Varför allt detta hat?!

Candis / Permalink / 141
UPDATE.
Hinner inte svara på alla kommentarer. Men det är intressant och läsa hur många det är som känner sig utsatta för att de är smala. Det är hemskt hur människor kan bete sig mot andra. Vissa verkar ha reagerat på att jag tog en annan tjejs inlägg som exempel och jag tog just den meningen bara för att det var den som fick mig att bli förbannad och besviken. Jag tycker INTE man ska jämföra någon med något så hemskt som koncentrationsoffer, det är min egen åsikt. Och ja jag läste hela hennes inlägg och även gamla inlägg!

Pusss


Loggar in på Blogg.se framsida och vad ser man där?! Jo ännu ett inlägg om hur fula smala människor är.
Jag citerar "Raka skallen på dem och tvätta bort sminket så har ni vilka koncentrationsläger-kroppar som helst." Hur kan man skriva så?! Hennes inlägg är ett i raden av många inlägg där smala trycks ner. Det finns faktiskt dom som ÄR smala av naturen, som inte går upp i vikt även om de äter hur mycket som helst. Jag är ett exempel, Stina-Lee, Kenza är också supersmal, vänner jag har är supersmala.
Vissa vill inte gå upp i vikt av oss för vi trivs med hur mycket vi väger och vi vet att vi äter sunt, vissa kämpar för att kunna gå upp i vikt.
Vill man gymma för att man mår bra av det så ska man väl få göra det utan att någon klankar ner på en?! Det är väl allas val?! Och de modeller som är med i Victorias Secret, som de handlade om, har ju valt det?! De har valt att vara smala och om ni frågar mig så är dom de snyggaste modellerna på marknaden. De är inte benigt smala, jävligt tränade ja, bantat antagligen. Men man kan inte jämföra dom med de andra som finns!!

Jag stödjer INTE hetsbantning mm. Men det många inte verkar fatta är att de flesta modeller redan är smala av naturen. Sen det många har missat är att de flesta designers tar inte in för smala modeller längre, just för att det har blivit ett sånt himla ståhej om det. Jag säger inte att alla har lagt av, men många! Det är vad jag har hört iaf, om detta inte stämmer så är det väldigt synd!

Vad skulle ni tycka om jag lade upp bilder på tjocka människor och skrev hur fula och äckliga de var?! Skulle det vara okej?! Skulle aldrig i mitt liv göra något så korkat. Men det är fortfarande okej att säga "fan vad smal du är" och inte "fan vad tjock du är".

Men förlåt mig, ber om ursäkt för alla smala människor av naturen, för att vi finns. Förlåt för att du stör dig sååå mycket på oss, klankar ner och säger att mulligare är snyggare. Jag håller inte med i vissa fall, min älsk håller inte med i vissa fall!! Jag undrar varför det är så och varför det alltid, nästan alltid, är mulligare som säger att mullig är snyggare än ett benrangel?!
Vi smalisar verkar kunna acceptera alla storlekar mer, än vad de större gör!
Acceptera att alla är olika och alla gör olika val i livet! Vi är inte koncentrationsläger-offer bara för det!

Inlägg där man accepterar alla borde hamna på blogg.se framsida och inte folk som bara klankar ner på allt och alla!!
Någon mer än jag som inte såg "ironin" i det inlägget?!
Catwalk Model!


Victorias Secret Angel!

Jag hoppas ni ser skillnaden och gör ni inte det är måste ni nog skaffa glasögon!!

Även Malin har skrivit ett otroligt bra inlägg om detta. Läs det!
Här är även en annan tjej som skrivit ett bra inlägg.

Benranglet som ingen tänder på?! Som ingen vill krama för att man är för smal?! :) tur att jag själv är nöjd och att även min älskling är det.
#1 - - Elin [ d i zz y l i c i o u s . b l o g g . se ]:

Håller helt och hållet med dig! BRA skrivet! :)

#2 - - ELIN [ dizzylicious ]:

Jag tror det är rent avundsjuka från folk som inte är smala! Jag är själv mullig, men jag hatar inte er, ser inte ner på er heller! :) Alla är fina, oavsett storlek!

#3 - - Sarah:

om man har läst min blogg tidigare så vet man att jag är ironisk av mig. och jag menar inte att hoppa på smala människor. om man läser i kommentarerna så ifrågasätter jag varför folk accepterar denna skönhetsideal, varför tjejer mår dåligt över att de inte ser ut sådär, varför vi måste ändra på oss för att accepteras. för det är så det ser ut just nu, vi måste se ut på ett visst sätt för att accepteras.



mitt inlägg handlade inget om folk som INTE vill gå upp i vikt, utan mer om varför folk VILL gå ner i vikt av fel anledningar. o av fel anledning menar jag för någon annans skull än sin egen. är man intresserad av hälsa/sport/vad det nu kan vara så visst. men gör man det för någon ANNAN så är det fel i MINA ögon.



o jag håller med om att vi ska acceptera att alla e olika men varför ser det inte då ut så på catwalks o i tidningar? det vi ser är smala människor?

#4 - - ELIN [ dizzylicious ]:

Ja heller hur? Likaså att vissa är mulliga av naturen, det är så det är! Inte så mycket man kan göra åt det utan att acceptera. Och alla gillar ju olika former av kroppar, tack och lov :) annars skulle världen vara tråkig! :) Men du skrev ett bra inlägg, hoppas fler läser det.

#5 - - Sarah:

Sv: det är min blogg och jag får väl skriva om vad jag vill? precis som att du får skriva vad du vill? jag varken visste eller valde att just det inlägget skulle komma upp på framsidan? jag hade väldigt gärna skippat att de la upp den där då jag VET att många kommer missförstå, det säger jag till och med i mitt senaste inlägg i min blogg.

#7 - - Sarah:

sv: det är egentligen ingen skyldighet jag har att göra men jag gör det nu för att slippa få fler missförstånd

#8 - - Anonym:

håller fullständiget med dig!

#9 - - Alisa -[Amor Vincit Omnia]-:

Hehe tack sötnos:) Jag trivs i ljust ett tag men jag är som mest nöjd i mörkt hår. Men till sommaren kanske jag nu tar mig an och blir ljus igen!:)

#10 - - nadja luong:

det är tråkigt när människor lägger ner så mkt energi och snacka om andra vikt. det är något som man själv får stå för tycker jag, men som sagt, livet är iband pain in my ass...



annars är din blogg jätte fin så du vet =)KRAM

#11 - - Sanna:

funkade de inte?

123456?

Kanske skrev fel :P

#12 - - Elin - Design&Makeup:

Håller med, det är INTE okej att påpeka folks utseende på ett negativt sätt. Oavsett om man är smal, normal eller tjock.



sv: tack så mycket :)

#13 - - Sanna:

Tack så himla mycket. De blev riktigt snyggt, men de kom upp länk med böcker? =)

#14 - - Sanna:

Perfekt, tack ännu en gång.

