Domen..

Photography, Vardag / Permalink / 0

Första frosten här i Norrköping gjorde mig lycklig som ett barn här imorse. Det var fort ut med kameran för att försöka fånga den härliga gräsmattan & de första solstrålarna för dagen. Älskar verkligen årets första frost. Det är nåt speciellt med det. När första frosten varit här så börjar ännu en ny säsong. 


Datorn är nu inlämnad. Domen blev en kraschad hårddisk 😭 min vanliga tur. Så de ska byta hårddisk & de kunde inte rädda nåt i den. Så länge den funkar igen så ska jag bli ännubättre på att spara mina bilder.

Mannen jagar & jag njuter i soffan med en kopp te och Milkachoklad. Hoppas ni njuter lika mycket som jag.

#metoo

Candis / Permalink / 2

Man vet att problemet finns. Man vet att andra blir utsatta. Vänner, bekanta. Men denna hashtag har öppnat mina ögon på ett annat sätt. Jag är inte ensam. Men man känner sig som ensammast i världen.


Första gången, som jag verkligen minns, så var jag inte gammal. Kanske 11-12 år. Vi var på Barnens Hus. Ja ni hörde rätt. Jag stod vid en hylla och tittade på leksaker, dagböcker kanske det var. Plötsligt känner jag en hand. Fingrar. Och den är på ett ställe där en manshand verkligen INTE ska vara... Jag fryser till is. Allt går jättefort & han går ut ur butiken. När jag och min familj kommer ut så står han och röker. Han ser mig inte. Men jag ser.. Sen går han in igen. Vad han ska göra kan man bara spekulera i..

Andra gången är jag påväg till en matbutik. Bodde i Filipstad. Så jag var lite äldre, säg runt 22 år. I dörren "krockar" en kille med mig. Medvetet såklart. Bara för att snabbt & diskret lägga handen mellan mina ben. Jag knuffade bort honom såklart. Men mer sa jag inte. Jag blev lika chockad som första gången. 
Ringde sambon & jag minns än idag vad han frågade. "Vad har du på dig?" Som om det skulle spela någon roll?? Inget klädesplagg ger en annan man rätten att ta på mig!!! Eller någon annan!!!
Var påväg att anmäla hos polisen men polisstationen var stängd så det rann ut i sanden.

Sen har jag tappat räkningen över alla ggr på krogen som män tagit för sig. Eller alla kommentarer som ramlat ur deras munnar under åren. 
Män som bara gått förbi på gatan. Nära nära, bara för att vinkla handen över ens rumpa...

Det gör mig så jävla förbannad. Och jag ska försöka leda Mini till att bli någon som respekterar alla!!!

#metoo

Hösten är här

Vardag / Permalink / 0

Som vanligt går det fort. Alldeles för fort. Ett tecken på höst är ju att älgjakten börjar 😂 jag har nämligen varit ledig i 4 dagar nu för att Henrik skulle iväg. Inte blivit nåt dock men men. Imorgon ska jag äntligen få kliva in på jobbet igen och köra järnet. Ska bli väldigt roligt.


Valpen växer så det knakar men det är en valp med otroligt stark vilja & det är segt med rumsrenheten. Speciellt med en till hane i familjen. Kissas överallt så jag håller på att bli vaaaaansinnig. Och då är vi ute konstant. Så fort han sovit, ätit & busat. 
Bara att traggla vidare helt enkelt.

Datorn är fortf inte inlämnad 🙁 får vänta till nästa löning.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med lite gottis framför The Originals.

Till top