Sugen på nåt

Vardag / Permalink / 7
Varför ska man alltid vara sugen på nåt att äta på kvällen för? Vill alltid ha något att knapra på. Sjukt egentligen.

Kollar på Matakuten, blir sur på alla förbaskade gamla mattanter som inte vill ändra på sig överhuvudtaget. Det är ju sjukt. Alla vet hur viktigt mat är, man måste kunna få bra mat för att kunna orka i skolan. Kommer ihåg att man var alltid hungrig direkt efter maten i skolan. Iaf jag. Direkt så blev man hungrig, de måste ju vara att de är bara skitmat.
Men något jag saknar är ju fiskpanetterna haha. De var VARJE vecka fast med ändrade namn varje gång haha. Men gott var det. Men annars, hmm nej tack, usch!!

Någon som har tips på hur man får tyst på hundarna när det ringer på dörren?
Whisky blir helt skogstokig, skäller som besatt/skriker, han kan inte riktigt skälla utan skriker som sagt. Vi har provat allt där också, göra andra ljud, leksaker, godis mm. Men ingenting funkar. De sliter åt sig godiset och skäller igen *suck* och att försöka hålla i två stycken och ge godis samtidigt, det går helt enkelt inte. De triggar varandra!
#1 - - Vera:

Fin blogg! Vad har du gjort ikväll då?

#2 - - Sis:

Det är ju sånt jag inte vet, och nej Alex vet inte allt, men han kan mer än mig, men jag kommer inte köpa nån laptop

#3 - - H:

vet att du inte vill ha tips från mig men gör ett försök.. Ett tips som verkligen funkar (iaf för våra hundar) är att så fort det ringer på dörren så tar du hunden till dig (håll lite löst i halsbanden/nackskinet) och säger fy och sånt. när hunden sitter vid dig typ i vardagsrummet så ger du en godis och fortsätter så när det ringer på dörren.. till slut vet dom att när det ringer på dörren ska dom komma till dig.. men det förutsätter att någon annan kan öppna dörren t.ex. din pojkvän.. lycka till och hoppas det löser sig..

#4 - - Pernilla:

Godis är nog inte den bästa lösningen, då det är ett uppmuntrande av det oönskade beetendet.

Testa att någon ni känner plingar på dörren, när dom börjar skälla korrigera dom, med koppel. När dom gör som ni vill, ge dom då godis.

Gjorde så med Lennox, fast vi hade inte skällproblemet. Han ville gärna hoppa på våra gäster.

#5 - - Stylissimo - Fifi:

Svar: Tack så mycket. O ja, det är jag som illustrerar. :)

#6 - - Miss Blomberg:

Finns många beprövade sätt att få tyst på en hund vissa funkar på vissa hundar helt enkelt...bara o testa sig fram.

Mina blev lugna av att ja tog en vattenspruta (hårdare stråle) o spruta på dom när d ringde eller knackade på. Lättare o komma åt en vatten spruta än ett koppel om d inte är ett "provocerat" dörr ringande. Blev rekomenderad detta av bruksfolk. Numer är dom stilla när d ringer o framförallt tysta. Dom bara tittar på mig o då får dom beröm.

Varje gång du sprutar på dom o får en reaktion (dom blir tysta o tittar på dig) så beröm. Inte nödvändigtvis godis men en glad matte/husse räckte för oss.

Nu hälsar dom först när folk kommit in o dom hälsar TYST.

Kan vara bra o tala om för bekanta som kommer att dom ska ignorera en skällande o hoppande hund oxå. Total ignorering. Inte titta på alls. Bara gå in o gå förbi o hälsa först om hunden lugnat sig o sitter/ligger.

Hoppas att några av tipsen hjälper er.

Lycka till!!

#7 - - Emmeli:

Visst är det jobbigt att jämt vara sugen på nått?

Och nu när jag ammar kan jag äta hur mycket som helst!:)

Till top