Blev ju uber snyggt =)

#15 - - Anonym:

go go go

#16 - - sis:

Du som smal får stå ut med fördomar och kommentarer, jag som mullig/tjock/rund etc får stå ut med fördomar och kommentarer. Vi får helt enkelt leva med det :/

#17 - - Anonym:

Jag kan själv inte gå upp i vikt och i alla mina år och dar har jag fått höra : ät mer, spinkis, du ser ut som ett benrangel/skelett osv, och alla tycker det är helt normalt att säga de, men det är ju exakt samma sak som att säga tjockis, fetto.. fast folk värkar inte fatta de.

#18 - - Mia:

jag klankar verkligen inte ner på smala människor. om du läser hela inlägget så ser du att ni inte ska ta åt er. Jag menar att det är ett hemskt ideal, och att ett ideal att alla ska kunna vara nöjda med varandra oavsett size zero eller inte är något jag vill sträva efter. Och att det är hemskt att vi har ett size zero ideal som gör att tjejer i alla åldrar känner sig otillräckligt och värdelösa, för att inte prata om dem som hamnar i en ätstörning.

#19 - - Joline [ F O T O ]:

Åh jag kan inte annat än hålla med dig! Jag är också ett exempel på att vara naturligt smal, till mina 171cm väger jag endast 48 kg, men det är inget jag kan göra åt. Jag har alltid sett ut så här och jag har alltid ätit som en häst. Jag blir så arg och ledsen när folk vräker ur sig "fan vad smal du är, har du anorexia?!" När jag var mindre blev jag mobbad för detta och fick höra såna saker varje dag. Jag gick runt i stora säckiga kläder för att inte visa min magra kropp. Idag är det mycket bättre, folk har börjat acceptera mig och jag trivs med min kropp, jag är nöjd! :) Dessutom har jag börjat skratta åt det, se bara mitt bloggnamn "rangelben", ett skämt jag och min kompis har ;) Men fick för någon vecka sedan en kommentar på bloggen: "du är sjukt smal, har du anorexia?" det var som att få ett slag i magen. Hur kan folk säga så?? Ja, jag förstår helt enkelt inte...

#20 - - Hanna:

Bra inlägg, äntligen nån som har något vettit att skriva.

Palla klanka ner på folk, leave them alone!!



Tummen upp för ditt inlägg ;)

#21 - - Pauline:

Jag håller med om att det inte är nån skillnad på att klanka ner på smala människor som stora. själv har jag en del extremt smala kompisar. Men de passar i det. Jag kan tycka det är fint med smala människor jag kan tycka det är fint med mulliga. Man passar olika i olika kroppar. Däremot håller jag faktist med sarah här om. Idealet i dagens samhälle vill själv gå ner nåt kilo, men nte fö mycke för jag vill inte se ut som en del av dagens modeller, okej Det finns modeller med vackraa kroppar som faktist har lite fläsk på kroppen. typ den första bilden som du lagt ut är ett bevis på en

#22 - - stina:



det är väl inte bara människor som är smala av naturen som vill bli/är fotmodeller?

en del tjejer har ju det som dröm, att bli supermodeller. och då har de ju tydligt på bild vad det är de måste eftersträva. kommer någon argentur och säger att man måste gå ner fem kilo om man ska kunna fota en bikinishoot så gör man det ju inte av eget val. elelr ja, på ett sätt gör man kanske det för då väljer man att göra det för att nå sin dröm. men då kan man börja diskutera var gränsen går för ens eget välbefinnande.



det är en intressant debatt det här. det var säkert lika mycket debatterat ämne långt bak i tiden, då det var "inne" att vara mullig. man var ingen riktigt kvinna om man inte hade hull runt magen. det kan man exempelvis se på gamla tavlor. då hade man status om man var fet, för det betydde att man var rik och hade råd att äta gott.

#23 - - Pallans.blogg.se:

min hund klev på datorn och skicka iväg det förra inlägget utan att jag han skriva färdigt. Vad jag skulle säga var, att du har rätt men jag håller med Sarah också om att Det är ett ideal på vissa modeller som är helt sjukt. Man ska inte behöva svält sig själv. okej kan tycka att en del modeller som faktiskt har fina kroppar. Den överst bilden som du la ut är ju som sagt i mina ögon inte en vackert smal människa, Dessutom tror jag inte hon har ett normalt näringsintag om hon inte är sjuk på nåt sätt. Men jag skulle då inte må dåligt om jag hade kroppen på den nederst bilden iallafall.

#24 - - Malin:

Oh, vilket bra inlägg du skrev. jag är smal av "naturen" och mina gener, och hur mycket jag än äter så kan jag inte gå upp i vikt. Så sjukt irriterande när folk säger åt mig "du är ju äckligt smal". Det är egentligen samma sak som om jag skulle säga till någon "gud vad tjock du är". Folk borde tänka ett steg längre :)

#25 - - Hanna:

Absolut!



Jag håller verkligen med dig! Särskilt när det gäller gymmet - jag känner mig halvt bevakad när jag är på SATS och tränar, det känns som att alla tänker "vad fan gör hon där?". Det finns säkert en del som tänker så... Det är verkligen fel att stödja att vi klankar ner på smala människor, men inte "tjocka", och att det bara är okej att vara "mittimellan"... Det här gör mig riktigt arg!

#26 - - Hanna:

Sv: Nej, inte jag heller..! Bara i små parenteser i kommentarer. Det är ju inget "viktigt problem", tydligen!



Jag har verkligen ingen aning vad som är mittimellan, och därav ok.



Jag ska gå ur SATS, där jag tränar. Jag känner helt enkelt mig inte bekväm där. Inte bara på grund av den här anledningen, men delvis. Det är tydligen inte riktigt ok att träna när man inte har något problem, när man inte vill ändra något i sitt utseende, utan bara vara hälsosam och kanske sänka vilopulsen lite+få lte muskler så att man inte får ryggproblem när man blir äldre. Men det ska jag fixa på annat sätt nu... Min sambo får vara

personlig tränare, för jag pallar inte gym mer!



Jättebra inlägg, och jag hoppas att folk verkligen tar in detta nu, och tänker efter.

#27 - - sandra:

Gud vad jag blev glad över detta inlägg, känner precis samma här ! :D

#28 - - Jackie:

Roligt med bilderna du valt då man tydligt kan se att den översta/första tjejen troligen HAR hetsbantat alldeles för fort. Det syns på det insjunkna ansiktet, knäna och så vidare. Medan den andra och tredje troligtvis är smal av naturen då de fortfarande inte har det där typiskt insjunkna synen som man får efter hetsbantning. Sen undrar jag bara, är du modell eller på något sätt inne i modell världen? Om inte så tror jag inte att du eller någon annan för den delen kan uttala sig om hurvida många designers gör si eller så, eller hurvida modellerna inte längre hetsbantar eller inte.

