Last night in Gothenburg..

Då var det dags snart för sista natten i Gbg.
Kommer bli rena drömmen att bo i nya lägenheten. Utan att vi bett om det så har de installerat diskmaskinen och tvättmaskinen i nya lägenheten. Bytt kakel i köket och bytt en massa inne i badrummet :D kommer bli så häftigt. längtar tills vi kommit iordning så jag kan få visa hur vi bor.
Igår var vi hemma hos några vänner och åt lite mat och de bjöd på världens sötaste hejdåtårta. De har ju också fått en liten bebis så det känns extra tråkigt att lämna då.
Ikväll ska vi hem till ett par andra vänner, som OCKSÅ dom fått bebis haha :D babyboom 2014 var det ja. Så ska vi äta en massa gott och bara ta det lugnt.
Imorgon ska vi på BVC och MVC och sedan packa ihop det sista och H ska köra sin sista dag på jobbet, sen bär det av till Norrköping :))) HÄFTIIIIGT.
 
Nu var det visst en liten människa som vaknade här hemma :) världens sötaste lilla människa ♥

3 nätter kvar..

 
..i Göteborg. I stort sett alla våra saker skeppades iväg igår. Så jag sover på soffan, som vi ska slänga, och Henrik sover på en madrass. Hela lägenheten ekar och var den lyhörd innan så var det ingenting mot vad den är nu. Möbler mm döljer verkligen de värsta ljuden.
Var och sa hejdå på jobbet idag också. Ca 4 år spenderade jag där så det kändes verkligen i hjärtat när jag nu plockade ur skåpet och sa hejdå till alla. 
Så nu ska vi bara besöka BVC en gång till + vår barnmorska som vi hade. Sen kan vi åka. Herregud vad häftigt det kommer bli :D och ni ska se lägenheten. Det jag kommer sakna mycket är att det är så nära till naturen där vi bor nu för vi kommer bo i princip mitt i Norrköping nu. Men det är ju som sagt bara tillfälligt :))
 
Ohh nu kom H hem med ett helt paket Calippo :D goooott.

One color, one grey..

 
Får aldrig nog av denna lilla underbara människa ♥

Nya äventyr ♥

Vi ska flytta ifrån Göteborg :) och detta sker redan nu på onsdag. Det mesta av flyttlasset går redan imorgon och sedan jobbar H några dagar till innan vi försvinner helt ifrån denna stad. Vi har väl känt ett tag att vi vill vidare och närmare föräldrarna och när jag blev gravid så började vi leta mer på allvar. När sedan G kom för snart 3 veckor sedan så blev allting helt färdigt. Ny lägenhet på 100 kvadrat :D rena palatset mot våra små 62 som vi har idag. 3 rum med kök. Vilket betyder att vi kan bjuda över vänner OCH dom kan sova över om dom vill.
Så vart ska vi flytta?? Norrköping :) H har redan fått jobb och jag kommer söka när mammaledigheten börjar närma sig sitt slut. Vi kommer även leta hus när vi väl är där och åka på visningar.
Det är närmre bådas föräldrar och är inga restider på 6 timmar som det är idag ♥
 
Jag trodde jag skulle vara oroligare och mer stressad än jag är just nu. Allt känns så overkligt fortfarande haha och så länge G och Zamme är med och mår bra så spelar ingenting någon roll :)) 
 
6 år har satt sina spår och jag kommer både sakna och inte sakna Gbg. Men vi kommer ju komma och hälsa på :)) Gbg finns ju alltid kvar.
 

White paradise..


Two weeks go so fast..

Bloggen är rätt bortprioriterad just nu :) gosar hellre bebis när han är vaken, vilket han är oftare nu än innan. Tänkte passa på lite snabbt att göra ett inlägg nu när liten faktiskt sover.
Spenderade påsken hos svärmor & mina föräldrar uppe i Dalarna och G blev redan 2 veckor i söndags. Känns riktigt mysko och läskigt att de går så snabbt. Nästan så jag inbillar mig att jag ser honom växa varje gång han äter. Önskar han alltid kunde vara såhär liten och go ♥
 
H började jobba idag igen efter sina lediga dagar. Tror någon längtar hem. Verkar så på sms:en iaf :))
 

Magen efteråt..

