andas. Om du märker att du flåsar och stånkar mycket, varva ner och ta några djupa andetag (så djupa som möjligt). Mot slutet av graviditeten (omkring vecka 37 eller 38) kan det kännas bättre när bebisen sjunker ner i bäckenet och trycket på mellangärdet och lungorna därmed lättar.

 

För tidiga värkar eller förvärkar? Du har säkert letat efter tecken på för tidiga värkar i flera månader. Nu när det börjar närma sig slutet på graviditeten kan det hända att din kropp börjar öva inför förlossningen. Dessa övningssammandragningar kallas förvärkar. De skiljer sig från för tidiga värkar och är inget att oroa sig för. Hur känner man skillnaden? Om sammandragningarna är oregelbundna och försvinner när du ändrar ställning eller går omkring är det förmodligen förvärkar.

 

- - - - - ♥ - - - - -

 

Cravings: Jag måste ha Kellogs Special K varje dag haha :D annars så är jag sugen på frukt & bär & smoothies.

Krämpor: Kör det gamla vanliga haha :) det kommer inte gå över. Har även börjat få lite ont i revbenen vilket kanske inte är så konstigt.

Övrigt: Känner rörelser uppe vid revbenen, känns verkligen läskigt när någon smeker mig vid revbenen. Inga kickar än, thank god haha :D annars är det mycket hicka i magen, nästan darrande/skakande rörelser och mycket tryckande.

Funderar på att kanske packa lite i förlossningsväskan, vad fasiken ska man ha med sig? :) finns listor överallt tack och lov, man får plocka lite av varje.

Vill åka och hämta barnvagnen också :) vill ut och prova den.


Skötväska Baby Travel

Efter Profylaxkursen igår så åkte vi till Babyproffsen och köpte en skötväska :) hade sett denna innan och kan inte vara nöjdare. Massa fack inuti, småpåsar, sittunderlag till. Ska bli spännande att testa den.
 

Babynest..

Fått många tips om att köpa ett Babynest :) och här är det som vi köpte. Kommer ifrån EmmiesBabynest. Det är så himla fint och otroligt välgjort. Hon gör dom alltså själv och jag personligen tycker att hennes är betydligt finare än de jag sett som man kan köpa i butik och även billigare. Man får välja tyg själv också och hon har endel att välja mellan.
Perfekt att ha i soffan, sängen, vagnen, spjälsängen mm :)
 
Kan verkligen se lilla trollungen ligga däri mellan mig och H i sängen en helgmorgon ♥
 V Ä L K O M M E N
En föredetta dalkulla som tagit sig till Östergötland tillsammans med man, barn & hund. Bloggar om det som jag finner intressant men kärleken är lite extra stor för foto & nagellack. Jobbar som vikarierande butikschef på Rituals Cosmetics och trivs som fisken i vattnet :DFollow