#29 - - emelie:

håller med dig fullt ut! fattade inte heller vad det ironiska var med inlägget där det klagades på smala människor. Smala människor är helt normalt!

#30 - - isabella:

Håller med fullständigt, jag har alltid varit smal av naturen- och älskar det.

#31 - - Pitetjej [FOTOBLOGG]:

Vilket bra inlägg!

Jag förstår inte heller det här med att sitta hela tiden och klanka ner på andra människor. Alla ser ju olika ut, men alla är ju lika mycket värda ändå. Det spelar ingen roll hur man ser ut.

Låter som en klyscha, men insidan är ju ändå det viktigaste i slutänden, inte hur man ser ut.

Så som sagt; jättebra inlägg :D



Hoppas du får en fortsatt bra lördag!

#32 - - Niki:

Jag håller också med om att "många är smala av naturen", och att detta i sin tur är en trend. Under renässansen tex, om man kollar på målningar: Dom är inte ett dugg smala, dom är snarare "Smällfeta". Allt detta handlar om något som har funnits i samhället länge.



En designer vill ha en modell som kan representera sina kläder på det bästa sättet. Om man ska vara helt rationell; Vad är bäst? En modell som är mullig och att man då behöver sy speciella kläder för att dölja bilringarna, eller en modell som kan bära ett plagg och visa dess struktur?



Jag stödjer inte heller "hetsbantingen" men det finns många synpunkter på ämnet. Jag som kläddesigner vill hellre ha någon som är smal av naturen än "tjock" av naturen. För att det FINNS ingen som är "tjock" av naturen. Man blir inte 80kg och är 150cm lång för att det finns i ens gener, man blir det för att man sitter på sin rumpa hemma och inte tränar och äter rätt.



#33 - - Katarina:

Jag tycker inte att man ska säga att någon kroppsform är ful, varken smal, tjock eller mittemellan. Jag tror dock inte att smala människor har lättare att acceptera olika kroppsformer än de som inte ses som smala. Acceptans sitter inte i storleken, det sitter i huvudet.

#34 - - Amanda:

Jättebra skrivet!

#35 - - Michaela - Bloggdesign, foto m.m!:

Ha en bra lördag :)

#36 - - Martina:

Ja vet vilket inlägg du menar, tjejen förklarade oxå i ett senare inlägg att hon ville att folk skulle se ironin i de inlägget o själva budskapet skulle egentlgien var att man ska nöja sig som man är istället för att eftersträva detta ideal.. Ja har en kompis som e jätte smal, alltså 42 kg o inte kan gå upp i vikt o sen jag som väger 68 e lagom lönnfet o trivs me de. Som sagt alla borde acceptera sina kroppar lite mer :) Å sen de du skrev, skrev jha oxå till henne att de va ett dåligt val av modell-bilder just för att de e modeller som har lite o ta i iaf :)

#37 - - Anonym:

bra skrivet, håller helt med dej! En väldigt nära vän till mej har blivit mobbad för att hon är väldigt smal, men hon är så av naturen och kan inte göra något åt de,

#38 - - Dixi:

""fan vad smal du är" och inte "fan vad tjock du är"." Klockrent skrivet men saken är den att 80% av alla modeller har ätstörningar, går på droger osv, 80% av 100. Sen är det skillnad på VS modellerna, dom är inga high fashion, dom är mer reklam modeller och det är just high fashion modellerna som är sjukligt smala. Jag tycker personligen att smala personer är mycket snyggare än tjocka, större, mulliga osv, men alla tycker ju olika (=

#39 - - OSCAAAR,:

Håller med helt och hållet !

Jag blir irrterad på folk som blir arga på naturligt smala folk och ska förolämpa dem. Och håller me, det är absolut like fel att säga att nån är jävligt smal som jävligt tjock. Olika människor har olika komplex, någon kan ta himla illa upp om man säger sånt !

#40 - - emelie:

jag är en sån som kan äta hur mycket som hälst men jag går ner i vikt det är jätte jobbigt för jag måste äta ganska mycket och regelbundet.

#41 - - jenny:

Håller med dig! Om man är naturligt smal så kan man ju inget göra men hetsbantning eller att man svälter ihjäl sig själv är ju inte normalt utan det är man emot.

#42 - - Karin:

Jag har inga lår eller ngt, jag äter som en gris.

Jag har inte brytt mig ett pissför jag mår bra, tills folk säger att jag ser döende ut att jag är äckligt smal. Jag försöker gå upp, men det är inte lätt.



Men bra skrivet!

#43 - - Hanna:

Håller helt med dig! :)

#44 - - elise:

håller med till1 100!

vad glad jag blev av detta! jag har fått höra " men ät mer! det känns som att krama ett revben när jag kramar dej!" skulle de föreställa en komplimang eller mår de bara bra av att säga de?! jag äter och äter men min vikt och kropp är den samma! jag trivs och försöker inte ändra mej! jag är smal av " naturen" och det ligger i generna. pungt slut.

#45 - - Lisa:

Jag förstår bara inte varför man inte kan se människor som individer och inte kategorisera folk som tjocka och smala.

#46 - - Katarina:

SV: Jag har hört skitsnack om olika storlekar från människor med olika storlekar. Visst kan det vara så att personer som är nöjda med sig själva struntar i hur andra ser ut, men det är inte bara smala människor som är nöjda med sig själva. Jag tror att alla är kapabla til skitsnack och jag tycker att det är fel vilken storlek man än hackar på.

#47 - - madde:

jag håller absolut med dig, kan inte alla bara acceptera att alla ser olika ut? jag har visserligen aldrig hört att jag har varit för smal, har snarare kallats tjock, men har extrem sympati för alla som mobbas för sitt utsende.

Det är inte okej, alla ska få älskas för det de är

#48 - - My J:

Jag är mellan catwalk modellen och victorias secret. Och jag får stå ut med kommentarer som ät mer och massa mög.. dessa kommentarer kommer från överviktiga och det gör så jävla ont! så det är bra att detta inlägget uppmärksammas!

#49 - - Katarina:

Jag håller med att det har varit mycket hat mot smala och tyvärr kommer det nog från de som är lite knubbiga och inte har så bra självkänsla.



Förhoppningsvis kommer de som hatar att förstå att de inte mår bättre av att hacka ner på andra och att alla är lika fina :)

#50 - - linn:

känner igen mig så grymt mycket!!

det går bra att säga till någon att den är äckligt smal och att den måste äta för att gå upp i vikt,

men man får inte säga till någon att den är tjock och måste äta mindre?

helt sjukt!

håller med dig till tusen procent.

bra skrivet!