Kroppen är verkligen fantastisk. Magen är nästan helt borta. Randen är kvar, men den kommer ju blekna och nu ska bara de stackars musklerna få jobba igen och bli starkare, men det är ju ingen brådska med det. Jag lär ju läka både här och där, men skönt att vi kommit igång lite med promenader iaf :)
 

Ut i det sköna vädret..

Tog en premiärtur med vagnen idag i det underbara vädret :)) vi har ju gått en gång på ICA, med hjärtat i halsgropen. Fy fan, det gör jag inte om på ett bra tag. Jag kommer aldrig mera gnälla på barnvagnar som är ivägen, för nu är jag där själv och jag skulle kunna ställa mig och bara skrika på folk ibland :P varför måste man gå så jäääävla nära?? Speciellt när jag försöker stå "undangömd" för att inte vara ivägen.
 
Men iaf :) har ju inte varit ute och gått sen förr förra fredagen så det var verkligen otrooooligt härligt att få komma ut ur kokongen, kallad lägenhet, och bara få andas in våren tillsammans med H & G. 
Vilken otroooligt snäll son vi fått :) han ligger här bredvid mig, mätt och belåten och sover för fulla muggar just nu. 
Vitsipporna har slagit ut och även rosa körsbärsträdet här har börjat slå ut, ääääntligen.
 
Jag läker för fullt, så vi gick ganska långsamt. Kan verkligen svida till rejält i stygnen ibland men känner väl att det är påväg åt rätt håll ändå. Baboonarse haha :P
Magen är nästan borta, får visa lite IG bilder senare på det.
 
Men nu ska jag ta upp denna bajsluktande lilla älskling, byta och sedan bara bebismysa resten av kvällen i det underbara trollhåret som plutten har ♥
 

♥- Förlossningsberättelse -♥

Har förlossningsjournalen i handen och skräms över hur lite jag faktiskt minns av allting. Henrik fyller i luckorna för mig så gott det går.
 
- LÅÅÅÅNGT INLÄGG - 
 
Fredagen/Lördagen den 5:e April - 00.13
Henrik var ute med sina gubbar på jobbet för att fira en sista gång eftersom han ska slut på det jobbet. Lite riskabelt kan man tycka såhär i efterhand men nu var det som det var.
Jag började känna något i magen som gjorde ont. Inte som mensvärk direkt utan något annorlunda, tidigare under dagen hade jag även haft lite beiga flytningar, men nu gjorde det ondare + att det kom små prickar med blod.
Sms:ade först Henrik och berättade att det gjorde ont, när han inte svarade blev jag förbannad och ringde och frågade om han inte läst mina sms HAHA. Han slängde sig i en taxi och var hemma på 10 min. Måste vara någon form av rekord haha.
Vi gick iaf och lade oss eftersom det var så oregelbundet och jag lyckades kanske sova 3-4 timmar den natten och runt klockan 08 på lördagmorgonen så gjorde det långsamt ondare i magen.
Ringde koordinatorn, som visade sig vara samma barnmorska jag haft när jag besökt Auroramottagningen :)) kändes väldigt skönt. Hon tyckte iaf att vi skulle ta det lugnt, duscha, äta en god och lång frukost mm eftersom det inte fanns några platser på förlossningen just då. De hade haft jättemånga som födde under natten nämligen. Och jag ville verkligen till Östra.
Så det gjorde vi.
 
Ringde även mina föräldrar i panik, för vem skulle ta Zamme?? Meningen var att de skulle kommit ner över helgen och hämtat honom men mamma var så sjuk så de ville inte komma med risk för mig. De satte sig och bilade från Borlänge, 46 mil, enkel resa, hämtade Zamme och åkte hem igen. Jag kan aldrig tacka dom nog för det ♥
 
Ringde koordinatorn två ggr till mellan 08 - 13 och vid ett-tiden tyckte hon att nu kanske det var dags att ta och åka in. Vi gick dock först och köpte mat eftersom vi inte visste när vi skulle få äta igen. Ville bara ha pommes, så en halv låda sådan satte jag i mig innan vi åkte in vid klockan 14.00.
 
