Händelserik dag..

Vardag / Permalink / 3
Trodde det skulle bli en lugn ledig dag men ett samtal till vårdcentralen slutade med ett besök också. Nu får vi se om proverna visar något. Och ja, jag ville ha Emlasalva eftersom jag är sjukligt nålrädd och hade inte tagit blodprov sen jag var superliten. Om ni visste hur många sjukhusbesök och nålstick jag har i ryggen så skulle ni kanske förstå bättre :) men sköterskan var fruktansvärt duktig och jag kände ingenting vilket var skönt. Så nu var det över och det känns skönt att ha fått det gjort efter alla dessa år haha. Dagens hinder överstökat haha.
 
Strax iväg och ansa barret lite. Behövs innan vi ska resa, annars blir det bara ännumer slitet och då ska ännumer kapas av tillslut och imorgon blir det lite färg som ska i också :)
Så nu ska jag ta en mysig promenad med vovvarna innan och suga i mig lite frisk luft. Pussen

The Forgotten..

Musik / Permalink / 4
:D en sneakpeak på kommande Breaking Dawn Part 2 kan man nästan säga. Can't wait.
 

Bokeh..

Photoshop / Permalink / 1
Har fått förfrågan om jag inte kunde göra en tutorial om hur man får vacker Bokeh på sina foton. Först ska jag förklara lite vad Bokeh är för er som kanske undrar vad fasiken det är. Bokeh betyder helt enkelt suddig på japanska och det är precis vad motivet föreställer. Suddiga "bubblor", prismor mm. Bokeh kan se ut på många olika sätt och behöver inte enbart vara runda små cirklar bakom ett motiv.
 
Så hur skapar man detta?
Vill man ha väldigt tydlig Bokeh så är det allra bäst att ha något i bakgrunden som reflekterar ljus. Det kan vara frost, vattendroppar, sol som strilar genom löv mm mm.
Ju lägre bländarantal, desto suddigare bakgrund, desto mer bokeh för att förklara det så enkelt som möjligt :)
 
Hoppas det var till någon hjälp ♥
 
Bild 1.
Objektiv:
Canon EF 50/1,8 II
Inställningar:
Bländare f/22 - ISO 125
 
Bild 2.
Objektiv:
Canon EF 50/1,8 II
Inställningar:
Bländare f/1,8 - ISO 125
Bilderna är fotade med Canon Eos 7D
Till top