#51 - - Evelina:

Jag håller men, man är bara smal ibland!

#52 - - jeanette:

Jag håller med dig fullständigt och jag tycker att det var jättebra skrivet, värt att läsa helt klart!

Och precis som du skrev så har vissa hög ämnesomsättning eller vad det heter, och på det sättet så förbränner dom sin typ, ja vet inte hur jag ska förklara. Men på det sättet så blir det jättesvårt för dom att gå upp i vikt, och det är ju inte deras fel direkt.

Jag tycker att man ska vara sig själv, smal, mitt emellan eller tjock, spelar roll ?

#53 - - Suzana:

håller verkligen med dej, vissa fattar verkligen inte att människor kan vara smala och vissa sjukt smala naturligt. bara för att vissa svälter sej för att bli smala så betyder det ju inte att alla gör det . själv är jag sjukt smal och alla mina vänner vet att det är något jag inte kan göra åt för jag varit sån hela mitt liv och har svårt för att gå upp i vikt , dock finns det ju dem som inte känner mej som kommer med sina kommentarer utan att veta hur saker och ting ligger till. .



btw, sjukt bra inlägg :)

#54 - - Suzy puzy:

Det är personer som skriver inlägg om att "smalt är fult" som egentligen har problem med att acceptera sin egen kropp och måste därför hata dom som har accepterat sina.



Även jag får höra ofta att jag måste äta mer...

#55 - - OSCAAAR,:

sv: haha, jag gillar hellre skinny än fet (A)

oftast, inte bara utséendet men smala är oftast snyggare än tjocka.

#56 - - jonna:

jätte bra skrivet! är nå sjukt trött på att det är så himla fel att vara smal. och förstår inte vad de är för skillnad att säga vad tjock du är och vad smal du är - både kan ta illa upp.. att säga någon är tjock är super fel enligt alla, man är uppväxt att säga mullig och någon kanske är kraftigt fet. (för att det är taskigt att säga ngn är fet) men vad lärde vi oss om smala? nej dom får man säga vad som helst till och dom smala tror säker att dom är bäst och bla bla. så trött på de! bra inlägg.

#57 - - mady:

Jag säger samma sak som dig! Läs hemskt gärna även mitt inlägg om detta: http://discodancebaby.blogg.se/2009/may/pa-tal-om-feta-manniskor.html#comment

#58 - - TessanSessan:

Jag håller verkligen med dig!! Jag är också väldigt smal av naturen. och jag kämpar för att gå upp i vikt, men det går inte så bra. Jag säger inte att jag inte trivs som smal för det gör jag, men lite mer hull på kroppen skulle göra det perfekt.. Hoppas du får en bra dag. Puss. Fin blogg föresten !

#59 - - Anonym:

det finns ju fortfarande anorektikersmala modeller och det är nästan bara dom som visas och så länge det är så så kommer folk att klaga. så är det bara....

#60 - - Begonia:

Folk som försöker se ut som supermodeller gör sig inte vackrare om jag säger så. Jag tycker att när man börjar tvinga sig till smalhet är det inte vackert. men är man naturligt smal, finns det inget man kan göra! :(

#61 - - Rebecca:

VS modellen är sååå mycket snyggare! Sedan tycker jag också det är fel att klandra naturligt smala. men jag tycker ändå att den jädrans vikthetsen i dagenssamhälle måste sluta!

#62 - - Anonym:

vad ni alla har missat är att det handlar inte om att inte få vara smal om man vill eller att det skulle vara något fel i det. utan det handlar om just det att eftersom det BARA finns pinnsmala modeller där ute ( dom som uppmärksammast mest iallafall ) så blir det automatiskt att unga tjejer tror att det inte är acceptabelt att se ut på något annat sätt än så. DÄRFÖR är detta fel. Det FINNS mulligare modeller men dom uppmärksammas inte i media som smala modeller gör. Men om dom mulligare uppmärksammades lika mycket, om det fanns lika mycket modeller som uppmärksammades i alla olika storlekar så skulle inte unga tjejer må så dåligt idag som de gör bara för att de inte är jättesmala. Ni alla har verkligen missat denna poäng. De smala modellerna ska INTE utrotas, men dom ska blandas med lika många andra olika stolekasmodeller!!! annars kommer tjejer aldrig acceptera sig själva!

#63 - - rebecca:

tror de flesta som "klagar" på catwalk modeller inte klagar på hur smala de är utan hur SJUKA de ser ut. om man är naturligt smal klär man i det men när man lider av en ätstörning eller bantar ner sig till en vikt som inte passar ens kropp så SYNS detta på människan i fråga. jag instämmer i kommentaren "Raka skallen på dem och tvätta bort sminket så har ni vilka koncentrationsläger-kroppar som helst." - inte för att de är smala, utan för att man ser på dem att kroppen inte mår bra av den vikt (och nej det gäller självklart inte alla modeller, men många.)

#64 - - Cika:

Visserligen ett jättebra inlägg, men det är ytterst få modeller som är smala "naturligt". Anledningen till att de är smala är ofta ätstörningar i kombination med droger. Det här är fastslaget av flera som på ett eller annat sätt arbetat inom modevärlden - bland annat många modeller.



Men som sagt, bra skrivet!

#65 - - Lollo:

Jag tackar dig för att du gjorde detta inlägget. När jag såg det andra inlägget på blogg.se mådde jag seriöst dåligt. Jag mår i övrigt dåligt för att jag är smal, jag har prövat på koster och dieter FÖR ATT GÅ UPP I VIKT, vilket inte har funkat. I hela mitt liv har jag fått höra hur fel det är att vara smal. Men att folk kallar en för smal,tandpetare,benrangel etc gör väl inte mindre ont än för den som är mullig/tjock? Att säga att det är fult att vara smal gör inte att det känns bättre för de tjocka.Det resulterar istället i att båda "sidor" blir sårade.Kan vi inte acceptera folk för det de är inuti istället för vilken storlek de har?



Så ni som säger att folk är hemska som är smala, tänk efter...Bara för att det är ett annat ord/tvärt om betyder inte det att vi smala är gjorda av stål.

#66 - - charlotte:

asbra skrivet! Jag är själv smal, så smal att folk undrar om jag har anorexia. Jag käkar som en häst men inte bli jag nå jävla fetare för de. Jag har börjat skämmas över hur smal jag är tack vare alla som tar runt mina handleder och midja och påstår att jag har anorexia.

Jag tycker det är lika jävla taskigt att säga att en person har anorexia om man inte vet det, som att säga till en överviktig person att hon/han är fet.

#67 - - Sofia:

Tycker att ditt inlägg är riktigt bra.