- 15.12 - 
Skrivs jag in och jag blir uppkopplad till CTG'n för att se hur värkarna fortskrider & bebisens hjärtrytm. Här är jag ca 3 cm öppen och så fort hon hade undersökt mig så satte värkarna igång med en förnyad kraft. De undersöker hur öppen jag är ca varannan timme och varje gång blir värkarna, om möjligt, ännu starkare.
 
- 18.30 -
Får jag smärtlindring i form av lustgas.
Tycker ruset av det är sjuuukt otäckt minns jag. Och jag tyckte inte det hjälpte så himla mycket ändå.
 
- 19.10 - 
Får jag Emlasalva på enda handen + ryggen om jag skulle vilja ha en eventuell EDA.
Värkarna går knappt att klocka och jag får vila i ca 10-12 sek innan de sätter igång igen, får aldrig den utplaningen som alla pratade om. Så var det från de undersökte mig första gången.
 
- 21.00 -
Henrik och barnmorskan pratar ihop sig att jag ska få EDA. Jag har då varit i stort sett okontaktbar sen sjutiden. Och jag minns inte mycket alls. Bara ont och hur äckligt lustgasen luktade. Jag minns att de frågar om jag vill ha det. Jag är rädd minns jag, men smärtan är värre och de kallar på narkosläkaren.
 
- 21.20 -
Vår härliga barnmorska slutar och en annan tar vid. Men hon stannar ändå tills narkosläkaren kommer, ca 45 min extra bara för att se att allt går bra.
 
- 21.55 -
Jag minns narkosläkaren som nästintill otrevlig, barsk. Barnmorskan berättar att hon lagt EDA på ryggen eftersom jag är nålrädd. Framför alla kläcker han ur sig, "jag kommer inte sticka där ändå". Varför man säger nåt sådant kan man fråga sig. Henrik var allt annat än glad när han säger det, berättade han. Han är hårdhänt men samtidigt duktig. Ber mig rulla ihop mig till en boll och ligga helt stilla. "Hur ska jag kunna det när jag har en stor mage ivägen" minns jag att jag frågar. Minns ingen smärta när han lägger bedövningen. Jag bara väntar på att den ska börja verka.
 
- 22.15 - Söndagen den 6/4 ~ 03.45 -
Under den här tiden är jag lite mer med, inte helt, men ändå mer än innan. Får i mig några bitar pannkakor, lite powerade, en smoothie. Allt spyr jag sedan upp igen och jag minns att alla undrar varför jag spyr grönt :P Powerade kom vi på senare.
Hade även dropp i båda händerna. Slangar överallt som fastnar och är ivägen.
Jag ramlade även inne på toaletten eftersom narkosläkaren lade EDA'n lite snett. Högra benet domnade bort. Fortsatte sitta på pilatesboll, stod upp och fick massage av barnmorskan och Henrik försökte, förgäves, hjälpa mig att andas lustgas när värkarna satte igång, vilket är helt omöjligt i princip.
 
- 03.45 -
Ingenting händer och vid undersökningen misstänker de att hinnblåsan täcks av blodkärl, eventuellt från moderkakan.
Mitt vatten hade alltså inte gått här. Så en underbar läkare tillkallas för att kolla hur allt ser ut. Hon kör ett UV och ser inget konstigt och de tar hål på hinnorna. Inget konstigt med fostervattnet alls.
 
- 06.30 -
Barnmorskan har svårt att känna hur bebisen ligger så hon tillkallar en annan BM som även hon inte kan känna riktigt. Men han hade ju varit fixerad sedan flera veckor tillbaka??
De kontaktar även den härliga läkaren igen för att kunna se med UV hur bebisen ligger.
På ultraljudet ser hon, bebisen ligger i säte. Rumpan nedåt med andra ord. Och i samma veva berättar dom att de känner en pung.
 
Jag minns att jag gråter hysteriskt. Burrar in mig i Henriks tröja, som luktar så fruktansvärt gott, minns jag. Försöker samla mig. Lyckas någorlunda men tårarna är inte långt borta och de rinner okontrollerat ett antal ggr. Önskar jag kunde gömma mig i Henriks famn för alltid.
 
