Tatuerare vill införa 18-årsgräns

Candis / Permalink / 6
"Branschorganisationen för tatuerare, Sveriges Registrerade Tatuerare, vill nu att en lag skall införas för att förbjuda personer som inte är 18 år fyllda att få tatuera sig. Att skaffa en tatuering kräver en viss mognad men det är också så att kroppen fortsätter att växa in i sena tonåren och att då tatuera sig som 15-åring kan vara ödesdigert då tatueringen senare kan hamna fel."

Källa: Länstidningen i Östersund

Det var väl egentligen inte en dag försent, tycker iaf jag. När jag tatuerade mig kom ett par in. Han var runt 19 och hon 16-17. De ville tatuera in varandras namn och födelsedatum i nacken. De hade varit ihop i ett år. DET tycker jag är absurt. OM dom skulle göra slut då? Nej men de ska vi inte. Hur kan ni veta det? Mycket kan hända och många år framför er har ni.
Men så är det som de står, kroppen har inte växt klart när man bara är 15 och tatueringen ändrar ju utseende då. Jag tycker det är bra iaf! Helt klart!
#1 - - Sanna:

Gud vilken fin blogg du har, älskar headern, precis den texten amor vincit omnia har jag skrivet i mitt sovrum =) Riktigt snygga tatueringar med. Kram S

#2 - - Anna:

Jag gillar dina tatueringar, speciellt den på "magen". Läste det du skrivit om den, att den symboliserade vissa saker.



Har en tatuering själv ännu, men det blir nog snart flera :)

#3 - - Anonym:

Jättefina tatueringar, ska skaffa en när jag blir äldre! :D + din blogg är jättebra, följer den vareviga dag!

#4 - - t:

Väldigt snygga tatueringar..skulle personligen inte våga göra en ..gjorde de ont??

#5 - - Ebba:

Å va fina! Vad symboliserar dom?

#6 - - Angie:

Oj vilka snygga tatueringar du har! :D

Till top