Är själv väldigt smal av mig, och kan äta hut mycket som helst utan att gå upp i vikt. Inget som man kanske trivs med jämt, men så är livet. Alla är ju inte perfekta. En del är smal, en del tjocka. Så länge man trivs med sig själv så behöver man inte klanka ner på andra, precis som du srkriver!

Riktigt bra inlägg =)

#68 - - N E T T:

det verkar inte som att du läst hennes inlägg riktigt, och om du gjort de hade du nog fattat och så hade du sluppit lägga upp dehär inlägget.



sen tycker ja att du är lika dålig som ens tar upp de med "tjocka" människor, om man vill få bort de negativa med vikt hetts kan man ju också sluta gruppera och tabu lägga allt!

#69 - - Anonym:

Bra sagt . Tror att det i många fall beror på avundsjuka när folk säger fan vad smal du är , men det är klart det måste accepteras att vissa människor är smala av naturen . Det pratas ifårn så många håll om att folk vill bli smalare och sen kan dom sitta och trycka ner människor som redan är smala så att dom inte heller ska få vara nöjda med sina kroppar =[ det tkr jag är RIKTIGT tråkigt

#70 - - Malin:

Håller fullkomligt med! Även jag är en utav de naturligt smala och jag drömmer inte om att lägga på mig extra kilon då både jag och pojkvännen tycker en snygg kropp är en smal och gärna lite muskelig sådan. Sluta klanka ner på oss! Både extrem övervikt och undervikt får konsekvenser, det vet de flesta vid det här laget och ändå håller folk på som de gör, skriver att mulliga är vackrast etc. Skärpning! Okej, trivs människor med att vara runda och känner sig som vackrast så, fine for me! Men klaga då inte på en tjej som valt det andra, att vara smal. (stödjer ej hets bantning och anorexi bara för det!) Så istället för att säga ditten och datten om att den ena kroppsformen är bättre än den andra, kan man försöka driva en "må bra med dig själv" kampanj. Där man i stället lär sig själv och andra att uppmuntra folk till självkänsla istället för självhat.

#71 - - Garderobsgrubbel&Byråbekymmer:

nej det är inte ok att varken mobba smala eller tjocka vare sig de är naturligt smala naturligt tjocka, matmissbrukat eller hetsbantat.

Det är inte accepterat att mobba nån sorts kropp.'Men ja tyvärr så är väl smalmobbing med mer avundsjuka i tonen då smalt är idealet medan ingen är direkt avis på en tjockis.



Tjocka för dagligen hör aatt de löper risk för massa sjukdomar och borde gå ner i vikt precis som väldigt smala får höra att de borde gå upp i vikt. Men det anses ju ändå mer vackert att vara smalsmal än tjock.



Hur många är det som lägger upp bilder på tjocka och mulliga och skriver " åh så vill jag se ut" kontra hur många som lägger upp bilder på smala och skriver att de vill se ut så?



Visst mulliga kanske tycker andra mulliga är snyggast precis som du verkar tycka att smala är snyggast. Kanske man gillar det som liknar e själv om det är det ideal man trivs med..om man trivs med sin kropp och hur den ser ut så tror jag man automatiskt inner likadana andra kroppar vackrast. Det finns ju hur många mulliga och tjocka som helst som älskar sina kroppar.



och jag tycker inte du ser ut som ett äckligt benrangel. Tycker du ser frisk och snygg ut.

Jag finner alla typer av kroppar snygga.



kram

#72 - - Malin:

Gillar verkligen det här blogginlägget. Både i lågstadiet och i högstadiet fick jag höra om hur smal jag var. Kanske någon känner igen gånger då någon kommer fram till en och jämför sin handled med din handled och sedan ger en kommentar om hur "jävla" smal man är.



Jag har kämpat att gå upp i vikt. Just på grund av att folk kommenterat mig p.g.a att jag varit smal så har också självförtroendet dragit dit pepparn växer. Av gammal vana går jag sällan i t-shirts och toppar. Det är sorgligt. Speciellt att måsta gå med tröjjor som har ärmar som är i armbågslängd eller längre på somrarna.



Jag har fått lite bättre självförtroende, men fortfarande är jag nog för smal. (enligt mig själv)



#73 - - aGGis:

eller huuuur!! jag e också smal av naturen spelar ingen roll hur mkt jag äter.

#74 - - linn:

bra skrivet!

#75 - - Hanna:

Jag förstår vad du menar. Det finns ju faktiskt folk som inte går upp i vikt hur mycket dom än äter. Men när man ska gå upp i vikt måste man också tänka på att äta på rätt sätt för att gå upp i vikt. Det räcker inte bara med att proppa i sig massa skräpmat. Men som sagt det finns dom som helt enkelt inte går upp i vikt. Och det beror på att man har olika ämnesomsättningar (stavning?), men det är en annan historia.

#76 - - hanna:

bra sagt! håller med dig.

#77 - - Josie:

Det är väl inget hat, vissa kanske bara inte tycker det är snyggt. :)



Missa inte goodiebag tävlingen i min blogg!

#78 - - Strm:

Tja jag håller nog också med.

Visst ser det lite väl när en del är så magra

så revbenen syns men man vet ju inte bakgrunden till det. Man ser ju olika ut, vore ju konstigt annars.

Jag själv har extremt hög ämnesomsättning så jag måste käka hela tiden annars försvinner jag :)

#79 - - Johanna:

Bra skrivet! Jag reagerade också på det där inlägget. Fan vad sjukt att klanka ner på folk sådär. Alla är olika, ACCEPTERA! En del tycker om smalt och en del tycker om mulligt så är det, men måste man måla ut det så förskräckligt? Jag håller med dig...



Fin blogg! =)

#80 - - Anonym:

svar på det du skrev:

så tycker jag inte det är så för oss killar.

sen tror jag också att det är den här generationen som har det jobbigt om hur man ska se ut.

inte så på min tid:)

#81 - - Anonym:

mkt bra skrivet! själv är jag ganska smal, & hur mkt jag än äter ,går jag inte upp..

#82 - - Anonym:

sv; nej precis! :)

det var verkligen bra skriver, glad att det kom upp på framsidan , för det är verkligen inte rätt att skriva så :)

#83 - - Laila:

Men snälla, det är en skillnad mellan en smal människa och en "smal" människa. När revben syns osv då anser jag inte att man är normal. Då har man en sjukdom. och det ligger inte i kroppen utan i huvudet. Så att anta att säga att hon menar att smala människor är konstiga, det är inte vikten i detta inlägg utan mer att försöka förstå att dessa är sjuka!

