Film: The Exorcism of Emily Rose

Filmer / Permalink / 1
Riktigt bra film och jag som är lite troende när de gäller sånt där med spöken satt ju som på nålar. Den är ju även baserad på en sann händelse vilket gör det hela ännumer läskigt och fascinerande. Dock tror jag ju inte på Gud. Men något kanske finns där ute men vad?! Det kommer nog ingen levande få veta!
Finns även en till film som heter Requimen, en tysk film om samma historia, den måste jag se! Den håller sig mer till saken är den amerikanska versionen.

Anneliese Michel, född 21 september 1952, död 1 juli 1976, var en tysk kvinna som trodde att hon var besatt av sex demoner och bad om att bli hjälpt med hjälp av exorcism.

Källa: Wikipedia

Filmbeskrivning:
En ung flicka, Emily Rose (Jennifer Carpenter), övertygad om att hon är besatt av onda demoner dör i samband med en exorcism. Fader Thomas Moore (Tom Wilkinson) som utfört exorcismen står anklagad för vållande till annans död och grov försummelse. Men vilken är egentligen sanningen? Var Emily Verkligen besatt av onda demoner eller led hon helt enkelt av epilepsi och en djup psykos? Detta ska nu provas i domstol där den karriärlystna advokaten Erin Bruner (Laura Linney) tar till alla medel för att få prästen fri.
#1 - - Alisa:

>Håller med om att den filmen är riktigt grym!

Till top