De bestämmer att jag ska föda normalt eftersom han redan kommit så långt ner i kanalen, det är försent för kejsarsnitt.
 
- 06.56 -
Får värkstimulerande. Hade jag inte värkar innan så fick jag det garanterat nu. Andas den jävla lustgasen som om det gällde livet. Allt är en dimma. Håller i Henrik. Kommer ihåg att hans grepp skavde på infarten i handen.
 
- 07.58 - 08.08 -
De klipper mig och jag ska sedan försöka krysta. Jag minns att jag inte tycker det känns som alla beskrivit. Inte alls den starka "skita på sig känslan". Men vet i efterhand nu att det är för att han låg i säte, då får man inte lika starka krystvärkar som man får om huvudet ligger nedåt.
Försöker komma ihåg vad de sade på Profylaxen om livmoderskrystning. Försöker lyssna på alla barnmorskor & läkare vad de säger. Enligt Henrik var det 2 läkare + 4 barnmorskor i rummet nu.
Känns som en evighet, krystar ca 3 ggr varje gång en värk kommer, andas lustgas emellan, släpper när värken kommer. Henrik står och håller min nacke och trycker ner mitt huvud mot min bröstkorg för att jag ska få mer kraft. 
Först kommer ett ben ut, sen kommer det andra. G kissar även på läkaren och Henrik tror att det är jag. Sista krystningen så står en barnmorska på vardera sida om mig och trycker allt vad de kan på min mage. Huvudet måste ut i ett svep. Jag minns inte att de gör det, men Henrik har berättat.
 
♥ 08.08 ♥ tittar vår älskade son ut. Våran kämpe. De lägger upp honom snabbt hos mig, jag försöker ta honom, men det finns ingen tid och de ropar åt Henrik att följa med dom. Jag säger samtidigt att han ska följa med, se vart de tar honom, vad som händer.
 
Där ligger jag sen. Ensam med barnmorskor runtomkring som jag inte minns att jag ens hälsat på. Smärtan är borta. Men andas lustgas medans läkaren syr ihop mig. Brister ingenting förutom klippet. Hon pratar sedan med mig och berättar att hon är otroligt imponerad av mig. Förstföderska och oplanerad sätesbjudning är inte vanligt. Och inte särskilt vanligt att x antal barnmorskor inte känner att G legat åt helt fel håll. Jag är lite borta men jag kommer minnas henne länge länge.
De kopplar bort alla slangar ifrån mig och där ligger jag sedan.
 
Jag vet inte hur länge jag är där. Jag är otroligt otroligt trött efter förlossningen som varade ca 24 h allt som allt. Kommer inte ihåg vad som går runt i huvudet på mig. Känner mig inte orolig. Sedan kommer Henrik in. Kommer aldrig glömma hans blick, G mår bra, han hade bara en tuff start och ligger nu på neo för att få lite hjälp med andningen, men han mår bra. 
Vi gråter ihop, Henriks tröja luktar så gott.
 
 
Tiden går och från niotiden till ca klockan tolv så sover Henrik & jag omvartannat. Båda är helt utpumpade. Han tar en dusch och sedan kommer den berömda fikan in. Men våran son fattades, jag kände att jag inte kunde njuta, vart var våran älskade trollunge som skulle vara där med oss, som vi skulle fira?
Efter en lång väntan kommer barnläkaren in. Han såg såååå allvarlig ut och våra hjärtan brast för en sekund. "Jag tänkte skriva ut er son från neo nu, han mår jättebra och andas som han ska så vi kommer ner med honom om några minuter."
Den känslan när de rullade in våran lilla håriga trollis i rummet var helt obeskrivlig. Där var han. Han som lurat oss alla. Våran lilla kille. Sååå mycket hår. Hår på öronen, hår på axlarna.
 
Nu var vi kompletta. Känslan jag har i kroppen just nu går inte att mäta sig med något annat.
 