#84 - - Emma:

jag håller med dig åt alla håll och kanter!



jag har i hela mitt liv varit smal. ibland för smal.

men jag vräker faktist i mig onyttigt, varje dag!

jag själv får nästan skuldkänslor när mina vänner går upp så fort dom äter för mycket godis.

jag bryr mig dock mig dock inte ett skit om hur som ser ut. för dom är mina vänner jag och ÄLSKAR dom!!

#85 - - Laila:

sv; jo jag förstår att visa kämpar med att gå upp i vikt. Jag själv var väldigt smal för några år sedan. Men som bilden på bloggen (den andra) så såg man klart och tydligt att det där är ju inte normalt. Och när jag menar revben så förstår du väl vad jag menar. Även där gäller samma sak, på vissa syns de mer än andra men när de sticker ut och syns, snälla, förstå det där är ej NORMALT! Människans kropp fungerar inte att hela bröstkorgen ska sticka ut. Så ser man ut i Afrika av olika anledningar. Dels av svält!

#86 - - LIENE:

bra inlägg!

jag blir irriterad när man säger att mulligt är snyggare än beningt för dom som är smala kan blis årade de med lika osm när nån säger att det är fult vara mullig.

Dessutom är det jobbigt när andra tror att man äter för lite, för det tror ofta folk om mig och då måste jag ofta säga hur mycket jag äter, bara för att vi inte träffa sså mycket och jag orkar inte att se hur andra oroar sig för mig i onödan, för jag äter massor.

#87 - - Laila:

sv, nu känns det som du missförstår mig hela tiden eller så gillar du att diskutera o provisera. VS modellerna tycker jag är grymt snygga, inget mer med det. Och vissa av de vet man att de tränar och sånt. Och vad som gäller dig, ja, som du själv märker med dina bilder. Ingen överdrivet smal människa där inte. Du ser ut som en nära vän jag har. Hon äter mer än mig och ändå har hon knappt rumpa. Ja, du förstår va jag menade med det. Men inget person agrepp här inte, utan bara mina egna åsikter..



Keep it good, lycka till med bloggen ;)

#88 - - Sandra:

Heej ville bara säga att din blogg är nog den finaste jag någonsin sätt :)

#89 - - Rebecca Broman:

Helt rätt ;)

#90 - - Shimmer.nu:

Vilken fin blogg du har! =)

#91 - - Erica - Ny videobloggare:

Intressant inlägg om att man inte kan klanka ner på smala men inte tjocka. Som är väldigt sant. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att du överreagerar. Jag menar det är ju bara lite ironi. Men samtidigt känner jag mig inte träffad av diskussionen. Jag kommer aldrig bli så smal. Det är underbart att du står för dina åsikter och detta inlägg var jätte bra skrivet!

#92 - - Sofia:

vilken söt blogg du har! :)

#93 - - Tess:

Verkligen bra skrivet! Varför är det alltid fritt fram att trycka ner och säga elaka saker om oss som är smala, när det blir ett sådant väldigt liv om någon påpekar att någon annan är tjock? Så länge som man mår bra så är väl det huvudsaken, inte vilken storlek man är?

#94 - - Sofie:

Jag börjar bli ganska så less på all denna vikthysteri. Mitt i allt har det helt plötsligt blivit "de smala VS de kurviga". Fjantigt enligt mig.. lågstadienivå!



Varför inte bara tycka om sin egen kropp och acceptera att alla inte är likadana och ska inte vara det heller. Vi människor är olika byggda, men minst lika vackra för det! När ska folk fatta något så logiskt som att alla är olika!?



Nej, urk. Nu är jag less! Ni duger som ni är, punkt slut. Svårt att fatta??

#95 - - linda:

roligt att folk verkar veta hur det går till i modellvärlden utan att ha något som helst att göra med den förutom att läsa om hur designer's säger att dom "inte tar in smala tjejer". bullshit. tjejer som vill bli modeller uppmanas på ett eller annat sätt att gå ner i vikt annars kan dom hälsa hem. fråga vilken modell som helst.

#96 - - bjebje:

Jag känner många som är smala som pinnar, men äter helt normala portioner och flera gånger om dagen. Det är synd att folk tror att ALLA som är så smala att benen syns har ätstörning.



Att ha ätstörning handlar inte om hur man ser ut, utan det handlar om att man har problem med ätandet, maten etc.



Majoriteten av dom som behandlas för ätstörning är normalviktiga.

#97 - - Teru:

Så härligt att läsa att det finns någon som poängterar att det finns människor som är smala av naturen! Jättebra skrivet!

#98 - - pinkhelp:

En av faktorerna varför jag fick anorexi är för att jag hela min uppväxt och fram tills jag var 16år blivit kallad benrangel och spinkig, så när jag sedan (trodde att jag inte) var det längre så fick jag panik och började banta. Då hade jag vant mig vid att det var min identitet, att smala personer bantar är dumt, men vad som är värre är just det faktum att det fortfarande är accepterat att kalla någon för benrangel etc. men inte att kalla någon ens för mullig, hur går det ihop? Borde vi inte vara snälla mot alla?



www.pinkhelp.blogg.se

#99 - - flipp:

fan där satt den ! grymt bra inlägg, fattar vad du menar (;

#100 - - Kaka-chan:

Jaha, så nu trycker folk ner smala också? O.o Asså, jag är en som är jäkligt smal, men jag äter ändå väldigt mycket, för jag vill inte att folk ska kunna se min ryggrad, revben etc. sticka ut. Otroligt nog så syns det inte på min kropp, men jag går ändå upp i vikt, och jag blir längre. Fortsätter det såhär, så blir jag nog väldigt lång när jag har växt klart o_o

Bra inlägg! Ner med att mobba hur man ser ut!

#101 - - Bettan:

snygg blogg:)

#102 - - Katya:

Jag håller med dig fullständigt! Skrev också ett inlägg om det för några dagar sen, så jävla irriterande när folk ska hålla på sådär!



Och som du säger, varför kan smala acceptera feta men feta kan inte acceptera smala? Du är jättesnygg föresten! Är själv jättesmal, har fått massa skit om det, till och med från mina vänner!! Fast nu har de slutat med det.

#103 - - nattiz:

Gud vad bra skrivet, jag håller verkligen med dig.

Fortsätt i den stilen! :D

#104 - - Marie:

Jag håller med dig det är Elakt mot smala.Men det får även tjocka människor höra.Och jag tycker det är fel man ser ut som man gör bara man gillar det själv.

#105 - - Amanda:

Håller med dig till 100%.

#106 - - Marie:

Jag håller med dig det är Elakt mot smala.Men det får även tjocka människor höra.Och jag tycker det är fel man ser ut som man gör bara man gillar det själv.

#107 - - Hanna:

Precis som jag, jag är ganska smal av naturen och även om jag äter massa godis och sånt går jag inte upp i vikt, håller med dig!

