V 25 ♥

Graviditeten / Permalink / 6
Eftersom vi inte var hemma så kommer V 25 här istället :)
 

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

 

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

 

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

 

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

 

Cravings: Faktiskt ingenting speciellt. Äter allt utom Tacos :)

Krämpor: Foglossning, smärtor i magen & ryggen ska vi inte tala om, den gör bra ont just nu. Det märks att man blir tyngre och tyngre och man kan inte göra nåt åt det tyvärr.

 

Some Christmas..

Photography / Permalink / 7
Lite bilder från julen. Har blivit otroligt dålig på att fota & kameran låg mest i väskan tyvärr :( men några blev det iaf. Fick så många härliga julklappar & även klappar till trollungen. Vi behöver nog inte köpa så mycket mer kläder än vi redan gjort :D 
 
Var tillbaka på jobbet i torsdags och fick lov att gå hem igår (fredag) igen :'( hela ryggen, bäckenet & magen gjorde så fruktansvärt ont. Och i torsdags när jag kom hem så rörde sig bebisen knappt och det brukar alltid buffas för fullt i magen när jag ska sova, men nu var det ingenting. Klart jag blir orolig. Så nu börjar de roliga "bråken" med försäkringskassan. Jävla sjukskrivningskrångel. Ska jobba imorgon, tack och lov bara 5 h och inte 12 som jag gjorde i torsdags och som jag skulle gjort igår, ringa vårdcentralen på måndag och få en läkartid på måndag innan jobbet, sedan får vi se. Känns så jäkla tråkigt att man ska vara så full av smärta och krämpor för jag vill ju jobba.
 
Men idag är det soffan och försöka att bara vila som gäller.
Hoppas ni hade en fin Jul sötisar, med en massa fina julklappar ♥
 
Till top