Om Zamsung

Pälsklingarna / Permalink / 5
Namn: Zamsung "Zamme"
Födelsedatum: 2005-10-28 - Snart 6 ½ år
Ras: 50 % Chihuahua - 50 % Papillon

Gillar:
Snö - Har du en gång kastat eller sparkat snö till honom så får du göra det resten av promenaden.
Bollar - Helst stora fotbollar som är större än han själv.
Springa/Busa - Zammes liv går alltid i 200 km/h och han kan vara ute och springa och busa i timmar och ändå när man kommer hem så vill han busa, inget sova här inte.
Sova i sängen - Även om dom inte så ofta får vara i sängen smyger Zamme alltid in och hoppar upp och sover hos oss och när vi vaknar ligger han i sängen och ser så underbart söt ut så man kan inte vara arg på honom.
Människor - Den dagen Zamme blir aggressiv mot en annan människa kommer jag hugga av mig armen.

Ogillar:
Regn - Så fort stora vattendroppar träffar honom på huvudet så piper han till och han i princip kryper fram på vägen när man ska ut på promenad.
Att klippa klorna. Detta är något vi gjort sedan han var liten, men han avskyr det ändå så vi åker alltid till veterinären och fixar det för att de helt enkelt ska bli så bra som möjligt och så går de så fort också.
När han får skäll. För hur skoj är det egentligen? Dock gör han aldrig bus så han får aldrig skäll.
Åka bil. En biltur med honom slutar nästan alltid i spya även fast han har åkt bil sen han var bebis så vänjer han sig nästan aldrig. Men får han sitta i knät så går det mycket bättre.
När man rör hans öron. Då skriker han som om någon håller på att ha ihjäl honom. Vet inte varför för jag har aldrig dragit honom i öronen eller någonting, men ändå så HATAR han det mer än allt!

Vad kan Zamme?
Sitt - Ligg - Vacker tass - Skall - Nej - Stanna - Varsegod - Hit - Kryp - Sitt fint - Dansa

Historien om Zamme:
Jag var egentligen ute efter en tricolor Basenji och hade kontakter i hela sverige som hade och skulle ha valpar men den färgen är inte så jättevanlig så jag gav upp efter några kullar utan den färgen, men en dag ska en Basenji få komma hem till oss. Var även planerad att åka och titta på dvärgpinschers i Stockholm men avbokade även det, kände att det var inte min typ av hund. Men en dag dök en annons på Blocket upp och där var en bild på en av hans systrar och jag blev störtkär i den lilla valpen.
Vi åkte och kikade på alla dom små skruttarna och den som fångat mitt intresse var inte alls intressant längre utan hennes bror, med den stora fläcken på rumpan och dobermann fläckar över ögonen. Jag föll som en fura och sedan var det bestämt att "Zippo" fick det bli. Så den 2:a Januari 2006 hämtade vi Zamme i Skinnskatteberg och sedan dess har han varit min alldeles egna vovve!
Att han dessutom är enormt lik Whisky i utseende gjorde ju ingenting. Vi får ofta frågan om dom är far och son när vi är ute på promenader :) och då är dom inte ens samma ras.
Han har en enorm personlighet och han visar hela tiden att han finns och vill han inte busa så vill han ligga och mysa med dig i soffan. Min mamma brukar alltid säga att om jag vore en hund så skulle jag se ut som Zamme för att vi är så lika både till utseende och personlighet.

Varför just namnet Zamsung?

Han föddes in Z-kullen och hette egentligen Zippo från början. Han döptes inte till Zamsung för att jag gillar märket utan det lät bara rätt, han var helt enkelt en liten Zamsung. Men han kallas oftast för Zamme och bara sitt fulla namn när det är allvar :)

 

Till top