#108 - - S:

Riktigt bra skrivet!

#109 - - Nora:

Jag håller med, en del moddeller tycker jag är alldeles för smala men de flesta ser ju jätte bra ut så som de flesta vill se ut. Ska alla Victoria secret modeller vara halvmulliga och ha ringar på magen? Inte så attraktivt! Jättebra inlägg!

Kram

#110 - - Anonym:

Jag håller med dig!

Visst man ska inte svälta sig själv, men det lät faktiskt inte riktigt så i hennes inlägg i början.

Hade hon inte bara kunnat skriva att man är snygg hur man än ser ut? Eller måste hon skriva att smalt är fult? Jag är också en naturligt smal tjej. Jag äter mer än flera andra personer i min ålder och jag väger ändå mycket mindre än dem! Jag väger 42 och är ungefär 161 cm lång. För att jag (enligt BMI) skulle vara normal viktig skulle jag behövt väga tio kilo mer. Förut har jag alltid tyckt att jag har varit för smal, men nu är jag faktiskt nöjd med mig själv!

#111 - - Ellinore:

Bra skrivet, håller med dig till 150% !

Forsätt så :D

#112 - - SagolikaSmycken:

Fin blogg. Kolla gärna in min smyckeblogg, med försäljning av smycken.

#113 - - Nadia:

Ja vissa är smala och vissa är kurviga men det är extremerna som inte är bra att uppmuntra. Däremot har man aldrig rätt att säga att någon är äcklig för att hon/han är smal eller tjock.

Och när det gäller de ritkigt smala modellerna så tror jag knappast att det är dersa naturliga kroppsbyggnad.

Så länge man är hälsosam och inte sjuk så spelar det väl ingen roll om man är smal eller kurvig...=)

#114 - - Luucy:

Underbart inlägg. Själv har jag blivit kallad "äckligt smal" och sånna saker, folk fattar inte att jag inte valt att vara såhär smal och jag äter lika mycket som alla andra. Så tack för inlägget, du kanske kan få folk att förstå <3

#115 - - Vicky:

Bra inlägg! Du har verkligen en poäng med att samma regler inte gäller för tjocka som för smala.

Läste också bloggen med koncentrationsläger-citatet och jag tyckte att det var illa även fast hon uppenbart försökte chockera lite för att få sin poäng igenom.

Själv tycker jag att alla bara borde lägga den här storlekshysterin bakom sig och vara nöjda i sitt egna skinn. Så länge man är sund, fräsch och klär sig efter den kroppen man har så tycker jag att dom allra allra flesta kan se riktigt bra ut! Det är inte alla som är byggda för att vara smala heller, liksom.



Tycker också att VS-modellerna är snyggast, btw! Vissa av dom kanske är liiite för smala för min smak men dom flesta är äkta klassiska skönheter! Gillar't :)

#116 - - Mitchell:

Doutzen Kroes is so pretty! :))

#117 - - Anonym:

tycker inte alls det där är för att vara försmal. menmen, smal och muskler .. "fitness" är snygg kropp.. men alla är olika och gillar att se olika ut. att vara ett benrangel tycker jag inte någon av dessa två bilder är, benrangel definerar jag de som är smala som stickor, lika smal på handleder som ben.. och då menar ja smala.

#118 - - Anonym:

ja nu menar jag ju självklart att bild 1 är benrangel och 2 & 3 är normala.. om du inte fatta de:) haha

#119 - - paulin:

you go girl!

#120 - - Oliva:

jag är själv väldigt smal, jag är det av naturen. Bara för att skönhets idealet säger att man ska vara smal och andra tycker det är fult att vara mullig betyder det in att man ska tracka ner smala för att man själv är lite mullig. Det är ju väldigt fel av folk att skriva att det är fult att vara mullig, man behöver inte vända på det hela till att det är fult att vara smal. Kan inte allt vara vackert?? Varför måste man se snygg ut? Kommer det ifrån att killar ska gilla en, eller vad är det?

#121 - - Marja:

Så det du menar att det är BARA smala som får påhopp? Vi som är "tjocka" får rejält med negativa kommentarer ska jag be att få tala om. Det är inte BARA smala som får kritik lilla gumman!

#122 - - annika:

Jag tycker personligen inte att man ska klanka ner på någon på grund av utseende, det vill säga även vikt. Men aneroxia börjar alltid med en oskyldig bantning, och många tjejer ser på dessa modeller och vill vara lika smala. Jag tycker inte dem är några förebilder på något sätt men det finns många tjejer som gör det, hade det varit lika många mulliga modeller hade det förmodligen inte förekommit lika mycket aneroxia.

#123 - - therese:

håller helt med.. och det är intressant att ta upp viktfrågorna från det "andra" perspektivet.. Har också mkt vänner som är väldigt smala av naturen även om dom också äter hälsosamt o tränar som vilken annan människa som helst.. jag e inte heller för ett uppmuntrande av hetsbantning el osunt leverne, men inte åt något håll.. tycker varken att farliga bantningar el hetsätning och väga 30 kilo över sina normal vikt är att eftersträva, båda innebär hälsorisker, inte bara våra smala vackra modeller, som många också älskar att hata..

#124 - - Lene-Therese:

Men hur många tror du egentligen är "naturligt" anorektiska då?

#125 - - Esra:

Alltså, orka ens bry sig överhuvud taget om vem som e smal och vem som e tjock...

Orka ens reagera på vad folk säger..



Är bara att leva sitt liv utan att bry sig om massa jobbiga tvistar...

Sånt folk kan gräva ner sig.



Ta en glass och må bra liksom!

#126 - - Besarta:

jag är själv en väldigt smal tjej, som verkligen nt kan gå upp i vikt.. att folk skriver om smala tjejer är ganska dåligt i och med att det är ett lika stort "problem" som för tjocka, så varför inte gå på dom lika mkt då? tycker inte man ska skriva om något man inte kan så mkt om...



besök min blogg http://artush.blogg.se =)

#127 - - Maria:

"Jag säger inte att alla har lagt av, men många! Det är vad jag har hört iaf, om detta inte stämmer så är det väldigt synd!"



Känns lite som hyckleri. Först tycker du att supersmala är offer. Sedan tycker du att det är synd att de visas som modeller. För övrigt tycker jag att du generaliserar sönder i ju mer du skriver. Det viktigaste för dig verkar vara att förändra en majoritet istället för att acceptera det relativa i det hela.

#128 - - Alexandra:

Jätte bra skrivet! Jag är naturligtsmal som kan misstolkas fel ibland och folk förstår inte hur sårnade det kan vara att någon säger "åh gud äter du inget eller?" osv..

