Taste of strawberries..

Vardag / Permalink / 8
 
Kom hem till 2 kg jordgubbar igår :D har jag världens bästa fästman eller vad?? 
 
Inte haft en bra natt alls. Vaknade av att jag hade en riktigt konstig värk i magen, misstänker förvärk. Den var intensivare än något annat jag känt, dock gjorde det inte lika ont som när jag har mensvärk, som är rätt överjävlig kan jag meddela. Det var en annan sorts smärta. Gjorde ju ont naturligtvis. Vågade inte röra mig haha :P efter det hade jag lite mensvärk hela jäkla natten men nu känner jag ingenting förutom "punktsmärtan" bredvid naveln och foglossningen. Jätteskönt haha. Buffar annars för fullt i magen. Lugna buffar också. Inga karatesparkar utan gnessar lite hit och dit :)
 
Stänger för sista gången på jobbet idag. Känns verkligen wierd att gå hem efter att ha jobbat där i 4 år nu snart men samtidigt ska det bli så jäkla skönt. Kunna promenera någorlunda långt varje dag utan att behöva tänka på att jag ska jobba sen och kommer ha ont. Nu kan jag ha ont hemma ist :))
Hemskt spännande alltihop och ofattbart. Kan inte fatta att det ligger en liten människa i min mage. Undra hur mycket hår hen kommer ha? :D häftigt.

När kroppen säger STOPP.

Vardag / Permalink / 6
 
Lyckades ta mig runt på en långpromenad även imorse. Duktigt :) 2 dagar i rad nu och fler blir det sen när jag kommer vara hemma. Sen tyckte jag att det var en bra idé att ta bussen för att handla lite frukt & köpa lite fler bodys till bebis. Inte en enda body i stl 50 el 52 på Kappahl. Frukten var allt annat än fin på ICA dessutom haha. Ett paket Kiwi, hurraaaa. Det jag åkte dit för fanns ju inte alls. Bummer. Hämtade ut månadens Glossybox & gick & köpte sushi. När jag sedan kom hem sa min kropp ifrån totalt. Ont i magen & illamående så nu har jag varit parkerad i soffan sen jag kom hem. Det som känns skönt är ju att det släpper så fort jag lugnar ner mig. Men jag var lite nervig där ett tag för ont gjorde det.
Så nu vet jag det. Ska det handlas & "springas" runt är det inte utan sällskap mer haha :P
 
Tänkte på en sak när jag satt på bussen. Hur ovilliga människor är att hjälpa andra. Satt på handikapp. Lättare att ta sig ut & man kan hålla i en stång + bättre benutrymme. Satt en kvinna framför mig. I en kurva välte min ICA-kasse & en stor vattenflaska ramlade ur. Hon såg att jag var gravid. Höggravid. Och inte ens försöker hjälpa. Den låg nämligen under hennes fötter. Det är iinte lätt att försöka böja sig ner och få upp den. Känner mig lite ledsen över att ingen bryr sig. Medmänskligheten finns ju knappt längre. Aldrig någonsin att någon flyttat på sig när man kommer gående, eller erbjudit sin plats på bussen de gånger jag fått stå :( man ska bara inte finnas till & vara till besvär känns det som. Vare sig nu innan bebis kommit eller efter. Kanske är värre med sånt här i storstäder, jag vet inte. Någon mer som känner igen sig??

V 34 ♥

Graviditeten / Permalink / 3

Testiklarna trillar ner. Om det är en pojke håller barnets testiklar nu på att sjunka ner i pungen. Ibland händer det att en eller båda testiklarna inte hinner inta rätt läge innan födseln. I detta fall kommer barnets testiklar förmodligen att sjunka ner i pungen före ettårsdagen. Om barnets pung verkar onormalt stor direkt efter födseln är detta inget att vara orolig för. Svullnaden beror på extra vätska och kommer att försvinna efter cirka en vecka.

Ingen plats över. Barnet rör sig inte så mycket längre, främst på grund av det trånga utrymmet. Men det kanske inte känns som om det har lugnat ner sig, för nu när det är så stort (omkring 2,1 till 2,3 kg och 39 till 41 cm) kan du känna dess minsta rörelse. Eftersom barnet ligger precis vid livmoderväggen kan du nog till och med gissa vilken kroppsdel (fot? armbåge? arm?) som sticker ut.

Blåögd bebis. "Gissa vilken ögonfärg jag har nu?" Oavsett vilken ögonfärg ditt barn kommer att få är ögonen just nu blå. Pigmenteringsprocessen i barnets regnbågshinna avslutas inte förrän ögonen har exponerats för ljuset flera veckor efter födseln. Den slutgiltiga ögonfärgen kanske inte visar sig förrän om flera år.

 

 

När är det dags? Med bara några veckor kvar är det bra att känna till hur värkarna yttrar sig. Förlossningsvärkarna är olika från kvinna till kvinna. De vanligaste symtomen är dock regelbundna sammandragningar som kommer med allt kortare intervaller, värk i nedre delen av ryggen, magkramper som påminner om mensvärk samt att vattnet går (fostersäcken spricker) eller att det kommer ett blodfärgat slem från slidan, vilket betyder att livmoderhalsen har börjat utvidgas. Tänk på att dessa symtom inte nödvändigtvis behöver betyda att du har förlossningsvärkar. Man kan få dessa symtom flera dagar, eller till och med veckor, innan man verkligen ska föda. Låt barnmorskan avgöra. Om du har några av dessa symtom ska du ringa till förlossningsavdelningen för att få råd.

- - - - - ♥ - - - - -

 

Cravings: Inget speciellt just nu faktiskt :) Juice kanske?!

Krämpor: Fått lite "punktsmärtort" som det så fint kallas. Kan ha ont på vissa ställen på magen, mest bredvid naveln och det var tydligen vanligt haha. Allt är vanligt känns det som :P annars så är foglossningen överjävlig men försöker röra på mig ändå, det får göra ont helt enkelt. Så länge jag kan röra på mig är jag nöjd.

Till top