8-åring..

Pälsklingarna / Permalink / 6
Våran minsta lilla kille fyllde ju för sjutton 8 år igår o.O glömde helt bort i all uppståndelse med stängd butik, storm & att vi "kom ut". Men han har fått lite extra mycket gos och grisöron idag ist. Lilla plutten ♥
 
 

Hur det började..

Graviditeten / Permalink / 24
Den 13:e Augusti hade jag en läkartid för att kolla upp en knöl som jag hade i mitt högra bröst. Vid den här tidpunkten var inte brösten ömma eller någonting. Det var bara den där knölen som oroade mig och gjorde ont. Efter mycket klämmande, vridande och kännande så ville läkaren utesluta graviditet så ett test gjordes. Och det där jäkla testet visade positivt haha. Jäkla och jäkla, men den känslan då var helt galen och läkaren blev lika förvånad och glad som mig för ingen av oss väntade sig att det skulle visa det :D visst vi hade ju satt igång och försökt efter det tråkiga som hände i Februari men att det skulle gå så fort trodde ingen av oss.
Så ett samtal senare till min älskade H så var det färdigt, vi väntade bebbo.
Men ingen av oss har kunnat andas ut och slappna av riktigt förrän efter v 12. Förståeligt om man förstår vad vi gått igenom ♥
 
Denna graviditet har dock varit allt annat än rolig i början. Från v 6-7 fram till ca 12-13 har jag mått otroligt illa och varit väldigt trött. Enbart spytt en gång, men det illamåendet. Morgonillamående my ass. Det höll i sig hela dagarna, vad jag än åt, hur mycket jag än tog det lugnt. Under våran semester i September mådde jag verkligen som sämst och när jag tänker tillbaka på Gotland & maten bland annat så kommer fortfarande den känslan tillbaka. Usch usch usch.
Men samtidigt har vi sett det som ett "sundhetstecken" och illamåendet var ändå välkommet.
 
Ni fattar nog inte vad skönt det äntligen är att få släppa loss sina tankar, funderingar & krämpor haha :D men jag vill ändå inte att den här bloggen ska bli en total gravid/bebisblogg. Utan jag kommer forts skriva som vanligt men lite inslag av graviditet. T ex vad för cravings som cirkulerar just nu, funderingar mm, lite bilder på magens tillväxt, sånt som jag själv tycker är roligt att läsa helt enkelt :)
 
Cravings som kommit och gått är iaf revbensspjäll & nötkött, smoothies, korv med mos & fil bland annat. Men inget än som jag skulle kunna möööörda för haha. Men igår fick jag ett otrooooligt sug efter skärgårdssill med potatis & gräddfil med gräslök?!
 
Dofter som jag har väldigt svårt för just nu är nagellack & nagellacksborttagning (pinar mig vid nagelmålningarna nu haha), många bodybutters & starkdoftande duschkrämer + vissa parfymer & endel matlagning, speciellt när det det bränns lite grann och det osar, cigarettrök, tacoköttfärsdoft.
 
Smakerna ändrades också. Kaffet smakar beskt så det dricker jag inte lika mycket. Under illamåendeveckorna så var det betydligt mer jag inte klarade av. Då var all mat en pina.
 
Krämpor som jag känt av är ligamenten, speciellt nu när jag är förkyld & snorar, hostar & snyter mig som en idiot. Då drar det väldigt mycket i hela magen. Trötthet & illamående och snigelspåren hahahaha. Snigelspåren tänker jag inte gå in på mer, men de som varit gravida vet nog kanske vad jag menar. Och denna eviga, jävla, nästäppa gör mig helt galen. Det berättar ingen för dig innan haha.
+ denna kroppsvärme. Jag längtar så otroligt till frost & vinter. Denna värme gör mig tokig & det var väldigt jobbigt under den tiden jag mådde illa och det var sol & varmt ute. Är "van" vid att nästan alltid frysa, så det här är helt galet haha.
 
Herregud vilket inlägg det blev nu :D men det var sånt som behövde skrivas ner.
 
 
Idag: V 15 (14+6)
Ingen stor mage än :) kommer bli intressant hur mitt ärr på sidan & tatueringen kommer att bli och se ut sen.

Trollunge ♡

Graviditeten / Permalink / 31
V 16 imorgon :D
Jag får helt enkelt skriva mer imorgon om hur jag mår/mått & hur jag känner. Fick idag se det lilla livet för första gången och det finns inga ord som kan beskriva den känslan, overkligt men ändå inte ♥
 
Till top