Hela BB vistelsen kändes som rena semestern och vi fick besök av nästan alla barnmorskor som hjälpt oss under förlossningen. Jag fick så mycket beröm och alla var otroligt imponerade av förloppet och den oväntade vändningen.
 
Henrik, jag och trollis var nästan lite kändisar där :)) men BB-vistelsen är en annan historia.
 
 
Sätesförlossningar är inte särskilt vanliga längre, pga av de stora riskerna vid utdrivningsskedet. Förstagångsföderskor som VILL föda så får genomgå kontroller av bäckenet mm. Hade de upptäckt det tidigare under dagen/kvällen hade de snittat mig direkt. 
Nu i efterhand är jag otroligt glad att de inte gjorde det, men det är för att det gick så himla bra. Jag hade tänkt väldigt annorlunda om något hade hänt G när han skulle ut.
Vart bristerna ligger kan man bara fundera på. Men det är ju inte svårt att bara ta fram UV och kolla direkt när man kommer in att barnet ligger som det ska ♥

Trollöronen..

 
Han är verkligen en liten trollbebis ♥
Första natten hemma gick öööööver förväntan. Sovit tre timmar, ammat och bytt blöjis och sen fått sova 3 timmar till hela natten. Känner mig som en ny människa :) även på BB så ammade jag var tredje timme, men fick aldrig ro att somna om. Låg och lyssnade på alla ljud och alla bebisar som skrek, samtidigt som vår lilla ängel låg och sov så lugnt och tyst.
 
Tack för alla gratulationer, det värmer i det nya mammahjärtat & pappahjärtat ♥

Våran älskade trollunge

Söndagen, 6/4-2014, klockan 08.08, tittade världens sötaste, finaste, underbaraste lilla bebis ut, 9 dagar för tidigt och efter en lång förlossning med ett väldigt oväntat slut som fick oss alla att häpna, förundras & ifrågasätta.
 
En liten trollkille med mörkt burrigt hår, håriga trollöron & små ludna axlar. 47 cm lång & vägde 3125 g ♥
Vårat liv är komplett och det är så mycket känslor som sprutar just nu. Han är helt perfekt, våran älskade son.
 
När vi landat kommer jag försöka skriva en förlossningsberättelse, vilket inte är lätt eftersom jag inte minns mycket. H minns desto mer.
 
Vi har även beslutat att försöka hålla ansiktsbilder på G privata ♥ kanske att hans underbara lilla fina ansikte kommer synas någon gång, men absolut inte ofta.
 
Nu börjar vårat liv. Varför gjorde vi inte detta tidigare?? :)))))
 

Äntligen fredag..

Klickade hem amningslinnen och passade på att köpa dessa mysiga tygskor också :) kommer bli väldigt sköna till sommaren. Väldigt bra pris också, 99 kr/st. Måste lägga i något extra inlägg i dom dock för de var lite stora, men 37 är för smått. Mellanstorlekar hade varit nåt :)
 
Här hemma rullar allt på väldigt lugnt. Skulle fått besök under helgen av mamma och pappa men så blev mamma förkyld :'(( inget att göra åt. Försöker nu sitta och skriva förlossningsbrevet, men tycker det är så svårt. Det blir nog bra tillslut.
Vaknat två dagar i rad av att jag domnat bort i vänstra handen + stickningar i fötterna. Hej karpaltunnelsyndrom. Väldigt mild sådan än så länge iaf och skönt att det kom nu mot slutet och inte för månader sedan. Värst är det i lillfingret på vänsterhanden, den gör ont och det är alltid den som är domnad.
 
Hickar för fullt i magen just nu :) lilla bebis.
 
Fina älskade lilla pälskling ♥ ja vi har bara en vovve kvar hemma, vart Whisky tagit vägen angår bara oss i familjen. Han mår dock toppenbra och det är allt som räknas ♥

Vandring Igelkott..

Var förbi Ikea igår och köpte detta påslakanset :D så otroligt sött. Fanns även annat mysigt i den serien, bland annat ett påslakanset med ugglor. Det får bli nästa gång :)
 
Kostar 129 kr
 

Längtan..