#129 - - matilda:

Hejsan, nja jag tycker ditt inlägg är skitbra, verkligen. Men alltså modeller är smala, och det brukar komma upp saker om att dem bantat ner sej otroligt många gånger. Bara för att dem börjat ta in "mulligare" tjejer på catwalkar betyder inte att aneroxiabantningar har förgörts. :) Jag har aldrig jobbat som modell som du kanske förstår.. är bara 14, så klanka inte ner på mej om jag har fel. Folk tycker att att kläderna sitter bäst på väldigt, väldigt smala tjejer. Man kan vara smal fast kunna äta berg av mat 24/7 som jag. Vilket är ganska jobbigt om man vill gå upp lite.

Ha det bra.. fin blogg!

#130 - - melanie:

Jag har alltid vart jättesmal helt naturligt. Det är liksom inget jag jobbat på. Jag äter helt normalt, jag tränar inte ändå är jag skit smal. Min idrottslärare gick och sa att jag hade nog anorexia och gick till min skolsyster med mera som sedan ringde hem. Jag har aldrig äns lidit av någon slags ätstörning och kommer aldrig göra. Jag blev skit ledsen och ville inte gå till skolan pga av detta. Vissa är faktiskt smala av naturen, acceptera ! Bara för man är smal har man ingen ätstörning

#131 - - Victoria:

Håller helt med dig! Jag var också extremt smal när jag var liten. Kommer ihåg när jag var på kalas hos en kompis att hennes mamma frågade mig om jag inte åt ordentligt och sånt sätter spår. Folk säger att man inte ska trycka ner tjocka människor men smala är det helt okej att trycka ner. Det är ju faktiskt inte "bara att gå äta mer så går man upp"!!



Bra att du tog upp det här i ett inlägg tycker jag!

#132 - - Malin:

Jag håller med dig. Jag tycker inte det är rätt att säga att "ingen tänder på dig för att du är smal" för så är det ju inte. Det har ju med smak att göra och de killar jag känner tänder på många olika kroppar - smala och mulliga.



Media är helsjuka ju som skriver "Var nöjd med dig själv" ena dan, "Jessica Simpson är fet" andra dan, "Så får du drömkroppen" (med bild på en supersmal tjej) tredje dan och "Paris Hilton är bara skinn och ben" (som är samma storlek som drömkroppen dagen innan) fjärde dan. Man blir galen!

#133 - - Mamma Melissa -änglamamma och gravid:

Ja, kan bara instämma! Vi är olika och har olika förutsättningar. Jag kan inte påstå att jag föredrar ett visst ideal, utan jag tycker att en smal liksom en tjock kan vara lika snygga. Det handlar helt om hur det klär personen.



Jag skulle inte se bra ut om jag blev 20 kilo tyngre, medan andra klär i lite mer vikt.



Det mest centrala är väl ändå att vi accepterar varandras olikheter och tillåter oss själva att ha de kroppstyper som får oss själva att må bra!

#134 - - Philly:

Jag är sjukt smal också och jag kan äta vad som helst även så går jag inte upp i vikt , alla ska bara så negativa hela tiden.. typ du är så smal varför tränar du inte varför äter du inte.. äter fan dubbelt så mycket är det mitt fel att jag rör på mig mycket... och har bra ämnesomsättning.. kan äta hur mycket jag vill.. Det är så roligt att jag hade 2 kilo övervikt i min väska när jag skulle ta planet till ******* , killen framför mig vägde minst 120 kilo , jag väger kanske 60 kilo .. men det är okej att han tar med sig 60 kilo mera än mig och jag inte får ta med mina 2 extra kilo kläder ...du kan läsa resten på min blogg

#135 - - Lisa:

Hej.

Jag tycker att du har både rätt och fel.

Visst, man ska acceptera alla, oavsätt storlek och utseende och det handlar så mycket mer än om man är smal eller tjock.

Det är självklart lika acceptabelt att vara naturligt smal som naturligt mullig. Men när modeller, och även omvärlden känner sig när inpå tvingade att också bli så smala som vissa kanske är naturligt blir det fel. Då blir det onaturligt, och det blir också sjukt.

Jag har levt med en ganska grov ätstörning i över ett år, och jag säger bara att det är inte att leka med. Trots att andra tycker att jag kanske är för smal, ser jag inte det någonstans, och det är sjukt.



Man ska äta så att man mår bra, och det är det som ska accepteras av alla. Välmående människor. Inte folk som hetsäter, eller beter sig anorexiskt.



Det är min åsikt.

Mvh. Lisa.

#136 - - Robert:

Alla kan gå upp i vikt, man behöver bara inta mer kalorier än vad som behövs för en dag.

Dom som är smala och som säger att dom inte kan gå upp i vikt har lite svårare bara, deras magar är inte ut töjda för att kunna hantera dom mängder som behövs för vikt ökning. Smala personer blir mätta på mindre mat, större personer behöver mer mat för att känna sig mätta.



Det tror jag i alla fall.

#137 - - Mangokid:

det finns dem som är så nerbantade att man ser revbenen,, och det är ju inget man vill se i reklam, vilka signaler sänder det inte ut till ungdomar?.. varför kan man inte ta o variera mellan flera olika kroppstyper inom rimliga gränser.. smal, lagom o lite mullig men inte fet . bör o ska ett ideal som man troligen kommer pass in på,, måste hela samhället riktas in på att det bara är ok och vara smal o inget annat? Måste poängtera att svenskar är ett jäkla gnälligt folk,dem bara gnäller mera än va dem ger komplimanger!!.

#138 - - Dea:

Jättebra skrivet. Kunde inte ha skrivit bättre själv. Jag är också naturligt smal, är 172xm lång och väger bara 49 kg. Har också hela mitt liv fått taskiga kommentarer om att jag är för smal och borde äta mer. Att folk inte förstår att det sårar..

#139 - - Anonym:

Det finns inga människor som ser ut som den övre modellen när de är över 20 och mår bra. Du har inte en jävla aning om vad du skriver! Jag har vart där och det är inget liv värt att leva. Kanske finns det BARN som ser ut så och mår bra men för att en vuxenkvinnas kropp ska kunna fungera d.v.s kunna föda ett barn, måste det finnas en viss mängd underhudsfett. Det sätter sig när man vuxit klart på rumpa, lår och mage. Ingen vuxen kvinna med en fungerande kropp och en hälsosam vikt kan se ut så som modellen på den övre bilden. De tjejerna som går på de stora visningarna är för det första oftast bara barn och under de dagar då visningarna äger rum får de knappt inta något alls. Och förresten, om du nu tycker det är så fruktansvärt att det diskuteras så mycket om utseende, varför då engagera sig överhuvudtaget? Varför läsa inlägg som handlar om ideal och framför allt varför ta upp det i sin egen blogg?

#140 - - Anonym:

så sant, så!

#141 - - Linnéa:

Bra skrivet!

Till top