B A B Y ♥

 
Det är iiiinte lätt att försöka ta bilder på sig själv. Ännu svårare blir det med ett halvtrasigt stativ :P blev nåt iaf. Nu ska sovrummet få sig en rejäl omgång med dammsugare & mopp.

V 39 ♥

Viktiga hormoner. Barnet fortsätter förberedelserna inför den stora dagen. Barnets endokrinsystem, som ansvarar för hormonproduktionen, gör sig redo för förlossning. Bebisen kommer att utsöndra mer stresshormon under förlossningen än någon annan gång i livet. När den kommer ut ur livmodern hjälper dessa hormoner till att ta hand om kroppen utan moderkakans hjälp. Denna enorma förändring kräver massor av arbete och energi, men barnet kommer att vara redo.

Första andetaget. även barnets lungor fortsätter att utvecklas ända fram till födseln. Just nu arbetar lungorna fortfarande hårt med att tillverka surfaktant, ett ämne som ser till att lungornas luftblåsor inte klibbar ihop när barnet tar sitt första andetag.

Gaphals. "Nu kommer mitt första skrik!" Precis efter det första djupa andetaget kommer ett oftast ett skrik. Ljudet av ditt barns skrik är en bitterljuv upplevelse – ingen tycker om att höra ett barn uttrycka rädsla eller obehag, men ett högljutt skrikande betyder också att andningen fungerar bra. ännu kommer inga tårar, tårkörtlarna börjar inte producera tårar förrän barnet är några veckor gammalt. Och även om barnet inte börjar skrika när det kommer ut behöver man inte vara orolig. En del barn skriker helt enkelt inte när de föds. Det viktiga är att andningen kommer igång.

 

Rätt eller fel? Du kanske redan har känt av förvärkar, d.v.s. kroppens sätt att öva inför den verkliga prövningen. När graviditeten gått så här långt kan det vara svårt att känna skillnaden mellan dessa sammandragningar, som också kallas falska värkar, och de riktiga förlossningsvärkarna. Men låt dig inte luras av namnet – falska värkar kan övergå i riktiga värkar på bara några minuter. Ta tiden mellan sammandragningarna, och när de kommer regelbundet med sex-sju minuters mellanrum i minst en timme är det dags att ge sig iväg till förlossningsavdelningen . Man kan välja att bara åka in eller också ringa och fråga om det är något man är osäker över. Om vattnet går eller om du får en blödning bör du ringa eller åka in med en gång. Det är svårt att säga när det är dags att ge sig av. Der viktigaste är att du själv känner efter vad du känner dig mest trygg med. En del blir lugnare av att åka in till förlossningen, andra mår bättre om de stannar hemma så länge som möjligt.

 

- - - - - ♥ - - - - -

 

Cravings: Inget jättespeciellt just nu. Sug efter typ grönsakssoppor haha :D och så Special K'n där haha.

Krämpor: Kan nog kyssa mina bra nätter farväl nu. Revbenen på högra sidan dödar mig. Kan ligga i ca 1 h sen har jag så ont att jag måste sätta mig upp. Inatt gick jag och halvsatt i soffan och lyckades somna på nåt sätt. Slutade med att jag vaknade av smärtan iaf :(( magen gör ju ont också för att man ligger som ett jäkla mongo. Lyckades iaf somna lite på dagen så det är väl det jag får ställa mig in på att vila så mycket jag kan under dagarna.

Övrigt: Var hos BM idag och allt såg bra ut. Förutom att hjärtslagen hos bebis låg på ca 170/180. Fick sitta och vänta en halvtimme och lyssna på hjärtljuden igen och då var det normalt :) hade nog att göra med att hon hade en under utbildning med sig som också fick klämma och känna. Bebis blev nog lite irriterad för det buffade och knölade som bara den efteråt. Hade inte gått upp något mer runt magen. Ligger på 34 cm ungefär.
V Ä L K O M M E N
En föredetta dalkulla som tagit sig till Östergötland tillsammans med man, barn & hund. Bloggar om det som jag finner intressant men kärleken är lite extra stor för foto & nagellack. Jobbar som vikarierande butikschef på Rituals Cosmetics och trivs som fisken i vattnet :DFollow